Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σφαίρες σαν χαλάζι

Με δύο καλάσνικοφ τέσσερις κουκουλοφόροι «γάζωσαν» τη διπλωματική κατοικία στο Χαλάνδρι και εξαφανίστηκαν.


Στιγμές φρίκης και πανικού έζησε η οικογένεια του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ χθες τα ξημερώματα, όταν τρομοκράτες γάζωσαν με βροχή από 60 σφαίρες από δύο καλάσνικοφ την οικία του στο Χαλάνδρι, με προφανή στόχο να πλήξουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Μάλιστα μία σφαίρα βρέθηκε καρφωμένη στον εσωτερικό τοίχο της κρεβατοκάμαρας της 15χρονης κόρης του διπλωμάτη, η οποία είχε έρθει από τη Γερμανία προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με τους γονείς της και θα αναχωρούσε από την Ελλάδα χθες το μεσημέρι!


Πρόκειται για επίθεση-καρμπόν με εκείνη της 17Ν, την Κυριακή 16 Μαΐου του 1999, με ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη του σπιτιού όπου κατοικούσε ο τότε Γερμανός πρέσβης Καρλ Χάιντς Κούνα. Ηταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του Σάββα Ξηρού που χειρίστηκε τον εκτοξευτήρα.


Η επίθεση


Ηταν 03.30 τα ξημερώματα, όταν οι τέσσερις κουκουλοφόροι προσέγγισαν τη διπλωματική κατοικία στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, περνώντας μέσα από ένα μικρό αλσύλλιο που εφάπτεται σε πυλωτή πολυκατοικίας, το ίδιο από το οποίο είχαν εξαπολύσει τη ρουκέτα τα μέλη της 17Ν!


Στάθηκαν ακριβώς απέναντι από την κατοικία του διπλωμάτη και εξαπέλυσαν καταιγισμό πυρών με τα καλάσνικοφ εναντίον της οικίας και του μαντρότοιχου. Ο 25χρονος ειδικός φρουρός που βρισκόταν στη σκοπιά έξω από το σπίτι έπεσε στο δάπεδο του αλεξίσφαιρου κουβούκλιου, ενημερώνοντας από τον ασύρματο το κέντρο, που του έδωσε εντολή να παραμείνει καλυμμένος. Στην κατάθεση που έδωσε στους συναδέλφους του της Αντιτρομοκρατικής δήλωσε πως είδε δύο άτομα να πυροβολούν και άλλους δύο ενόπλους που επόπτευαν τον χώρο. Οπως κατέθεσε, δεν μπόρεσε να απαντήσει στους πυροβολισμούς, καθώς στο σημείο όπου στέκονταν οι τρομοκράτες υπάρχει πολυκατοικία με ισόγεια διαμερίσματα και υπήρχε ο κίνδυνος τραυματισμού ενοίκων.


Οι μηχανές


Οι δράστες έφυγαν από το σημείο πεζή, όμως υπάρχουν μαρτυρίες πως σε κοντινό σημείο τούς ανέμεναν συνεργοί τους με μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», λίγη ώρα πριν από την επίθεση ένα περιπολικό εντόπισε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να κινείται ύποπτα στην περιοχή, όμως ο οδηγός της ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως η μοτοσικλέτα έμοιαζε με αυτές που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες προκειμένου να διαφύγουν από την περιοχή.


Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην περιοχή του Χαλανδρίου. Μάλιστα το ένα το είχαν μόλις διαρρήξει άγνωστοι, καθώς βρέθηκε με σπασμένο το τζάμι, ενώ το δεύτερο, μάρκας Toyota, είναι κλεμμένο εδώ κι έναν μήνα κι έχει ήδη μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ για να γίνει «φύλλο και φτερό» από τους ειδικούς.


Κάμερες και προσαγωγές


Οι κάμερες στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη έχουν καταγράψει καρέ καρέ την επίθεση και οι εικόνες εξετάζονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν οι δράστες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια. Στην Αντιτρομοκρατική έχουν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή της επίθεσης έξι άτομα, ανάμεσά τους και δύο ξαδέλφια. Ολοι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο κι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές με συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



Βόλφγκανγκ Nτολτ: Οπαδός της Μπάγερν αλλά και θαυμαστής του Φάνη Γκέκα!


Λάτρης της jazz, φίλος του ποδοσφαίρου και ένθερμος υποστηρικτής της Μπάγερν Μονάχου, πρώην παίκτης αλλά και προπονητής σε ομάδα ράγκμπι, ο οποίος χαλαρώνει πίνοντας την παγωμένη μπίρα του στις καφετέριες στο Χαλάνδρι και απολαμβάνει τις διαδρομές στην πόλη με μέσα μαζικής μεταφοράς.


Αυτός είναι ο Βόλφγκανγκ Nτολτ, ο 56χρονος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης στο σπίτι όπου διαμένει στο Χαλάνδρι. Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1958 στο Ελινγκτον του Τέξας, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των εννέα ετών, απόφοιτος Νομικής στην Ανωτάτη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Σπέγερ, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο Βόλφγκανγκ Nτολτ ανέλαβε το αξίωμα του πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα στις 23 Μαρτίου του 2012, αφού προηγουμένως είχε θητεύσει στις γερμανικές πρεσβείες της Kατμαντού, του Tελ Aβίβ και της Πρετόρια και είχε διατελέσει σε υψηλόβαθμες θέσεις του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει κατά καιρούς στον ελληνικό Τύπο, ο ίδιος δεν έχει κρύψει την αγάπη του για την jazz, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία να επισκεφτεί όλα τα jazz clubs της Αθήνας, έχει δηλώσει θαυμαστής του Φάνη Γκέκα, τονίζοντας πως εκτιμά το ένστικτό του στις φάσεις και τον τρόπο με τον οποίο «μυρίζεται» το γκολ, και φυσικά δεν έχει παραλείψει να αποθεώσει το ποδοσφαιρικό του είδωλο, τον μεγάλο Φραντς Mπεκενμπάουερ. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ μετά τις επισκέψεις του σε μέρη όπως την Κάστανο και τα Ανώγεια στην Κρήτη, που είχαν καταστραφεί από τη Βέρμαχτ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Ως Γερμανός, όταν επισκέπτεσαι τέτοια μέρη, υπάρχει μεγάλη ένταση, γιατί δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Ερχεσαι αντιμέτωπος με την ιστορία των προγόνων σου. Αλλά ο τρόπος που με υποδέχθηκαν και με φιλοξένησαν μου έκανε εντύπωση». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο μαρτυρικό Βιάννο, ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της Γερμανίας, αλλά και ως Γερμανός πολίτης είχε τονίσει ότι η παρουσία του στην περιοχή έχει να κάνει με τον σεβασμό απέναντι στα θύματα. Στο διάστημα της θητείας του ο Βόλφγκανγκ Ντολτ έχει επισκεφτεί όλες τις περιφέρειες της χώρας και έχει συζητήσει για τους τομείς συνεργασίας με γερμανικές εταιρίες και την αύξηση του τουρισμού.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ



Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» Μαζιώτη


Τον καταζητούμενο «αντάρτη πόλης» Νίκο Μαζιώτη και την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, που έχει πολλές ομοιότητες με την παρθενική επίθεση της ΟΛΑ στα γραφεία της Ν.Δ. τον περασμένο Ιανουάριο.


Τότε οι τρομοκράτες είχαν πυροβολήσει το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με καλάσνικοφ έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθειά τους να εκτοξεύσουν ρουκέτα, καθώς είχε κολλήσει ο εκτοξευτής του RPG. Ακόμη, ο Ν. Μαζιώτης έχει αποδείξει στο παρελθόν πως αρέσκεται να χτυπά συμβολικούς στόχους, όπως η αμερικανική πρεσβεία ή τα γραφεία της Ν.Δ.  


Αλλωστε, στην προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. υπήρχαν πολλές αναφορές στη γερμανική οικονομική πολιτική, που τις συνόδευαν απειλές. Στο ερώτημα γιατί η οργάνωση δεν χρησιμοποίησε το ρουκετοβόλο, το οποίο αποδεδειγμένα διαθέτει, η απάντηση που δίνει το αντιτρομοκρατικό επιτελείο είναι ότι δεν ήθελε νεκρούς.


Πάντως οι έρευνες στρέφονται και στις άλλες οργανώσεις της λεγόμενης «νεοτρομοκρατίας» και κυρίως στις Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, την οργάνωση δηλαδή που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.


ΘΕΟΔ.Π.ΠΑΝΟΥ



Συναγερμός στο Μαξίμου


Να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, να δημιουργήσουν ανασφάλεια και να πλήξουν την ελληνική προεδρία είχαν στόχο αυτοί που κρύβονται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.


Στο Μαξίμου έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», μια και από τον Ιανουάριο και μετά, οπότε η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα φτάνουν συνεχώς στη χώρα μας Ευρωπαίοι επίτροποι, υπουργοί της Ε.Ε., αλλά και ξένοι ηγέτες. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η εντολή για επιφυλακή με ταυτόχρονη αξιοποίηση κάθε τεχνολογίας είναι δεδομένη από εδώ και πέρα προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα της χώρας.


Οι Αρχές δεν αποκλείουν το χτύπημα να προέρχεται ακόμη και από εξαγωγή της κρίσης που σοβεί στην Τουρκία, ώστε να μεταφερθεί η εστίαση των Ευρωπαίων και στη χώρα μας. Χθες πάντως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, επικοινώνησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ εκφράζοντας την καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον γερμανικό.


Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ελληνικές Αρχές θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διαλευκάνουν την υπόθεση κι επισήμανε ότι για το μόνο που δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Γερμανό πρέσβη, αφού ενημερώθηκε αμέσως μετά την επίθεση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.


Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίς χθες το πρωί με τον πρέσβη εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, ενώ στο σημείο βρέθηκε από το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας. Την επίθεση στον Γερμανό πρέσβη καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι Μανώλης Γλέζος και Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αλλά κατασυκοφαντεί τους κοινωνικούς αγώνες. Καταδικαστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν και η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.


ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...