Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αϊ(ΕΚ) της αγάπης μαχαίρια

Η πρωτόγνωρη πραγματικότητα του «Δικεφάλου» που δέχεται γκολ από… ερασιτέχνες παίκτες και συγχρόνως οπαδούς της που μετά απολογούνται.


Στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μόνο σπάνιο δεν είναι το γεγονός να αγωνίζονται παίκτες σε αντίπαλες ομάδες από αυτές που υποστήριζαν στα παιδικά τους χρόνια. Σχεδόν κανείς όμως δεν έβγαινε ανοιχτά να δηλώσει τι ομάδα ήταν μικρός και πόσο άβολα νιώθει που θα παίξει απέναντί της.


Αυτό το σκηνικό ανατρέπεται φέτος και αφορμή είναι η ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος αετός» δίνει τη μάχη του στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής και όσοι ζουν μέσα και γύρω από τον ιστορικό σύλλογο, καθώς και όσοι κοντράρονται μαζί του, έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Πριν από λίγες ημέρες άλλωστε είδαμε κάτι ακόμη πιο ασυνήθιστο: να βάζει γκολ παίκτης στα «κιτρινόμαυρα» δίχτυα και στο τέλος του παιχνιδιού να απολογείται!


Σε άλλες εποχές όσοι πετύχαιναν γκολ απέναντι στην Ενωση συνήθως πανηγύριζαν και κέρδιζαν «πόντους» στο φίλαθλο κοινό της ομάδας τους. Ειδικά εάν αυτό συνέβαινε σε κάποιο ντέρμπι. Είναι γνωστές τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ναι μεν δεν είχαν δηλώσει δημοσίως ότι συμπαθούν την ΑΕΚ, αλλά η ποδοσφαιρική πιάτσα ήξερε τα αισθήματά τους για τον «Δικέφαλο».


Αυτό όμως που συνέβη την περασμένη Κυριακή σχολιάστηκε και συζητήθηκε αρκετά. «Είναι ιδέα. Από μικρή ηλικία είμαι φανατικός οπαδός της AEK» εξηγεί στην «Espresso της Κυριακής» ο σκόρερ του Αστέρα Βάρης Ντέμης Ζώνας, που ζήτησε συγγνώμη από τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς για τον πανηγυρισμό του στο γκολ μετά τον αγώνα της ομάδας του με την Ενωση.


Ο 30χρονος επιθετικός τόνισε ακόμη ότι αγάπησε ακόμη περισσότερο την ΑΕΚ λόγω της παρουσίας του Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά και άλλων μεγάλων άσων του παρελθόντος, όπως είναι ο Δημητριάδης, ο Λυμπερόπουλος και ο Νικολαΐδης.


Μάλιστα για τον τελευταίο παραδέχτηκε ότι «μελετούσε» πολύ τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν στο γήπεδο και πώς «εκτελούσε» τους αντίπαλους γκολκίπερ.


Θυμάται ακόμη με έντονα συναισθήματα: «Επί Μπάγεβιτς η ΑΕΚ είχε δημιουργήσει μια τρομερή ομάδα. Πήγαινα στη σκεπαστή και παρακολουθούσα τους αγώνες της. Και φυσικά θέλω πάρα πολύ να είμαι μέσα στον πρώτο αγώνα που θα γίνει στο νέο γήπεδο».


Φέτος λοιπόν, με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, φαίνεται πως ανατρέπονται δεδομένα. Το είδαμε όχι μόνο με την ενέργεια του Ζώνα, αλλά και με τον συμπαίκτη του Αργύρη Πλίτση. Ο αρχηγός του Αστέρα πριν από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής είχε δηλώσει ανοιχτά τη συλλογική του προτίμηση.


«Δεν βγήκα μόνος μου να το διαφημίσω. Με ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και απάντησα με ειλικρίνεια, γιατί μέσα στην ομάδα μου, όπου είμαι από 8 χρόνων, όλοι ξέρουν ότι είμαι και φίλαθλος της ΑΕΚ. Νομίζω ότι δεν είναι κακό να πει κάποιος τι τον εκφράζει. Αλλο αν για 90 λεπτά μπορεί να είσαι αντίπαλος. Εγώ θα παίξω το ίδιο, είτε έχω απέναντί μου την ΑΕΚ είτε τον Ολυμπιακό» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο αρχηγός του Αστέρα. Επίσης εξηγεί ότι αγάπησε την ΑΕΚ από μικρός, αφού τόσο ο παππούς του όσο και ο πατέρας του τον πήγαιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και παρακολουθούσε παιχνίδια της ομάδας.


Κάτι ανάλογο είδαμε και με προπονητή στο τέλος του καλοκαιριού. Ο τεχνικός του Ρήγα Φεραίου Λάκης Μπακάλης μετά το τέλος του φιλικού αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν έκρυψε τις συλλογικές του προτιμήσεις. «Είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ και αυτή ήταν μια σημαντική στιγμή για εμένα» είπε χαρακτηριστικά.


Η πτώση που έχει ενώσει!


Πάντως η περιπέτεια της ΑΕΚ με τη διάλυση της ΠΑΕ και τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ Εθνική φαίνεται πως έχει φέρει ένα κλίμα συσπείρωσης και συμπάθειας προς τον σύλλογο σε όλη την επικράτεια. Δεν είναι μόνο αυτοί που τοποθετήθηκαν ανοιχτά για τις συλλογικές τους προτιμήσεις. Είναι κι άλλες περιπτώσεις στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, που καταδεικνύουν αυτό το σκηνικό αλληλεγγύης και την προσπάθεια που κάνει η Ενωση για επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.


Χαρακτηριστική είναι η κίνηση που έκανε ο Αντρέας Γούρμος ως παίκτης του ΠΑΟ Βάρδας. Ο 32χρονος επιθετικός πανηγύρισε με έναν -αν μη τι άλλο- ξεχωριστό τρόπο ένα γκολ σε αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική. Σήκωσε τη φανέλα της ομάδας του κι από μέσα φορούσε την (κιτρινόμαυρη) εμφάνιση της ΑΕΚ, με τον δικέφαλο αετό στο στήθος!


Παρόμοια κίνηση έκαναν στον Α.Ο. Προδρόμου, στα Τρίκαλα. Η θεσσαλική ομάδα απαρτίζεται από φιλάθλους της ΑΕΚ, οι οποίοι φαίνεται ότι αγαπούν τόσο πολύ την Ενωση που αποφάσισαν να φορούν τις «κιτρινόμαυρες» εμφανίσεις, αν και τα χρώματα της δικής τους ομάδας είναι γκριζομπλέ κι έχουν ως έμβλημα τον λύκο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...