Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Νιώθω πολύ πιο δυνατή

Η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ έγινε εξώφυλλο στα 42 της χρόνια στο περιοδικό «Shape» και εξομολογήθηκε τι την αναγέννησε.


Στα 42 της χρόνια δηλώνει σε καλύτερη φόρμα από ποτέ και θέλησε να γιορτάσει αυτό το κατόρθωμά της με ένα εξώφυλλο! H τραγουδίστρια Μέρι Τζέι Μπλάιτζ χρειάστηκε να περάσει ένα ισχυρό σοκ για να καταφέρει να βρει τη γαλήνη και να αγαπήσει το σώμα της. Το σοκ αυτό ήταν ο θάνατος της καλής της φίλης Γουίτνεϊ Χιούστον τον περασμένο Φεβρουάριο. Αμέσως η Μπλάιτζ αποφάσισε να κόψει τελείως το αλκοόλ και να αναμορφώσει πλήρως τη ζωή της με τη βοήθεια ενός προσωπικού γυμναστή.


«Ο θάνατος της Γουίτνεϊ με συνέτριψε πραγματικά. Είδα έναν άνθρωπο με απίστευτα μεγάλο ταλέντο να εξαφανίζεται και αρνούμαι να φύγω με τον ίδιο τρόπο» εξομολογείται στο περιοδικό «Shape» και συμπληρώνει: «Αλλοι μπορεί να πίνουν και να περνάνε ωραία, αλλά δεν λειτουργεί έτσι για εμένα στη συγκεκριμένη φάση. Δεν έχω πιει εδώ κι ένα χρόνο και τρεις μήνες. Το είχα κόψει για πολύ καιρό και παλιότερα, αλλά το ξεκίνησα πάλι πριν από πέντε χρόνια. Αλλη μία φορά το έκοψα και τώρα νιώθω πιο δυνατή από ποτέ!»


Αν και η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια ασκείται «με θρησκευτική ευλάβεια» από το 1997, ένιωσε ότι η ηλικία της λειτουργούσε πια εναντίον της επιθυμίας της να διατηρείται σε καλή φόρμα.


«Οταν είμαι σε φόρμα, μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο. Λατρεύω τον τρόπο που δείχνω και νιώθω αυτή τη στιγμή, και αισθάνομαι πολύ άνετα με τον εαυτό μου» εξηγεί η Μπλάιτζ, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της μπορούσε να καυχιέται για τους σμιλευμένους κοιλιακούς της, αν και γενικά ήταν πιο χυμώδης, αφού τα γεύματά της τα έπαιρνε είτε μέσα στο λεωφορείο των περιοδειών της είτε σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου μετά τις συναυλίες και τις εμφανίσεις της.


Οταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 άρχισε να γυμνάζεται, η Μπλάιτζ αποφάσισε ότι θα προσπαθούσε να ακολουθήσει έναν άλλον τρόπο ζωής, αλλά το σώμα της αντιστεκόταν. «Οταν έπιασα τον αρχικό μου στόχο, ήθελα να είμαι σε φόρμα για πάντα. Δυστυχώς, όσο μεγάλωνα δυσκολευόμουν όλο και περισσότερο να διατηρηθώ σε καλά επίπεδα. Οσο μεγαλώνεις το σώμα σου δείχνει να μη θέλει να ξεφορτωθεί τα περιττά κιλά» εξηγεί χαρακτηριστικά.


Τον Μάρτιο ωστόσο ξεκίνησε προπόνηση με προσωπικό γυμναστή στη Νέα Υόρκη και άρχισε να βλέπει αποτελέσματα που παλιά δεν μπορούσε παρά μόνο να ονειρευτεί. «Με πίεζε πολύ να σηκώσω ακόμα μία φορά τα βάρη, αλλά και να τρέξω ένα χιλιόμετρο παραπάνω» εξηγεί. Τη μεταμόρφωση της την αποδίδει κυρίως στην έντονη αεροβική άσκηση που προέβλεπε τρέξιμο 10 χιλιομέτρων την εβδομάδα, καθώς και στις ασκήσεις με βάρη.


«Ο διάδρομος είναι μια χαρά, αλλά το να τρέχω έξω είναι αυτό που με κάνει να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα» δηλώνει και συμπληρώνει ότι το να είναι υγιής και σε φόρμα είναι η βασική της προτεραιότητα, περισσότερο από το να χάσει βάρος.


«Δεν κολύμπησα ποτέ όταν ήμουν παιδί και αυτό πάντα με ενοχλούσε. Στην αρχή μού ήταν πολύ δύσκολο, αλλά όταν μπήκα στο νερό και βρήκα με ποιον τρόπο πρέπει να αναπνέω, ήταν τόσο ανακουφιστικό! Τώρα με βοηθάει σε κάθε πλευρά της ζωής μου, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.


Το γεγονός ότι ξεπέρασα αυτόν τον φόβο μου ήταν τεράστια ώθηση για την αυτοπεποίθησή μου. Είμαι το ίδιο υπερήφανη γι’ αυτό το κατόρθωμά μου όσο θα ήμουν και αν τελείωνα το κολέγιο, κάτι που δεν έκανα ποτέ. Είχα μια στιγμή επιφοίτησης πρόσφατα μετά την κολύμβηση. Πέρασα από έναν καθρέφτη και είδα τους κοιλιακούς μου. Ηταν απίστευτα γραμμωμένοι και τα μπράτσα μου έδειχναν απίστευτα» εξομολογείται η ίδια με υπερηφάνεια.


Και η δίαιτα όμως έχει παίξει ρόλο στο πώς δείχνει και αισθάνεται. Εκοψε τη ζάχαρη τρεις εβδομάδες πριν κάνει τη φωτογράφισή της στο περιοδικό και γενικά ακολουθεί διατροφή χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά και με πολύ λίγους υδατάνθρακες.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...