Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Πάσχω από Ασπεργκερ!»

Η αποκάλυψη της Σούζαν Μπόιλ για το σύνδρομο που «κρυβόταν» πίσω από την συμπεριφορά της.


Οταν η Σούζαν Μπόιλ έγινε διάσημη στη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του ριάλιτι «Britain’s Got Talent», έγινε πολύς λόγος για τις δυσκολίες που έδειχνε να αντιμετωπίζει στην επικοινωνία με τους κριτές και το κοινό. Πολλοί τότε έκαναν λόγο για μια παθολογικά ντροπαλή γυναίκα και άλλοι για περίπτωση ανθρώπου με κάποιο είδος καθυστέρησης.


Πριν από λίγες μέρες η πολυεκατομμυριούχος πια τραγουδίστρια αποκάλυψε τον λόγο που κρυβόταν πίσω από την αμηχανία αλλά και την «περίεργη» συμπεριφορά της. Η νικήτρια του διαγωνισμού ταλέντων διαγνώστηκε με σύνδρομο Ασπεργκερ, διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση, καθώς και σε περιορισμένες, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.


Η Σούζαν Μπόιλ εξομολογήθηκε ότι ένιωσε ανακουφισμένη που κατάλαβε επιτέλους τι της συνέβαινε. Η 52χρονη είχε πάντα μαθησιακές δυσκολίες και «βραδύτητα», τις οποίες οι δικοί της απέδιδαν σε επιπλοκές στη γέννησή της και για τις οποίες, όταν πήγαινε σχολείο, της είχαν κολλήσει το παρατσούκλι «Η Σούζαν η χαζή».


Η άκρη του κουβαριού βρέθηκε πριν από ένα χρόνο, όταν η Μπόιλ επισκέφτηκε έναν Σκωτσέζο ειδικό. «Ηξερα πάντα ότι ήταν μια άδικη ταμπέλα που μου είχαν κολλήσει. Τώρα μπορώ να καταλάβω καλύτερα τι μου συμβαίνει, και νιώθω ανακούφιση και κάπως πιο χαλαρή» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Observer Magazine».


H Μπόιλ είχε πάντα προβλήματα, αφού ως νεαρή γυναίκα βασανιζόταν από κατάθλιψη, η οποία την είχε εξωθήσει σε απομόνωση. Γνωρίζοντας τώρα ότι πάσχει από το σύνδρομο Ασπεργκερ μπορεί να κατανοήσει και τον λόγο για τον οποίο στρεσαριζόταν πάντα όταν βρισκόταν με αγνώστους και γιατί ένιωθε τόσο άσχημα στο προσκήνιο.


«Είναι μια κατάσταση με την οποία πρέπει να ζήσω και την οποία πρέπει να δουλέψω πολύ. Ωστόσο νιώθω πιο άνετα με τον εαυτό μου. Τώρα που ξέρω τι μου συμβαίνει και το συζητώ δημόσια ο κόσμος θα καταλάβει καλύτερα ποια είμαι και γιατί κάνω ό,τι κάνω. Εχω δυσκολίες στην επικοινωνία, πράγμα που μου προκαλεί μεγάλη απογοήτευση. Αν οι άνθρωποι ήταν λίγο πιο υπομονετικοί μαζί μου, αυτό θα με βοηθούσε» προσθέτει.


Η Μπόιλ έγινε διάσημη το 2009, όταν η ερμηνεία της στον ριάλιτι διαγωνισμό τραγουδιού έσπασε ρεκόρ στο YouTube. Ωστόσο η ξαφνική διασημότητα επιδείνωσε την κατάστασή της, με αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να χρειαστεί να μπει σε ψυχιατρική κλινική, καθώς δεν άντεξε το γεγονός ότι ήρθε δεύτερη στον τελικό. Από τότε όμως έχει περάσει αρκετός καιρός και η Μπόιλ υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, είναι υγιής και έχει θετική προσέγγιση στα πράγματα.


«Αυτού του είδους οι ασθένειες έχουν πια μικρότερο “στίγμα”. Δεν είναι να το απολαμβάνεις, είναι μια αρνητική διαδικασία, αλλά μπορείς να τη μετατρέψεις σε θετική και να γίνεις πιο δυνατός. Πιστέψτε με!» υπογραμμίζει η τραγουδίστρια, η οποία έχει δημιουργήσει μια υποστηρικτική ομάδα για να τη βοηθά να ξεπερνά τις δυσκολίες που της προκαλεί το στρες. «Δεν είμαι δυνατή μόνη μου» παραδέχεται.


Οσο για τις κοροϊδίες που έχει υποστεί κατά καιρούς για την ιδιαίτερη συμπεριφορά της, σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ θωρακισμένη σε ό,τι αφορά τα γέλια των άλλων. Το μόνο που σκέφτεσαι εκείνη την ώρα είναι “θα τούς δείξω”!»


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...