Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Και εσύ τέκνον Λιάπη;

Ο Μιχάλης Λιάπης (πρώην υπουργός της Ν.Δ.) συνελήφθη στη Λούτσα από τη ΔΙ.ΑΣ.

Ενα αυτοκίνητο γεμάτο… παρανομίες οδηγούσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Αρτέμιδα (Λούτσα), γιατί κυκλοφορούσε με ένα θηριώδες τζιπ, που έφερε όμως πλαστές πινακίδες!


Δηλαδή ένας πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής και γόνος μιας εκ των μεγαλύτερων πολιτικών οικογενειών της χώρας βόλταρε με πλαστές πινακίδες στο όχημά του, καθώς είχε καταθέσει τις κανονικές, ώστε να αποφύγει τη φορολόγηση, τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια του αυτοκινήτου! Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της «Espresso», όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το αμάξι είχε πλαστές πινακίδες, ο πρώην υπουργός τούς είπε: «Εντάξει, ρε παιδιά, έβαλα πλαστές πινακίδες για να κάνω καμιά βόλτα, να μην κάθομαι στο σπίτι»!


Η σύλληψη


Περιπολία μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Λούτσας εντόπισε ένα τζιπ μάρκας VW Tuareg να κινείται στην οδό Απόλλωνος και να μην κόβει ταχύτητα στην έξοδο προς τη λεωφόρο Αρτέμιδος. Τα (παράνομα) φιμέ τζάμια του ογκώδους οχήματος κίνησαν την περιέργεια των αστυνομικών και σταμάτησαν τον οδηγό για έλεγχο. Τότε είδαν στη θέση του οδηγού τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος κατέβηκε από το όχημά του, τους χαιρέτησε ευγενικά και τους συστήθηκε.


Προς στιγμήν οι ένστολοι τα έχασαν, πλην όμως ο επικεφαλής της ομάδας είχε ήδη δει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Μέσω ασυρμάτου μίλησε με το κέντρο της ΓΑΔΑ και διαπιστώθηκε πως οι πινακίδες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ήταν πλαστές, καθώς οι κανονικές είχαν κατατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών. Ο αστυνομικός ζήτησε οδηγίες από το κέντρο για να λάβει την εντολή, η οποία προερχόταν από ανώτερο αξιωματικό: «Ακολουθήστε τα προβλεπόμενα, όπως σε κάθε πολίτη».


Οι εκπλήξεις όμως δεν είχαν τέλος για τους άντρες της ΔΙ.ΑΣ., καθώς ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του δίπλωμα και ταυτότητα, ενώ παράλληλα διαπίστωσαν πως το όχημα -που έφερε παράνομα και κοτσαδόρο!- είναι… ανασφάλιστο!


Ετσι ο κ. Λιάπης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής, όπου σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης και του ανασφάλιστου οχήματος. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αφού πρώτα συγγενικό του πρόσωπο πήγε στο τμήμα και παρέδωσε το δίπλωμα και την ταυτότητά του. Πάντως στην κατάθεση που έδωσε ο πρώην υπουργός αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε πως έχει διαπράξει παρανομία.


«Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα. Ανθρώπινα τα λάθη… Εβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω την μπαταρία» δήλωσε, ενώ επιβιβαζόταν στο περιπολικό για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα φορώντας χειροπέδες. «Οχι ότι δεν έχω να φάω. Δεν είμαι κανένας φτωχός, αλλά ήταν μεγάλο το ποσό».


Εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, απ’ όπου πήρε προθεσμία για την Πέμπτη. Στη συνέχεια αναχώρησε με ταξί από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



 


Είχε παραγγείλει το 2007 και πρόστιμο στον Πανίκα γιατί δεν φορούσε κράνος


«Εχει ο καιρός γυρίσματα» σιγοτραγουδά από χθες ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος τον Ιούνιο του 2007 είχε κληθεί -κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη- να πληρώσει πρόστιμο επειδή δεν φορούσε κράνος!


Ο κ. Λιάπης είχε δει στον Τύπο φωτογραφίες του να οδηγεί μηχανή δίχως κράνος και είχε δώσει εντολή στην Τροχαία Θεσσαλονίκης να του επιδώσει κλήση! Οι αστυνομικοί τού χρέωσαν πρόστιμο ύψους 350 ευρώ και ποινή πέντε βαθμών στο Point System.


«Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα..» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης, ενώ σχολιάζοντας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε υποστηρίξει ότι είχε πολλά συμβούλια εκείνη την ημέρα και δεν μπορούσε να φοράει κράνος.


«Θα μου χαλάσει την κώμη και θα κυκλοφορώ σαν λέτσος!» είχε πει. Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα πλήρωσε το πρόστιμο, που μειώθηκε στο μισό, αφού πλήρωσε την κλήση εντός δεκαημέρου, ενώ παρέδωσε και το δίπλωμά του στην Τροχαία. Σε συνάντησή του με τον Μιχάλη Λιάπη ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε συγγνώμη για την παράβαση και είπε ότι στο πρόσωπό του βρέθηκε ο μόνος επώνυμος που δεν φορούσε κράνος.


«Οι πολίτες αποδείχτηκαν οι καλύτεροι σύμμαχοι της προσπάθειας…» είχε αναφέρει ο τότε υπουργός Μεταφορών, προσθέτοντας ότι γι’ αυτόν αποτελεί ικανοποίηση κάθε ζωή που σώζεται.


Από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007 που διετέλεσε υπουργός Μεταφορών ο Μιχάλης Λιάπης έστηνε καμπάνιες για τον νέο αυστηρό ΚΟΚ και τα πρόστιμα που θα πλήρωναν οι παραβάτες. Μοίραζε φυλλάδια στον δρόμο, δίδασκε κυκλοφοριακή αγωγή στους μαθητές και στις 24 Απριλίου 2007 είχε οδηγήσει σε προσομοιωτή, με σενάριο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ



Πανηγύρι στα social media για τον free Μισέλ :«Ο Τζάμπας ζει»


Τον απόλυτο «πανικό» στα social media προκάλεσε η σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Τροχαίας να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Λίγη μόλις ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, τα status στο facebook και τα τιτιβίσματα στο twitter άρχισαν να πέφτουν βροχή και να προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων.


«Αυτός είναι “πλαστός” από μόνος του, στις πινακίδες κολλήσανε;» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του facebook, ενώ την ίδια στιγμή ο πρώην υπουργός έγινε trend (#liapis και #freeliapis) στο twitter.


«Καμία δίωξη στον συλληφθέντα Μιχάλη Λιάπη. Μπάτσοι, γουρούνια, τροχονόμοι! Αλληλεγγύη στην οδική ανυπακοή» ανέφερε ένα από αυτά, ενώ κάποιοι άλλοι σημείωναν χαρακτηριστικά:


«Τα τέλη κυκλοφορίας τα είχε πληρωμένα ή ζει το δράμα της ανέχειας έναν ολόκληρο χρόνο;», «Γείτονες του Μιχάλη Λιάπη δήλωσαν πως ήταν φιλήσυχος και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα», «Ο Τζάμπας ζει», «Να δεις που αν ψάξουν και αριθμό κινητήρα, θα βγει και κλεμμένο», «Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο Μιχάλη Λιάπη», «Να δείτε που δεν θα έχει βγάλει ποτέ δίπλωμα. Είναι τόσο άσχετος που θα τον έκοβαν συνέχεια στα σήματα», «Τον Λιάπη η φυλακή δεν τον σηκώνει, βάλτε τον πάλι στο τιμόνι», «Αυτά να τα βλέπει ο Στουρνάρας, ούτε ο Λιάπης δεν μπορεί να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας!


Ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου!», «Μισέλ Λιάπης: Είχε καταθέσει τις πινακίδες και κυκλοφορούσε με πλαστές για να μην… πληρώνει. Δοξάστε μας! Που τους ψηφίζουμε», «Γεια σου βρε Λιάπη… Σουμάχερ!», «κ. Δένδια, τα άτομα με νοητική υστέρηση δεν θα ‘πρεπε να έχουν λίγο μεγαλύτερη ανοχή ή έστω κατανόηση από τις Αρχές;», «Το θέμα δεν είναι ότι οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Το θέμα είναι ότι τον έπιασαν στη.. Λούτσα… Oh mon dieu…».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ



Γλίτωνε 4.500 ευρώ τον χρόνο από την κυκλοφορία του αυτοκινήτου


Γύρω στις 4.500 ευρώ γλίτωνε από την κυκλοφορία του τζιπ ο Μιχάλης Λιάπης! Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, αφού διέθεσε πάνω από 50.000 ευρώ για να αγοράσει το 2009 το πετρελαιοκίνητο πολυτελές τζιπ VW Touareg, 4200 κυβικών, στη συνέχεια κατάλαβε ότι ήταν πολλά τα λεφτά για να το συντηρήσει. Τα τέλη κυκλοφορίας του ανέρχονται στα 1.320 ευρώ, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα 2.254 ευρώ, ενώ η ασφάλεια του κόστιζε περισσότερα από 1.000 ευρώ τον χρόνο.
Ωστόσο, αν και το κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο, είχε φροντίσει τουλάχιστον να δηλώσει στο «πόθεν έσχες» ότι το αγόρασε μεταχειρισμένο το 2009.


Μετά τη σύλληψή του, πάντως, και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο αυστηρός ΚΟΚ που θέσπισε ο ίδιος, τώρα καλείται να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του. Συγκεκριμένα, για παραβίαση σήματος STOP προβλέπεται πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας και πινακίδων για 20 ημέρες, για πλαστές πινακίδες πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και κράτηση μέχρι έξι μήνες, για τα φιμέ τζάμια 80 ευρώ, για ανασφάλιστο όχημα πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ για στέρηση διπλώματος πρόστιμο 3.000 ευρώ και κράτηση μέχρι έξι μήνες!


Στην ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού περιλαμβάνονται τέσσερα διαμερίσματα, τέσσερις αποθήκες και τέσσερα πάρκινγκ στο Χαλάνδρι, δύο γραφεία στη Λ. Κηφισίας 116τ.μ. και 120τ.μ. αντίστοιχα, ένα διαμέρισμα 83τ.μ. στην Αθήνα, μια οικία 223τ.μ. με πισίνα 36τ.μ. σε οικόπεδο 5,2 στρεμμάτων, αγροτεμάχιο στη Μύκονο έκτασης 5,1 στρεμμάτων, οικία 373 τ.μ. σε οικόπεδο μισού στρέμματος στο Μ. Χωριό Ευρυτανίας, τέσσερα αγροτεμάχια στην Ευρυτανία περίπου 11 στρεμμάτων καθώς και τραπεζικές καταθέσεις ύψους 45.000 ευρώ.


Γ. ΣΤ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...