Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Φόβοι για ανθρώπινο στόχο από τους τρομοκράτες!

Πώς η ΕΥΠ σταμάτησε μεγάλο φορτίο όπλων που θα κατέληγε στα χέρια των Πυρήνων και ο ρόλος του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ανθρωπος θα είναι ο επόμενος στόχος των τρομοκρατών, όπως εκτιμούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ιδίως τώρα που ο Χ. Ξηρός είναι σε ασφαλές κρησφύγετο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή ώστε να προβεί στην πρώτη του κίνηση.


Οπως λένε, ο «Μανώλης» της 17Ν απέδρασε για να δώσει μια νέα, πιο επιθετική και αιματηρή ώθηση στους νεαρούς τρομοκράτες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που έχουν μείνει αλώβητοι από την αστυνομική έρευνα. Το γεγονός αυτό ενισχύεται από μια -όχι τόσο παλιά- υπόθεση που έβγαλε από τα… συρτάρια της η ΕΥΠ. Πρόκειται για την προσπάθεια που είχαν κάνει μέλη της Συνωμοσίας για την απόκτηση οπλισμού μέσω ποινικού κρατουμένου, το όνομα του οποίου είναι «βαρύ» στον ελληνικό υπόκοσμο.


Εκείνη την εποχή την επιχείρηση παράδοσης οπλισμού σε τρομοκράτες μέσω ποινικών είχε σταματήσει πράκτορας της ΕΥΠ, ο οποίος είχε καταφέρει να «χωθεί» στα σκοτεινά μονοπάτια του υποκόσμου και, κυρίως, στην ομάδα που διατηρεί εκτός φυλακών ο γνωστός ποινικός κρατούμενος.


Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα την άγνωστη επιχείρηση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, η οποία ουσιαστικά έβαλε ένα προσωρινό (;) stop στην προσπάθεια των τρομοκρατών να αποκτήσουν όπλα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από περίπου έναν χρόνο και ενώ ο Χ. Ξηρός είχε μεταφερθεί στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και είχε ήδη ξεκινήσει το «ειδύλλιο» με τον γνωστό ποινικό και τους «πυρήνες» που βρίσκονται έγκλειστοι, τα «ηλεκτρονικά αυτιά» της ΕΥΠ είχαν πιάσει συνθηματικά τηλεφωνήματα που κάτι σοβαρό έκρυβαν, πλην όμως τα στελέχη της δεν μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν.


Αυτό τον δύσκολο ρόλο ανέλαβε πράκτορας της ΕΥΠ, αστυνομικός αποσπασμένος στην Υπηρεσία Πληροφοριών ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια είχε καταφέρει να διεισδύσει στα σκοτεινά μονοπάτια του ελληνικού υποκόσμου.


Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε μέσα σε λίγα 24ωρα να μάθει τι κανόνιζε ο «αρχηγός», ο οποίος εκείνη την εποχή κρατούνταν σε φυλακές της Θεσσαλίας και πηγαινοερχόταν στην Αθήνα λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων που είχε.


Ο γνωστός ποινικός το διάστημα που κρατούνταν στο Κορυδαλλό είχε κανονίσει τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας να έχουν… ασυλία μέσα στις φυλακές, ενώ καθημερινός επισκέπτης στο κελί του δεν ήταν άλλος από τον «Μανώλη» της 17Ν.


Στο μεταξύ, ο «μυστικός» της ΕΥΠ μέσα στην ομάδα των ποινικών κατάφερε να μάθει ότι κανονίζεται ένα ολόκληρο φορτίο με πιστόλια, εκρηκτικά, υποπολυβόλα καλάσνικοφ και scorpio και να φθάσει στα χέρια ασύλληπτων μελών της Συνωμοσίας, μέσα από τα παράνομα κυκλώματα εμπορίας όπλων των Βαλκανίων.


Τότε σήμανε συναγερμός τόσο στην ΕΥΠ όσο και στην Αντιτρομοκρατική, με αποτέλεσμα μέσω «χειρουργικών» κινήσεων και παρακολουθήσεων να γίνει προσπάθεια παγίδευσης αυτών των όπλων με αόρατους κοριούς. Μια προσπάθεια όμως που δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς τόσο οι τρομοκράτες όσο και οι ποινικοί που τους βοηθούσαν κατάλαβαν πως κάτι «έχει στραβώσει», ενώ ο μυστικός της ΕΥΠ «κάηκε» και χρειάστηκε να εξαφανιστεί από προσώπου γης.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ



Επιστροφή του Σάββα Ξηρού (από το νοσοκομείο Λάρισας) στον Κορυδαλλό


Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές Κορυδαλλού πήρε το πρωί του Σαββάτου το μέλος της 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλευόταν εκεί από την περασμένη Τρίτη προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.


Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Θανάσης Μητσιός αναφέρεται πως η κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού ήταν καλή και σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, ενώ τονίζεται χαρακτηριστικά: «Μετά την ολοκλήρωση του απαραίτητου και εκτεταμένου κλινικού και παρακλινικού ελέγχου του κ. Σάββα Ξηρού, εδόθη εξιτήριο από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου
 μας».
Το πρωί του Σαββάτου το μέλος της 17 Νοέμβρη αναχώρησε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει την ποινή του συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 


Μάλιστα, το ίδιο είχε συμβεί και κατά τη μεταφορά του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο της θεσσαλικής πόλης, καθώς δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν μετατρέψει τον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου σε απόρθητο φρούριο, ενώ και καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Αλλωστε, η μεταγωγή του Σάββα Ξηρού στο νοσοκομείο είχε γίνει λίγες μόλις ώρες μετά την εξαφάνιση του μεγάλου αδελφού του Χριστόδουλου, επίσης μέλος της 17Ν, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε -ως όφειλε- στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής ύστερα από άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές Κορυδαλλού.


Οπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Θανάσης Μητσιός, ο Σάββας Ξηρός εισήχθη στο νοσοκομείο κατόπιν αιτήσεώς του και εισαγγελικής εντολής, προς ιατρική διερεύνηση και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του έγιναν όλες οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά είχε διατάξει την 30ημερη διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού, προκειμένου να νοσηλευτεί για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.



Αυτή είναι η Μαριανίνα Σέττα του «Μανώλη»


Η 28χρονη που τον γοήτευσε το καλοκαίρι στην Ικαρία


Παρά το γεγονός πως έχει διακόψει οποιαδήποτε σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό εδώ και δύο μήνες, στην Αντιτρομοκρατική τη θεωρούν άνθρωπο-κλειδί στην υπόθεση του «Μανώλη» της 17Ν. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να διαβεί εκ νέου το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να δώσει και δεύτερη κατάθεση. Ο λόγος για την 28χρονη Μαραννίνα Σέττα, η οποία -παρ’ ότι σπούδασε εκπαιδευτικός- την κέρδισαν η ενδυματολογία και η σκηνογραφία θεάτρου και κινηματογράφου.


Ο Ξηρός την γνώρισε πέρυσι το καλοκαίρι στην Ικαρία και έκτοτε είχαν συχνές επαφές. Μάλιστα, κατά μια πληροφορία, η νεαρή σκηνογράφος και ενδυματολόγος δεν δίστασε να φθάσει μέχρι και τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τον δει στο επισκεπτήριο.


Την περασμένη εβδομάδα έδωσε κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική λέγοντας πως δεν γνωρίζει το παραμικρό για την απόδραση Ξηρού, αφού έχουν διακόψει τις όποιες επαφές τους εδώ και δύο μήνες. Μάλιστα, όπως είπε: «Αυτή η σχέση δεν έβγαζε πουθενά».


Η 28χρονη που φέρεται να έκλεψε την καρδιά του πρώην πιστολέρο της 17Ν, έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών της, εργάστηκε για μικρο διάστημα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μέχρι που την κέρδισε ο κινηματογράφος και το θέατρο, καθώς παράλληλα σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία σε ιδιωτικές σχολές της Αθήνας.


Από την πρώτη στιγμή διακρίθηκε σε αυτό τον τομέα και άρχισε να εργάζεται σε θέατρα και ανεξάρτητες σκηνές ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ήταν υπεύθυνη για τον φωτισμό σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις – πάντα σε εναλλακτικές σκηνές.


Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Αλέξανδρο Βούλγαρη στην ταινία του «Χιγκίτα», όπου είχε την επιμέλεια των ενδυμάτων και των σκηνικών, ενώ το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το έκανε με έναν μικρο ρόλο στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Οπωροφόρα της Αθήνας».


Το φετινό καλοκαίρι η ζωή της άλλαξε καθώς γνώρισε τον «Μανώλη» της 17Ν. Πλέον μπήκε σε περιπέτειες, καθώς στην Αντιτρομοκρατική δεν θεωρούν πως αυτή η σχέση ήταν άνευ σημασίας, τόσο για την ίδια  κοπέλα και για τον καταζητούμενο Χριστόδουλου Ξηρού, παρά το γεγονός ότι εκείνη ισχυρίζεται πως δεν έχουν πλέον επαφές.



Η ΕΛ.ΑΣ. πάει στις φυλακές του Δομοκού


Στρατιωτικού τύπου οχήματα και πάνοπλοι αστυνομικοί θα περιπολούν εξωτερικά των νέων φυλακών Δομοκού, που προορίζονται αποκλειστικά για τον εγκλεισμό προσώπων τα οποία έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.


Οπως όλα δείχνουν, η απόδραση Ξηρού έφερε εξελίξεις -και μάλιστα ραγδαίες- όσον αφορά το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και τον τρόπο κράτησης των τρομοκρατών.


Επειτα από συνεννοήσεις των δύο αρμόδιων υπουργών, του κ. Δένδια από το υπουργείο Δημ. Τάξης και του κ. Αθανασίου από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφασίσθηκε να αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΕΛ.ΑΣ. την αποκλειστική φύλαξη των φυλακών Δομοκού. Για το λόγο αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας θα ζητήσει από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να δοθούν στην ΕΛ.ΑΣ. ειδικά οχήματα, στρατιωτικού τύπου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για 24ωρες περιπολίες εξωτερικά των νέων φυλακών.


Ακόμη, ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα έχουν τον έλεγχο των επισκεπτών, ενώ στα ηλεκτρονικά συστήματα της φυλακής προβλέπεται η εγκατάσταση «κόφτη» τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά και συνδέσεων Internet, που πιθανόν να διαθέτει κάποιος από τους κρατουμένους. Οι κρατούμενοι στο «Αλκατράζ» του Δομοκού θα επικοινωνούν με τους συγγενείς τους μόνο από τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής. Οσον αφορά το διαδίκτυο, θα υπάρχει κοινόχρηστη αίθουσα με ελεγχόμενο από τη διοίκηση της φυλακής δίκτυο, ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν με ποιους «μιλούν» οι κρατούμενοι.


Ο έλεγχος στο εσωτερικό των φυλακών θα γίνεται από σωφρονιστικούς υπάλληλους, η επιλογή των οποίων θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια.
 
      
ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...