Εισήγηση «λευκής εβδομάδας» χειμερινού σχολικού τουρισμού

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επί σειρά ετών πρόταση της ομοσπονδίας ξενοδόχων περί «σχολικής ανάπαυλας».

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επί σειρά ετών πρόταση της ομοσπονδίας ξενοδόχων περί «σχολικής ανάπαυλας». Πρόκειται για μια ενδιάμεση περίοδο διακοπών στα σχολεία όλης της χώρας προκειμένου οι οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα για ολιγοήμερες διακοπές κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στόχος είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και των προορισμών που βασίζονται στην εσωτερική αγορά. Το υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει θετικά τη συγκεκριμένη εισήγηση, προσανατολίζεται πάντως η διάρκεια των εμβόλιμων αυτών διακοπών να περιοριστεί στις 2 με 4 ημέρες επιπλέον της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η πρότασή της αντιμετωπίστηκε θετικά επί της αρχής από την κυβέρνηση, με προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Προς αυτή την κατεύθυνση τα αρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίηση της πρότασης, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες.

Από την περίοδο του 2009-2010, όταν η οικονομική κρίση άρχισε να εκδηλώνεται στην Ελλάδα και διαβλέποντας ότι η αγορά εσωτερικού τουρισμού όδευε προς βαθιά ύφεση, η ομοσπονδία, όπως αναφέρεται, επεξεργάστηκε και υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού και κατά προέκταση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών τη χειμερινή περίοδο, μέσω της θέσπισης ορισμένων κινήτρων.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση της ΠΟΞ περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας», διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Τούτο μπορεί να συμβεί εφόσον κλείσουν τα σχολεία τις επόμενες τέσσερις ημέρες της αργίας. Παράλληλα προτείνεται η πολυήμερη σχολική εκδρομή να πραγματοποιείται κυρίως σε περιοχές της ημεδαπής, όπου θα διασφαλίζεται η παροχή ενημέρωσης στους μαθητές για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ