«Χορεύουν» τα εκατομμύρια

Η «παρέλαση» κατηγορουμένων από τον ανακριτή για αμαρτωλές συμβάσεις συνεχίζεται.

Εβδομάδα εξελίξεων στη δαιδαλώδη υπόθεση των αμαρτωλών εξοπλιστικών προγραμμάτων ξεκίνησε χθες, καθώς συνεχίζεται η «παρέλαση» κατηγορουμένων από το γραφείο των ανακριτών Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου για τις μίζες εκατομμυρίων που άλλαξαν χέρια, στο πλαίσιο της υπογραφής και υλοποίησης της σύμβασης των υποβρυχίων. Το κατώφλι των δικαστικών λειτουργών πέρασαν χθες δύο ακόμη κατηγορούμενα πρόσωπα, μετά την έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψή τους.


Πρόκειται για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ και τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο, οι οποίοι φέρεται να έλαβαν «κάτω από το τραπέζι» μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να «ευνοηθεί» η γερμανική εταιρία HDW, η οποία κέρδισε εντέλει τη σύμβαση με τα υποβρύχια.


Τα ονόματα και των δύο έχουν ήδη αναφερθεί σε καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη γερμανική δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων. Συγκεκριμένα, ο Εμμανουήλ φέρεται να κατονομάζεται ως κεντρικό πρόσωπο, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην υπογραφή της σύμβασης της HDW με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από καταθέσεις στελεχών στη Γερμανία, φέρεται να έλαβε μίζες 17.000.000 ευρώ. Το πρώην δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος φέρεται να κατονομάστηκε από τον συγκατηγορούμενό του, τον υπάλληλο εφοπλιστικής εταιρίας Μιχάλη Ματαντό, ως παραλήπτης μίζας 1.000.000 ευρώ.


Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν από τους ανακριτές προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους και παραμένουν κρατούμενοι. Ο Σωτήρης Εμμανουήλ θα περάσει εκ νέου το κατώφλι των δικαστηρίων της Ευελπίδων την Παρασκευή, ενώ ο Γιάννης Μπέλτσιος το Σάββατο.


Την ίδια ώρα, τον δρόμο της επιστροφής προς το ελληνικό Δημόσιο πήραν ακόμη 7.500.000 ευρώ από τις μίζες των εξοπλιστικών! Ο κατηγορούμενος Γιώργος Καμάρης, διαχειριστής της εταιρίας GLAVIS -συμφερόντων Σμπώκου-, επέστρεψε το εν λόγω ποσό σε λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου, με την παραδοχή ότι επρόκειτο για χρήματα που του είχε δώσει να διαχειριστεί από παράνομες πληρωμές ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών και επίσης κατηγορούμενος Γιάννης Σμπώκος. Ο Γιώργος Καμάρης έχει ήδη απολογηθεί στους ανακριτές κι έχει αφεθεί ελεύθερος.


NTEMH ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ