Κάντε μία προσευχή για την Αλεξία μου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάντε μία προσευχή για την Αλεξία μου

❱❱ Συγκλονίζει η έκκληση του πατέρα της 8χρονης που έφαγε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα!

Ράγισε καρδιές η έκκληση του πατέρα της 8χρονης Αλεξίας η οποία δίνει μια γενναία μάχη στο Νοσοκομείο Παίδων. 

Εμφανίστηκε χθες για πρώτη φορά δημόσια ζητώντας από τον κόσμο να προσευχηθεί για την κορούλα του μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα.
Επειτα από τα πρώτα ευχάριστα σημάδια για το παιδί του, η περιπέτεια και η ακροβασία μεταξύ ζωής και θανάτου του οποίου συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, ο Λουκάς Σαμαρτζής απηύθυνε μια συγκλονιστική παράκληση: «Προχθές, τη Δευτέρα το μεσημέρι, κατεβήκαμε από την Εντατική στον θάλαμο και περιμένουμε.


Τα συναισθήματα είναι πολλά και ευχάριστα. Η εξέλιξη αυτή αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και θέλω να προσεύχεστε το κοριτσάκι μας να γίνει γρήγορα καλά».
Ο κ. Σαμαρτζής, ο οποίος όλη μέρα κρέμεται από τα χείλη των γιατρών, δεν παρέλειψε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του να ευχαριστήσει το προσωπικό του νοσοκομείου, που κάνει το καλύτερο για το αγγελούδι του, μετά το πρωτοφανές χτύπημα που δέχτηκε η οικογένειά του.

«Ευχαριστώ τους γιατρούς»


«Να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τον διοικητή του νοσοκομείου, τους διευθυντές, τους γιατρούς, όλους τους νοσηλευτές, όλοι ήταν και είναι άψογοι» κατέληξε.

Το 8χρονο κοριτσάκι έχει διαφύγει τον μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο δεν επικοινωνεί ακόμα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του «Αγλαΐα Κυριακού» Μανώλης Παπασάββας, είναι ενθαρρυντικό ότι έχει τα ματάκια του ανοιχτά έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα που ήταν σε καταστολή, μπορεί να κινεί τα άκρα του και μάλιστα προφέρει και ήχους.

Αυτό έκανε τους γονείς του παιδιού να πάρουν μια ανάσα ύστερα από την εξαιρετικά μακρόχρονη και ψυχοφθόρα δοκιμασία τους, καθώς και την καθημερινή αγωνία τους για να κερδίσει το παιδί τη δύσκολη αυτή μάχη.

Οι νευρολόγοι θεωρούν ότι τα πρώτα σημάδια του «ξυπνήματος» της Αλεξίας είναι θετικά, αυτό όμως δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη μετέπειτα νευρολογική εικόνα της. Οι γονείς του παιδιού έχουν ενημερωθεί ώστε να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τεράστια ψυχικά αποθέματα, τα οποία θα τους χρειαστούν, καθώς αναμένεται ο δρόμος της αποθεραπείας να είναι μεγάλος και δύσβατος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ