Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η Πάτρα φοράει τα γιορτινά της!

Ξεκινούν σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις με πολλές εκπλήξεις.

Πατρινό καρναβάλι για πάντα! Η έναρξη της μεγαλύτερης καρναβαλικής γιορτής στην Ελλάδα είναι γεγονός. Η Πάτρα φοράει τα γιορτινά της, το κέφι ανεβαίνει… επικίνδυνα και το ξεφάντωμα ξεκινάει!


Αρχίζοντας από σήμερα, Ημέρα Εναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, και για τις επόμενες 44 ημέρες και νύχτες το κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας θα μεταμορφωθεί σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού, επιφυλάσσοντας σε συμμετέχοντες και θεατές συναρπαστικές περιπέτειες και απροσδόκητες συναντήσεις με τη χαρά της ζωής.


Η τρελή «απόδραση από την πραγματικότητα» θα ξεκινήσει σήμερα στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα, αφού οι δράσεις της Ημέρας Εναρξης, που περιλαμβάνουν συναυλίες, πρωτότυπα χάπενινγκ, δραστηριότητες για τα παιδιά, θέατρα δρόμου, αλλά και πλήθος εκπλήξεων, θα γίνουν μέσα από ευρηματικά δρώμενα, μεταδίδοντας απλόχερα κέφι. Ετσι αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό που θα αναστατώσει ευχάριστα με τον ρυθμό του το κέντρο της πόλης.


Επίκεντρο και κυρίως χώρος όπου θα ξετυλιχτούν οι περισσότερες σημερινές δράσεις θα είναι η πλατεία Γεωργίου Α’, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στον πεζόδρομο της Παντανάσσης και στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου (μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη). Από το πρωί έως το μεσημέρι ο κόσμος θα μπορεί να απολαύσει βόλτες και ακροβατικά από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, χορό και μουσική με τη Bασιλική Μουρίκη και το συγκρότημα 5 Worlds Apart, το συγκρότημα Decadance (με ντίσκο ρυθμούς), καρναβαλικά τραγούδια από το νεανικό συγκρότημα Party Time ST, καθώς και μπόλικο salsa αλλά και tango από επαγγελματίες χορευτές.


Από το μεσημέρι και μετά ο τελάλης θα διαλαλεί το μήνυμα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την Πάτρα με την καρναβαλική συνοδεία του και τους σοκολατορίχτες. Η επίσημη αναγγελία έναρξης των φετινών εκδηλώσεων θα γίνει στις 20.30 από τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, που μέσω πυροτεχνημάτων θα κηρύξει την αρχή του… γλεντιού!


Το κέφι θα κορυφωθεί με τη συναυλία του συγκροτήματος Μέλιsses, που θα πραγματοποιηθεί στις 20.45 στην πλατεία Γεωργίου A’, ενώ το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με dj set από τον Gοgo, που θα αναλάβει τα ηνία της διασκέδασης στους δρόμους της πόλης!


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ



Κάλεσμα του δημάρχου για μαζική συμμετοχή


Το Πατρινό Καρναβάλι ξεκινάει! Σε πείσμα των καιρών και κόντρα στην κρίση, τα προβλήματα, το άγχος αλλά και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας, σήμερα το πρωί η αχαϊκή πρωτεύουσα θα γιορτάσει με όλες τις τιμές την Ημέρα Εναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, με μια μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο της πόλης!


Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο Πατρών, στο οποίο έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά και ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης, ο οποίος έχει την επιμέλεια και τον συντονισμό των δράσεων της Ημέρας Εναρξης, ο κ. Δημαράς κάλεσε τους Πατρινούς να κατεβούν στους δρόμους της πόλης, ενώ τόνισε:


«Παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν με τη δραματική περικοπή των πόρων των δήμων, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν στον καρναβαλικό οργανισμό, καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καρναβάλι χωρίς περικοπή σε καμία από τις εκδηλώσεις του. Δώσαμε πραγματικά έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα πολλά εμπόδια και να κρατήσουμε στο ύψος του τον μεγάλο θεσμό της Πάτρας υπερβάλλοντας εαυτούς. Η τελετή έναρξης γίνεται για την πόλη από δυνάμεις της πόλης, καθώς έχει βασιστεί στο ντόπιο δυναμικό και στους ανθρώπους που στηρίζουν την Πάτρα και τον πολιτισμό της».


Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της Ημέρας Εναρξης, το κόστος της οποίας θα αγγίξει τα 29.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής του συγκροτήματος Μέλιsses, οι έμποροι της πόλης θα κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα συμβάλλοντας καθοριστικά στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...