Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Οι ζάπλουτοι γερουσιαστές που μάχονται για… απόρους

Τα χρυσά μέλη της Βουλής στις ΗΠΑ έχουν εκατομμύρια και συζητούν για την ανεργία.

Απαραίτητο φαίνεται πως είναι το χρήμα για να φθάσει κανείς στην εξουσία, όπως αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία τα μισά από τα μέλη του Κογκρέσου είναι εκατομμυριούχοι.


Τουλάχιστον 268 από τα 534 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας είχαν καθαρό εισόδημα τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων το 2012, με μέσο εισόδημα 1.008.767 δολάρια. Οπως δείχνει έκθεση του Centre for Responsive Politics, μιας ανεξάρτητης μη κερδοσκοπικής ερευνητικής ομάδας με έδρα την Ουάσινγκτον, ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί βρίσκονται σχεδόν στην ίδια οικονομική κατάσταση, με τους δημοκρατικούς να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς το μέσο εισόδημά τους κυμαίνεται περί το 1,04 εκατ. δολάρια (έναντι 1 εκατ. των ρεπουμπλικάνων).


Ανεξαρτήτως κόμματος, το εισόδημα των μελών του Κογκρέσου έχει αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο. Το 2012 οι δημοκρατικοί δήλωσαν μέσο όρο εισοδήματος 990.000 δολάρια και οι ρεπουμπλικάνοι 907.000 δολάρια. Εκείνη τη χρονική στιγμή το εισόδημα 257 εκλεγμένων (48%) είχε υπερβεί το 1 εκατ. Δολάρια.


Ο πλουσιότερος γερουσιαστής είναι ο ρεπουμπλικάνος Ντάρελ Ισα, που εκλέγεται στην Καλιφόρνια. Πλούτισε χάρη στο αντικλεπτικό σύστημα που εφηύρε για το αυτοκίνητο, Viper, και είχε καθαρά εισοδήματα μεταξύ 330 και 598 εκατ. Δολαρίων.


Ο φτωχότερος γερουσιαστής είναι ο συνάδελφός του Ντέιβιντ Βαλαντάο, επίσης ρεπουμπλικάνος, που εκλέγεται στην Καλιφόρνια, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής γάλακτος είναι αντιμέτωπη με χρέη 12,1 εκατ. Δολαρίων.


Οι Αμερικανοί εκλεγμένοι ήταν ανέκαθεν πλουσιότεροι από τον μέσο Αμερικανό πολίτη, υπογραμμίζει η ίδια οργάνωση, αλλά το γεγονός ότι αυτή τη χρονική στιγμή αποτελούν την πλειονότητα είναι ένα σημείο καμπής. Και τούτο γιατί είναι οι ίδιοι που συζητούν για τα επιδόματα ανεργίας, τα κουπόνια για τα τρόφιμα και για τον κατώτατο μισθό.


Οι δημοσκοπήσεις «καταδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι από τους πολιτικούς που έχουν εκλέξει» σημειώνει η Σίλα Κρούμχολτζ, διευθύντρια του κέντρου, όμως «αυτό δεν αλλάζει την επιθυμία μας να εκλέγουμε πρόσωπα σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση τα οποία θα μεταφέρουν τις ανησυχίες μας στο Κογκρέσο» σημειώνει.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...