Παράλογη στήριξη στην Α. Σακελλαρίου

Η επικεφαλής του ΤΧΣ περιβάλλεται με… εμπιστοσύνη από τον Στουρνάρα.

Στην παράλογη στήριξη της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιμένει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα. Το περασμένο Σάββατο, εξερχόμενος του Μαξίμου και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα με την Αναστασία Σακελλαρίου (που αυτή τη στιγμή είναι κατηγορούμενη για απιστία όσον αφορά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) είπε ότι ισχύει η δήλωση που έκανε την περασμένη Παρασκευή, ότι δηλαδή περιβάλλει με εμπιστοσύνη την επικεφαλής του ΤΧΣ.


Ετσι σε πέτρα του σκανδάλου αναδεικνύεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», η Αναστασία Σακελλαρίου, που υποτίθεται ότι ασχολείται με την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.


Η ίδια επί ΠΑΣΟΚ το 2012, ως επικεφαλής του risk management του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) και ως εκ τούτου μέλος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων του Τ.Τ., ενέκρινε θαλασσοδάνεια… που δίνονταν «κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική» ανέφερε χθες μια προκλητική ανακοίνωση του ΤΧΣ.


Σήμερα, μετά και την κυβερνητική κάλυψη, η ίδια ως επικεφαλής του ΤΧΣ «φροντίζει» με βάση τις υποδείξεις της έκθεσης της BlackRock για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, προκρίνοντας την τάδε συγχώνευση ή απορρίπτοντας τη δείνα.


Η κυρία Σακελλαρίου, με ετήσιες απολαβές 200.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί (για το οποίο θα αποφανθούν οι δικαστικές Αρχές), αυτήν τη στιγμή είναι κατηγορούμενη για απιστία και την ίδια ώρα, εκ της θέσεώς της, καλείται να προασπίσει το τραπεζικό σύστημα (που κρατικοποιήθηκε), να υπερασπιστεί δηλαδή τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και των φορολογουμένων, που καλούνται -αντίστοιχα- να πληρώσουν το μάρμαρο για την αποφυγή της χρεοκοπίας.


Η κυρία Σακελλαρίου με όσα της καταμαρτυρούνται θα έπρεπε να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, την οποία μάλλον δεν διαθέτει και γι’ αυτό θα πρέπει άρδην να απολυθεί.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ