Σκοτάδι για χρέη(;) από τη Ν.Δ στη ΔΕΗ

Τι απαντά ο αρμόδιος υπουργός και τι ισχύει.

Μπορεί τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να οφείλουν σε τράπεζες, αλλά είναι «καθαρά» απέναντι στις εφορίες. Στο σκοτάδι πάντως μένει η ερώτηση αν η Ν.Δ. έχει οφειλές απέναντι στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προς τις ΔΟΥ, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με επικεφαλής τον Αθανάσιο Πετράκο απευθύνθηκαν στους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος ζητώντας να ενημερωθούν αν έχει βάση δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το κόμμα της Ν.Δ. δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές οφειλές απέναντι στη ΔΕΗ και το υπουργείο Οικονομικών, αν έχει γίνει διακανονισμός και αν ισχύει ότι ενώ εκδόθηκαν τέσσερις εντολές απενεργοποίησης του μετρητή ρεύματος του κτιρίου στη λεωφόρο Συγγρού, αυτές δεν εκτελέστηκαν μέχρι τώρα.

«Υστερα από έρευνα που διεξήχθη στα αρχεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν προκύπτουν βεβαιωμένες οφειλές στις ΔΟΥ για τα εν λόγω πολιτικά κόμματα» αναφέρει στο απαντητικό του έγγραφο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης (φωτό) και επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρμοδιότητας του συνερωτώμενου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αντίστοιχη ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων είχε καταθέσει και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος διαβιβάστηκε έγγραφο της ΔΕΗ ΑΕ, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση επικαλείται το απόρρητο που προστατεύει τους πελάτες της. Να σημειωθεί ότι τα δύο κόμματα έχουν λάβει δάνεια πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ από ελληνικές τράπεζες, οι οποίες λόγω της ανακεφαλαιοποίησης ελέγχονται πλέον από το ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό άνω του 90%. Κατά συνέπεια τυχόν μη πληρωμή των δανείων αυτών θα επιβαρύνει άμεσα τους Ελληνες πολίτες.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατάφεραν μάλιστα να πάρουν δάνειο και το 2012, σε εποχή οριακής ρευστότητας για την ελληνική οικονομία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ