Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Τέλος στα παγωμένα θρανία

Τα δάκρυα του Γεράσιμου Γεννατά για τους μικρούς μαθητές και η μάχη που έδωσε για μαθήματα χωρίς κρύο.

Σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να κρατήσει στα χέρια του το πολυτιμότερο δώρο του Θεού, μια και η σύζυγός του είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς μπορεί να ζει την απόλυτη ευτυχία, ωστόσο φρόντισε να κάνει ευτυχισμένους και δεκάδες μικρούς μαθητές που πάλευαν μέσα στην καρδιά του χειμώνα με το τσουχτερό κρύο.


Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο πλευρό της Greenpeace, βρέθηκε προχθές το πρωί στο πιο ορεινό χωριό της Εύβοιας, τους Στρόπωνες, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του πρώτου ενεργειακού σχολείου. Δημιουργήθηκε χάρη στη νέα εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace Ελλάδος «Ολοι το προτιμούν ζεστό», η οποία έχει ως στόχο την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων ώστε να μην κρυώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι μαθητές.


Η υποδοχή από τους κατοίκους και τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου του χωριού ήταν ενθουσιώδης. Ο Γεράσιμος Γεννατάς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν οι μαθητές τον αγκάλιασαν και τον ευχαρίστησαν λέγοντάς του «πλέον δεν θα κρυώνουμε. Το σχολείο θα είναι για πάντα ζεστό».


Και έτσι έγινε… Την ώρα που καπνοί έβγαιναν από όλες τις καμινάδες των σπιτιών, το πιο ορεινό σχολείο της Εύβοιας ήταν ζεστό χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ! Οι Στρόπωνες είναι από τα χωριά που όταν χιονίζει, μένουν αποκλεισμένα. Εκεί καταλαβαίνεις πραγματικά τι θα πει χειμώνας. Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες με τον καύσωνα, οι κάτοικοι κοιμούνται με κουβέρτες. Το πρόβλημα στο σχολείο ήταν σοβαρό, μια και το χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό και τα έξοδα για τη θέρμανση μεγάλα.


Ετσι, από τις αρχές του Νοεμβρίου η Greenpeace και ο Γεράσιμος Γεννατάς αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μετατρέψουν το σχολείο σε ενεργειακό. Ο ηθοποιός δεν συμμετείχε μόνο στο σποτάκι της εκστρατείας για να μαζευτούν τα 40.000 ευρώ που απαιτούνταν για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, αλλά έδωσε το «παρών» και κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη θερμομόνωση του κτιρίου, την αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών και την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου από νέο υπερσύγχρονο λέβητα πέλετ. Στόχος του ήταν μέσα στον Ιανουάριο το σχολείο να είναι έτοιμο και τελικά τα κατάφερε. Παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών, που τις περισσότερες ημέρες ήταν με τα μπουφάν στην τάξη, πλέον δεν θα κρυώνουν…


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....