Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Χάνει το μυαλό της η Βίκυ

Κατέρρευσε ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού η Σταμάτη – Τη μεταφορά της στο Δαφνί ζητούν οι δικηγόροι της.

Μία ακόμη φορά κατέρρευσε στις φυλακές Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη, μην αντέχοντας τη σκέψη ότι ο μοναχογιός της δεν ήταν δίπλα της τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.


Η νέα περιπέτεια για τη σύζυγο του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε το πρωί της επομένης των Χριστουγέννων, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχαν μπροστά τους μια ζωντανή-νεκρή. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου εξετάστηκε από τον ψυχίατρο και διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.


«Ενημερωθήκαμε για την κατάστασή της και την επισκέφτηκε και ο δικός μας ψυχίατρος-τεχνικός σύμβουλος Ιωάννης Νέστορος, ο οποίος επίσης έκρινε ότι έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο» τόνισε και πρόσθεσε: «Η κ. Σταμάτη εδώ και μέρες αρνείται να ζήσει. Εδώ και μέρες παρέμεινε ξάγρυπνη, ενώ δεν ελάμβανε τροφή. Ετσι, με σύμφωνη γνώμη και των δύο ψυχιάτρων, μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος, καθώς δεν εφημέρευε το Δαφνί».


Στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος όμως δεν έμεινε για πολύ, καθώς -όπως επισήμανε ο κ. Ραγκούσης- οι γιατροί έκριναν ότι λόγω της κρισιμότητάς της κατάστασής της έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.


«Ηταν αδύνατον να μείνει εκεί. Ετσι μεταφέρθηκε εκ νέου στο Δρομοκαΐτειο. Την έχει αναλάβει ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, Βασίλης Φωτόπουλος. Η κ. Σταμάτη βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Με το ζόρι αναπνέει, ζει. Εχει αποφασίσει να πεθάνει και όλοι προσπαθούμε να τη βοηθήσουμε, αλλά είναι δύσκολο. Δεν μπορεί να ζει μακριά από το παιδί της».


Χαρακτηριστικός της κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι ο σύντομος διάλογος που είχε με τον δικηγόρο της: «Εγώ έκανα τα πάντα για να αποκτήσω αυτό το παιδί. Αρρώστησα για να το φέρω στον κόσμο. Και δεν μπορώ να είμαι δίπλα του, να το αγκαλιάσω. Δεν έχω πλέον λόγο ύπαρξης…» φέρεται να είπε.


«Σε μια προσπάθεια να τη βοηθήσουμε, της δόθηκε ειδική άδεια να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Εκλαιγε, δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι της. Αυτή η γυναίκα έχει καταδικαστεί, αλλά και η τιμωρία πρέπει να έχει όρια. Παρακαλούμε τις αρμόδιες Αρχές να της δώσουν δικαίωμα στη ζωή. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση φοβούμαι ότι θα καταφέρει να τερματίσει τη ζωή της…» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.


«Ηδη έχω επικοινωνήσει με τον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να μεταφερθεί έστω και σήμερα στο Δαφνί, καθώς εκεί οι γιατροί γνωρίζουν το ιστορικό της, το βαρύ καταθλιπτικό σύνδρομο με αυτοκτονικές τάσεις από το οποίο πάσχει, και μπορούν να τη βοηθήσουν».


Οι δικηγόροι της Φραγκίσκος Ραγκούσης και Αλέξης Στεφανάκης ζητούν με ανακοίνωσή τους να μεταφερθεί άμεσα στο Δαφνί η Βίκυ Σταμάτη: «Λόγω της καταστάσεως της υγείας της και της σοβαρής πρόθεσής της να τερματίσει τη ζωή της, αφού δεν μπορεί να βρίσκεται καθημερινά και να συμπαραστέκεται στο ανήλικο παιδί της, μοναδικό λόγο ύπαρξής της στη ζωή, παρακαλούμε κάθε αρμόδιο το αίτημα να μεταφερθεί άμεσα στο Ψυχιατρείο Αθηνών (Δαφνί), όπου έχει νοσηλευτεί για ικανό διάστημα και είναι γνωστό το ιστορικό της, και να της δοθεί η δυνατότητα επικοινωνίας με το παιδί της, καλύτερο -πιστεύουμε- φάρμακο για την ίασή της και διατήρησή της στη ζωή».


Το βαρύ ιστορικό της υγείας της


Η Βίκυ Σταμάτη είχε εισαχθεί στο Δαφνί στις 9 Οκτωβρίου με απώλεια συνείδησης. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από βαρύ καταθλιπτικό σύνδρομο με αυτοκτονικές τάσεις και ξεκίνησαν άμεσα θεραπευτική αγωγή. Για περίπου ενάμιση μήνα η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου παρέμενε για νοσηλεία στο δημόσιο θεραπευτήριο, απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 18 Νοεμβρίου. Οπως είχε αναφέρει τότε ο πρώην δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας: «Οι γιατροί έκριναν ότι ανταποκρίνεται καλά στη φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείται και, συνεπώς, δεν υπήρχε λόγος να παραταθεί η παραμονή της εκεί. Επέστρεψε στον Κορυδαλλό».


Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι έπειτα από αρκετές μεταγωγές της σε διάφορα νοσοκομεία, τον περασμένο Ιούλιο η Βίκυ Σταμάτη υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση των μαστών της στο Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγιος Σάββας.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...