Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Τρελή κομπίνα με ασφάλειες-μαϊμού

Κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα για τους εγκεφάλους της σπείρας, με θύματα 12.000 οδηγούς – Χειροπέδες σε 20 άτομα.

Το colpo grosso ενός πολυδαίδαλου κυκλώματος που εξαπατούσε χιλιάδες ανυποψίαστους οδηγούς παρέχοντάς τους φθηνά ασφαλιστήρια αυτοκινήτων, τα οποία όμως ήταν πλαστά, αποκάλυψε η Ασφάλεια Αττικής! Η οργάνωση χρησιμοποιούσε την επωνυμία μεγάλης βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρίας, εν αγνοία της, και θησαύριζε αφήνοντας στην ουσία ανασφάλιστους τους πελάτες, που δελεάζονταν από τις χαμηλές τιμές.


Η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. εξελίχθηκε ταυτόχρονα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο και η Ζάκυνθος. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι περίπου 12.000 οδηγοί έσπευσαν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους με το χαμηλό τιμολόγιο που πρόσφεραν οι κατηγορούμενοι, χωρίς βέβαια να φαντάζονται πως το σήμα του ασφαλιστηρίου τους ήταν πλαστό.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», από την Ασφάλεια εξετάζεται με σοβαρότητα το ενδεχόμενο αρκετοί από τους πελάτες των επιτήδειων να γνώριζαν από την αρχή πως το ασφαλιστήριο είναι «μαϊμού» και να το αγόρασαν προκειμένου να αποφεύγουν τον έλεγχο της Τροχαίας.


Οπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, οι περίπου 20 δράστες που έχουν συλληφθεί δραστηριοποιούνταν στις ασφάλειες οχημάτων και εμφανίζονταν ως θυγατρική της μεγάλης βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρίας Balkan Insurance – εν αγνοία των υπευθύνων της! Πάντως, οι κατηγορούμενοι γι’ αυτή την υπόθεση αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30, καθώς ακόμη οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα.


Το κόλπο των επιτήδειων ήταν απλό και αποδοτικό, καθώς όταν εμφανιζόταν κάποιος πελάτης στο γραφείο τους αυτοί του παρουσίαζαν αρχικά τις εταιρίες με τα ακριβά ασφάλιστρα και στη συνέχεια έριχναν στο τραπέζι το «χαρτί» της Balkan Insurance, λέγοντας πως τα πάγια της εν λόγω ασφάλειας κοστίζουν μόλις 20 ευρώ ανά έτος!


Κατά συνέπεια, ο πελάτης ήταν πολύ εύκολο να τσιμπήσει το δόλωμα, καθώς με δεδομένη την οικονομική στενότητα που έχει δημιουργήσει στα ελληνικά νοικοκυριά η βαθιά οικονομική ύφεση, η αποδοχή της φθηνής ασφάλειας ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη.


Η αποκάλυψη


Η αρχή του τέλους για την καλοστημένη απάτη ήλθε έπειτα από δύο τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές που συνέβησαν σε περιοχές της Κρήτης. Και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί που ενεπλάκησαν στα τροχαία είχαν ασφαλιστεί στα παραρτήματα-μαϊμού που είχαν την επωνυμία της βουλγαρικής εταιρίας και τα είχαν στήσει στη Μεγαλόνησο οι απατεώνες.


Με έκπληξη οι δύο οδηγοί διαπίστωσαν, μέσω των ασφαλιστικών εταιριών του αντίδικου, πως το ασφαλιστήριο που τους είχαν προσκομίσει ήταν ένα απλό χαρτί χωρίς καμία αξία, πόσο μάλλον ασφαλιστική! Αμέσως απευθύνθηκαν στην Αστυνομία προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τι είχε συμβεί. Η καταγγελία τους επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έφθαναν κατά καιρούς στα «αυτιά» της Ασφάλειας, για την ύπαρξη κυκλώματος το οποίο τροφοδοτεί την αγορά με ασφαλιστήρια-μαϊμού μεγάλης βαλκανικής εταιρίας, η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στο τομέα της ασφάλισης οχημάτων σε ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο.


Ωστόσο το έναυσμα για την άμεση κινητοποίηση της Ασφάλειας η οποία εξαπέλυσε τη γιγαντιαία επιχείρηση ξηλώματος του κυκλώματος έγινε έπειτα από έγγραφες αναφορές των αρμόδιων της Balkan Insurance. Στα γραφεία της εταιρίας, στη Σόφια, είχαν ήδη φθάσει πληροφορίες για τα πλαστά ασφαλιστήρια που διακινούνταν στην Ελλάδα.


Οι υπεύθυνοί της κατέθεσαν αγωγή στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να είναι κατοχυρωμένοι νομικά απέναντι στους απατεώνες και να δοθεί τέλος στη χρήση της επωνυμίας της εταιρίας τους.


Χθες το πρωί κλιμάκια της Ασφάλειας, με επικεφαλής αστυνομικούς που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση, έφθασαν στις πόλεις όπου εντοπίστηκαν πλαστά ασφαλιστήρια και, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, ξεκίνησαν τις έρευνες, που ήδη έχουν καταλήξει στη σύλληψη 20 ατόμων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή στο κύκλωμα άλλων 10 ατόμων. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε πως στα δίχτυα του κυκλώματος είχαν πέσει περίπου 12.000 ανυποψίαστοι πολίτες.
 
Τώρα κινδυνεύουν και με πρόστιμο!


Διπλά ζημιωμένοι έχουν μείνει οι περισσότεροι από 12.000 Ελληνες οδηγοί οι οποίοι είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους στην ασφαλιστική εταιρία που υποτίθεται ότι ήταν υποκατάστημα της βουλγαρικής Balkan Insurance. Οπως αποκαλύφθηκε, τα υποκαταστήματα-μαϊμού σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο και Ζάκυνθο ασφάλιζαν οχήματα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο πελάτες. Μετά την αποκάλυψη όμως της απάτης, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso» στέλεχος γνωστής ασφαλιστικής εταιρίας: «Οσοι οδηγοί εξαπατήθηκαν πρέπει να σπεύσουν να ασφαλιστούν κανονικά. Αυτή τη στιγμή τα οχήματα είναι ανασφάλιστα…» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εκτός όμως του ότι έχασαν τα λεφτά τους, κινδυνεύουν και με πρόστιμο. Και αυτό διότι αν γίνει έλεγχος στο σύστημα και βρεθούν ανασφάλιστοι, τότε θα τους έρθει και άλλη “κεραμίδα” στο κεφάλι. Και το εν λόγω πρόστιμο είναι τσουχτερό»!


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...