Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Εθελόντρια σε σπείρα που πουλούσε βρέφη

Κύκλωμα Βουλγάρων και η 50χρονη γυναίκα είχαν στήσει «χρυσή» φάμπρικα εμπορίας.


Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής κατέληξε 50χρονη εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου «Αγιος Στυλιανός», που καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 11 ετών για συμμετοχή στο βουλγαρικό κύκλωμα εμπορίας βρεφών, η δράση του οποίου αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν και πέντε Βούλγαροι.


Μεταξύ τους και μια 29χρονη, η οποία γέννησε σε διάστημα τριών ετών δύο παιδιά, από τα οποία το πρώτο πουλήθηκε από τα μέλη του κυκλώματος σε άκληρο ζευγάρι, ενώ το ίδιο θα γινόταν και με το δεύτερο, αν δεν αποφάσιζε να μιλήσει για τη σχεδιαζόμενη συναλλαγή μια 39χρονη Βουλγάρα.


Απολογούμενη στο δικαστήριο, η γυναίκα εξήγησε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση θέλοντας να βοηθήσει την 29χρονη, την οποία γνώρισε μέσω κοινής τους φίλης. Εχοντας ήδη γίνει μάρτυρας της αγοραπωλησίας του πρώτου βρέφους, πριν από τρία χρόνια, θέλησε να απαλλαγεί από τις ενοχές και έτσι πήρε την απόφαση να μιλήσει στην Αστυνομία λίγο πριν από τη δεύτερη αγοραπωλησία.


Από εκεί και πέρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το κύκλωμα. Αρχικά συνελήφθησαν μέσα στο «Ιπποκράτειο» δύο Βούλγαροι και η 29χρονη, που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γεννήσει ένα αγοράκι, το οποίο ομολόγησε πως είχε συμφωνήσει να πουλήσει στο κύκλωμα έναντι 3.000 ευρώ.


Από την απολογία της 39χρονης αποκαλύφθηκε η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της εθελόντριας του «Αγίου Στυλιανού», στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν δεκάδες έγγραφα από το δημοτικό βρεφοκομείο, φωτογραφίες μωρών, πιστοποιητικά γέννησης και μία στρογγυλή σφραγίδα εφορίας!


Η εθελόντρια ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε μόνο στη δεύτερη περίπτωση αγοραπωλησίας, για λογαριασμό μιας φίλης της που ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδί, ξεκαθαρίζοντας ότι σκόπευε να το κάνει νόμιμα. Παρ’ όλα αυτά, κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκαν διάφορα «πάρε – δώσε» που είχε παλιά με αλλοδαπούς.


Το δικαστήριο καταδίκασε την 39χρονη σε κάθειρξη 9 ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, την 29χρονη σε κάθειρξη 14 ετών, τον σύζυγό της σε φυλάκιση τριών ετών και δύο μέλη του κυκλώματος σε ποινή κάθειρξης έξι ετών το καθένα.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...