Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Η τρομο… φάρσα του αιώνα

Απίστευτη έμπνευση από 39χρονο που θα γέμιζε τις τράπεζες με δέματα-«βόμβες» ζητώντας να μοιράσουν χρήματα στον λαό.

Τη φάρσα του αιώνα, που αν «έπιανε» θα έκανε… παγκόσμιο πάταγο, σκαρφίστηκε ένας 39χρονος στην Αθήνα, θέτοντας σε «κόκκινο συναγερμό» όλη την ΕΛ.ΑΣ.!


Ετρεχαν και δεν έφταναν χθες το πρωί αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, όταν ανακαλύφθηκαν δεκάδες δέματα-«βόμβες» μεγάλης ισχύος τα οποία είχαν ταχυδρομηθεί σε τράπεζες συνοδευόμενα από προκήρυξη «πρωτοεμφανιζόμενης» ομάδας, η οποία θα τίναζε στον αέρα τους διευθυντές και τους υπαλλήλους των υποκαταστημάτων, εάν δεν έβγαιναν στις πλατείες να μοιράσουν… στον λαό τα χρήματα που είχαν στα χρηματοκιβώτιά τους!


Ευτυχώς για τις Αρχές, γρήγορα αποδείχθηκε πως πρόκειται για… φάρσα βγαλμένη από το διαταραγμένο μυαλό του 39χρονου, ο οποίος για να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του έφθασε στο σημείο να ιδρύσει εταιρεία κούριερ (!) στο Παγκράτι, ώστε να πραγματοποιήσει τη διανομή των 50 δεμάτων σε τραπεζικά υποκαταστήματα και δημόσιους οργανισμούς.  


Οπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, στόχος του ήταν να υποχρεώσει -με την απειλή της υποτιθέμενης «εξελιγμένης» βόμβας- τους διευθυντές των τραπεζικών υποκαταστημάτων να πάρουν τα χρήματα από τα χρηματοκιβώτια, να βγουν στις πλατείες της Αθήνας και να αρχίσουν να μοιράζουν στους διερχόμενους πολίτες δεσμίδες με χαρτονομίσματα…


Κούριερ, ο Ηνίοχος


Εδώ και δύο εβδομάδες ο μακρυμάλλης άνδρας με το περιποιημένο μούσι είχε βάλει αγγελία σε ηλεκτρονική εφημερίδα και ζητούσε προσωπικό προκειμένου να στελεχώσει την εταιρία κούριερ (με την επωνυμία Ηνίοχος) που είχε ανοίξει στην οδό Φρύνης, στο Παγκράτι, χωρίς βέβαια να έχει την απαιτούμενη άδεια. Μάλιστα, απαιτούσε οι μεταφορείς με τα μηχανάκια να είναι ντυμένοι με κοστούμι και οι κοπέλες στην υποδοχή της εταιρίας να φορούν ταγέρ και φούστα μέχρι το γόνατο!


Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην αγγελία, καθώς ο μισθός που υποσχόταν -σε περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης- ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.


Χθες το πρωί η εταιρία άνοιξε, χωρίς όμως να φανεί ο ιδιοκτήτης, καθώς όλες οι συνεννοήσεις και οι προσλήψεις έγιναν είτε μέσω mail είτε τηλεφωνικά. Η κοπέλα που είχε επιλεγεί από τον μυστηριώδη «επιχειρηματία» ήδη είχε πάρει τηλεφωνικά οδηγίες για να διανείμει τα πακέτα που βρίσκονταν στα ράφια της εταιρίας, ώστε να φθάσουν έως το μεσημέρι στους προορισμούς τους.


Οι περισσότεροι κούριερ πήραν τα πακέτα και έφυγαν για το προορισμό τους. Ομως, όλα «σκάλωσαν» χάρη στην παρατηρητικότητα ενός νεαρού ταχυδιανομέα ο οποίος είδε να εξέχουν από το δέμα καλώδια και λαμπάκια και κατάλαβε πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό. Αμέσως ειδοποίησε την κοπέλα στην υποδοχή της εταιρίας και αυτή με τη σειρά της την Αστυνομία.


Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να περικυκλωθεί η εταιρία και στη συνέχεια -λόγω της παρατηρητικότητας ενός αστυνομικού- να προσαχθεί από κοντινό σημείο ο άνθρωπος που έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο για την κακόγουστη φάρσα.


Ωστόσο κάποια από τα… γύψινα ομοιώματα βομβών, που ήταν τοποθετημένα μέσα σε κουτιά ζαχαροπλαστείου, έφθασαν στον προορισμό τους και βέβαια προκλήθηκε πανικός, καθώς συνοδεύονταν από προκήρυξη με οδηγίες ώστε να μην… ενεργοποιηθεί ο -δήθεν ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, που αποτελούνταν από ένα διακόπτη on – off, καλώδια, λαμπάκια και μπαταρία!


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



Η… προκήρυξη: «Πρόσεχε καλά, κατσαριδούλα μου»


«Πρόσεχε καλά, κατσαριδούλα μου. Αν κάνεις καμιά εξυπνάδα στον δρόμο, θα σε εκτελέσουμε και αν δεν γίνεται αλλιώς, θα πυροδοτήσουμε και τον μηχανισμό!»


Με αυτό τον τρόπο έδινε «οδηγίες» στους διευθυντές που θα είχαν την ατυχία να παραλάβουν το δέμα με τη δήθεν ισχυρή βόμβα ο 39χρονος, ο οποίος είχε συντάξει ολόκληρη προκήρυξη με την υπογραφή της οργάνωσης «Ενοπλος Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας Αγανακτισμένων» που είχε δημιουργήσει στο… μυαλό του!


Πρόκειται για ένα πυκνογραμμένο κείμενο που θα υποχρέωνε τον δύστυχο υπάλληλο ο οποίος θα είχε την ατυχία να πέσει το δέμα στα χέρια του να ακολουθήσει μια ολόκληρη διαδρομή μέσα στην Αθήνα με τελικό προορισμό την πλατεία Ελευθερίας, στον Πειραιά,, όπου: «….κατσαριδούλα μου, όταν φθάσεις εκεί (δες χάρτη στην “τούρτα” σου), εσύ με τα χέρια σου μοίρασε τα χαρτονομίσματα στον λαό σαν να είναι φυλλάδια στα χέρια των περαστικών και των οδηγών, ξεκινώντας από τις 18.00»


Μάλιστα, απειλούσε ότι η βόμβα μέσα σε κουτί τούρτας ελεγχόταν από τον ίδιο, ο οποίος είναι… φάντασμα και μπορεί να κινείται παντού!

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...