Οι μάγοι της εξαφάνισης που σε κάνουν αόρατο

Ο μανδύας που είχε ο Πότερ θα είναι αληθινός.

Ο μανδύας που τα κάνει… αόρατα θα πάρει σύντομα σάρκα και οστά. Σαράντα ομάδες Κινέζων επιστημόνων συναγωνίζονται τα τελευταία τρία χρόνια για να κάνουν πραγματικότητα αυτό που προς στιγμήν ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Ηδη μία ομάδα ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε την κατάλληλη τεχνολογία και κατάφερε να «εξαφανίσει» μια γάτα.


Στόχος όλων των ομάδων είναι να αναπτύξουν υλικά που θα στρέφουν το φως μακριά από το αντικείμενο που δεν θα πρέπει να είναι ορατό. Για να το επιτύχουν αυτό δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δεν επιτρέπουν στις ακτίνες του φωτός να «χτυπήσουν» το υπάρχον αντικείμενο, αλλά τις καθοδηγούν μακριά από αυτό.


Κάπως έτσι η ομάδα του καθηγητή Τσεν Χόνγκσενγκ στο Πανεπιστήμιο Ζετζιάνγκ δημοσιοποίησε τον περασμένο μήνα ένα βίντεο, το οποίο παρουσίαζε μια συσκευή που έκανε αόρατο ένα ψάρι. Η ίδια τεχνολογία «εξαφάνισε» πιο πρόσφατα μια γάτα. Πρόκειται για μια συσκευή που αποτελείται από μια εξάγωνη διάταξη υαλοπινάκων που καμουφλάρουν το αντικείμενο στρέφοντας το φως γύρω του.


Αναμφίβολα η νέα τεχνολογία θα βρει εφαρμογή για στρατιωτικούς σκοπούς. Ηδη μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Αεροναυπηγικής και Αστροναυτικής της Νταντσίνγκ έχει λάβει χρηματοδότηση για να αναπτύξει τεχνολογία και υλικά πλήρους αορατότητας για υπερηχητικά αεροσκάφη παρόμοια με το Χ-43Α της NASA, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές ανά τον κόσμο με ταχύτητα τουλάχιστον πέντε φορές γρηγορότερη από την ταχύτητα του ήχου.


Την ίδια στιγμή ο καθηγητής Μα Γιουνγκούι από το Πανεπιστήμιο Ζετζιάνγκ αποκάλυψε ότι η ομάδα του μελετάει μια συσκευή η οποία θα βοηθάει τα αντικείμενα να διαφεύγουν επίσης από αισθητήρες θερμότητας αλλά και ανιχνευτές μετάλλων!


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ