Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «Λευκή Νύχτα» ττων μαγαζιών

Με μεγάλη γκρίνια ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.


Την εμπειρία της «Λευκής Νύχτας», και μάλιστα το τελευταίο σαββατόβραδο του 2013, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι Αθηναίοι στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας!


Η «Λευκή Νύχτα» (που γιορτάζεται στις βόρειες χώρες της Ευρώπης την ημέρα του χρόνου που δεν νυχτώνει) θα σημάνει την επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, των χώρων εστίασης, των μουσείων, αλλά και των πολιτιστικών χώρων, δίνοντας την ευκαιρία να στους καταναλωτές να κάνουν τη βόλτα και τις αγορές τους μέχρι αργά το βράδυ, αλλά και στους καταστηματάρχες να αυξήσουν τον τζίρο τους.


Συγκεκριμένα, τα εμπορικά καταστήματα, οι χώροι εστίασης, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι θα επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23.00 το βράδυ. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διοργάνωση, ο Δήμος Αθηναίων θα συμμετέχει με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσουν από τις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί προβλέπεται ότι θα κορυφωθεί και η εμπειρία της «Λευκής Νύχτας» για τους Αθηναίους…


Αναλυτικά, το εορταστικό πρόγραμμα θα ανοίξει με συναυλία από τους τενόρους Duo Fina, στις 20.00 θα δοθεί συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα και Μανώλη Λορέντζο, ενώ από τις 20.00 μέχρι τις 22.00 η πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz. Παράλληλα, το ωράριό τους θα επεκτείνουν μέχρι τις 23.00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του Δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).


Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που έχουν αντιρρήσεις όσον αφορά αυτή την πρωτοβουλία και φρόντισαν να το κάνουν γνωστό. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν τίποτα κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας», ενώ κάνει λόγο για παράνομη και ανήθικη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους.


Πλούσιο όμως είναι και το εορταστικό πρόγραμμα για αύριο, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, αφού από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το βράδυ η πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων εργαστήριο κατασκευών, εικαστικό εργαστήριο, συναυλία της χορωδίας του δήμου, αλλά και αφηγήσεις παραμυθιών από την ομάδα Fairytale Ensemble.


Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει!


Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων στις δημοτικές του κοινότητες διοργανώνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης εν όψει Πρωτοχρονιάς.


Συγκεκριμένα, στη Δεύτερη Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιηθεί πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στις 29 Δεκεμβρίου από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι με θέμα «Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας» με τη χορωδία των φίλων του Βυζαντινού Μουσείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός» στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας που φέρει τον τίτλο  «Αποχαιρετώντας το 2013». 


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...