Οργισμένοι «γαλάζιοι» περιμένουν τον Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή

Οι βουλευτές ιδιαίτερα της Ν.Δ. είναι εξοργισμένοι με τη δήλωση περί μη υπερφορολόγησης και όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά και «περιμένουν» τον κ. Στουρνάρα στη Βουλή.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αλλά και η δήλωση – εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «οι Ελληνες δεν υπερφολογούνται» βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βουλευτών της συμπολίτευσης, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού. Οι βουλευτές ιδιαίτερα της Ν.Δ. είναι εξοργισμένοι με τη δήλωση περί μη υπερφορολόγησης και όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά και «περιμένουν» τον κ. Στουρνάρα στη Βουλή.


Ο βουλευτής Προκόπης Παυλόπουλος άφησε αιχμές κατά του Στουρνάρα λέγοντας ότι αναμένει απαντήσεις έως το τέλος της συζήτησης από τον κ. Στουρνάρα για τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω στάδια φορολόγησης. Αυτό διότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα υπερφορολογείται και διότι δεν είναι νοητή περαιτέρω φορολόγηση των πολιτών ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, ούτε κοινωνικά και νομικά.


Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Δερμεντζόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει υπερφορολόγηση, διότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής των πολιτών -και αυτό φαίνεται με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις εφορίες- και διότι η υπερφορολόγηση υπονομεύει την ανάπτυξη. Ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης απαντώντας στα περί μη υπερφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών του υπουργού Οικονομικών υποστήριξε πως «αν ο κ.Στουρνάρας κοιτάξει όλα τα στοιχεία, θα διαπιστώσει ότι σφάλλει». Ο δε βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος ζήτησε να δοθεί νέα παράταση από έξι έως δώδεκα μήνες και στο διάστημα αυτό να δοθεί λύση στο πρόβλημα των πλειστηριασμών.


Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με την τοποθέτησή του προκαλεί ρήγμα στο κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος είπε ότι πρέπει να εξεταστεί, σε μια λογική προσέγγιση, από την κυβέρνηση η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση ακόμη ενός έτους στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ