Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Στην Αθήνα ψάχνουν τα ίχνη του Ξηρού

Πόρτα πόρτα στο κέντρο της πρωτεύουσας οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δραπέτη.

Σφίγγει ο κλοιός της Αντιτρομοκρατικής γύρω από τον Χριστόδουλο Ξηρό! Ακόμη και έρευνες πόρτα πόρτα στο κέντρο των Αθηνών πραγματοποιούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι φαίνεται να έχουν εντοπίσει την περιοχή στην οποία ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης φέρεται ότι κρύβουν τον πιστολέρο της 17Ν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πλατεία Αττικής, όπου φέρεται ότι διαμένει η 27χρονη εκπαιδευτικός με την οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αναπτύξει στενή σχέση το περασμένο καλοκαίρι στην Ικαρία, όταν και πάλι είχε πάρει άδεια από τις φυλακές.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τον ρόλο που έπαιξε συγγενικό πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος μετέφερε τον 55χρονο στην Αθήνα, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτή η κίνηση ήταν παράνομη. Συγκεκριμένα, ο ανιψιός του δραπέτη είναι ο άνθρωπος που τον έφερε με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα, ενώ δεν γνώριζε ότι οι όροι για την άδεια του Ξηρού όριζαν σαφώς πως οι κινήσεις του έπρεπε να γίνονται στα στενά όρια της Ν. Καλλικράτειας και της Θεσσαλονίκης.

Επειτα από την κατάθεση που πήραν από τον ανιψιό του πιστολέρο της 17Ν, οι αστυνομικοί ερεύνησαν και τις κάμερες κατά μήκος της εθνικής οδού και πράγματι διαπίστωσαν ότι οι δυο τους είχαν περάσει το απόγευμα της περασμένης Κυριακής τα διόδια προς Αθήνα. Η δικαιολογία του Χριστόδουλου για να πείσει τον ανιψιό του να τον μεταφέρει στην Αθήνα ήταν ότι πάει να δει την αδελφή του, η οποία ζει μόνιμα στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, μόλις βρέθηκαν σε συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, ο Ξηρός τού ζήτησε να τον αφήσει και τη στιγμή που κατέβαινε από το αυτοκίνητο συμπλήρωσε τη φράση του: «Μη με ψάξετε και μην πάρετε τηλέφωνο… Θα σας πάρω εγώ… Πάω να δω κάτι φίλους και έπειτα θα πάω στης αδελφής μου. Στον Κορυδαλλό θα επιστρέψω μόνος μου».

Εκτοτε τα ίχνη του Ξηρού χάνονται… Οπως όλα δείχνουν, όμως, η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τον εντοπισμό του δραπέτη και του δικτύου που του προσφέρει κάλυψη.
Χθες το απόγευμα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κλήθηκαν εκ νέου να δώσουν κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Ξηρού. Στη ΓΑΔΑ κλήθηκαν η αδελφή του Ξηρού, η 27χρονη φίλη του και η σύζυγος του Σάββα Ξηρού Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ προκειμένου να δώσουν κατάθεση για τον αναζητούμενο πιστολέρο της 17Ν.

Στην Αντιτρομοκρατική κατέθεσε η 27χρονη φίλη του Χριστόδουλου

Η 27χρονη εκπαιδευτικός, η οποία διαμένει μόνιμα στην πλατεία Αττικής, κλήθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική, ώστε να δώσει κατάθεση για τη σχέση της με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Η γυναίκα, που συνοδευόταν από τον συνήγορο του Ξηρού, Φραγκίσκο Ραγκούση, είπε στους αστυνομικούς πως εδώ και τρεις μήνες έχει διακόψει τις στενές επαφές που είχε με τον άλλοτε εκτελεστή της 17Ν και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει πού βρίσκεται, ενώ τόνισε πως δεν είχε πρόσφατη επικοινωνία ή επαφή μαζί του.

Ο Ξηρός φέρεται να είχε στενή επαφή με την 27χρονη, την οποία γνώρισε στην Ικαρία απ’ όπου κατάγεται και η ίδια. Η γνωριμία τους έγινε όταν εκείνος είχε πάρει εννέα ημέρες άδεια από τις φυλακές για να βρεθεί στο πανηγύρι του χωριού του. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους οι δυο τους ήταν συνεχώς μαζί, κάνοντας βόλτες και μπάνιο στις όμορφες παραλίες του νησιού. Αυτή η επαφή φαίνεται πως συνεχίστηκε ακόμη και όταν ο πιστολέρο επέστρεψε στη φυλακή. Ομως δεν συνεχίστηκε…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Είχε πάρει και επιδότηση

Ακόμα και ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει μέρος στο «πανηγύρι» των επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο είχε στηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέσω ενισχύσεων από το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης!

Εκείνη την εποχή το στέλεχος της 17Ν είχε καταφέρει να πάρει επιδότηση από τα κονδύλια του Β’ ΚΠΣ προκειμένου να δημιουργήσει στο χωριό του, στην Ακαμάτρα Ικαρίας, μια βιοτεχνία κατασκευής παραδοσιακών οργάνων. Αλλωστε ο Ξηρός θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους τεχνίτες οργάνων στην Ικαρία κι έτσι κατάφερε να πάρει τελικά την επιδότηση των 50.000 ευρώ, που εγκρίθηκε στις αρχές του 2002.

Οταν όμως, το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αποκαλύφθηκε ο ρόλος του στην οργάνωση-φάντασμα, όπως έλεγαν τότε τη 17Ν, αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα της επιδότησης. Ετσι η δημιουργία της βιοτεχνίας οργάνων έγινε όνειρο θερινής νυκτός για τον Χριστόδουλο Ξηρό…


ΗΠΑ: Ανησυχούμε, δεν έχει εξαρθρωθεί πλήρως η 17Ν

Και επισήμως η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θεωρεί πως η 17Ν έχει εξαρθρωθεί πλήρως!

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το νομικό καθεστώς της χορήγησης αδειών σε κρατουμένους που ισχύει στην Ελλάδα, ωστόσο άφησε αιχμές:

«Ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται έπειτα από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους» είπε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι και συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση κάθε μορφής τρομοκρατίας και αυτών που χρησιμοποιούν βία για την επίτευξη των στόχων τους.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για το θέμα και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στη φυλακή» πρόσθεσε. Η κυρία Ψάκι όμως ήταν κάθετη όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο η 17Ν, που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2002, διατηρείται ακόμη στον κατάλογο των οργανώσεων τις οποίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί τρομοκρατικές, στον οποίο συμπεριλήφθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1997: «Η 17 Νοέμβρη παραμένει σε αυτόν τον κατάλογο» απάντησε ξερά.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...