Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Ελα… Αλέκο!

Ο Κακλαμάνος (αν και βαδίζει στα 40) υπέγραψε στον Περαμαϊκό και μιλάει στην «Εspresso» για τη Football League, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.


«Το ποδόσφαιρο μου δίνει χαρά και από τη στιγμή που νιώθω γερός, είπα το “ναι” στην καλή πρόταση που μου έκανε ο Περαμαϊκός», εξηγεί στην «Espresso» ο Αλέκος Κακλαμάνος για την απόφασή του να γυρίσει στην αγωνιστική δράση. Ο έμπειρος στράικερ επανέρχεται στα γήπεδα περίπου έξι μήνες μετά τη «θητεία» του στον Θρασύβουλο. Αυτό το διάστημα που μεσολάβησε έκανε σκέψεις να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια έπειτα από πλούσια καριέρα στα ελληνικά (Ολυμπιακός, Αθηναϊκός, Εργοτέλης, Κέρκυρα, κ.ά.) και τα βελγικά γήπεδα (Σταντάρ Λιέγης, Γάνδη, Σαρλερουά).


Ωστόσο η κρούση του Περαμαϊκού τον έφερε και πάλι στις επάλξεις, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και στον ίδιο όμιλο με την ΑΕΚ. Και αυτό τέσσερις μήνες προτού κλείσει τα 40 του χρόνια. «Δεν είναι θέμα ηλικίας» λέει και συμπληρώνει: «Στο εξωτερικό, για παράδειγμα, παίζουν και μεγαλύτεροι σε ηλικία και σε πρωταθλήματα πιο υψηλού επιπέδου. Είναι θέμα τι “σκαρί” έχεις, πόσο ορεξάτος είσαι για μπάλα. Ακόμη και σε αυτή την ηλικία αισθάνομαι σαν παιδί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, άσχετα αν εμείς εδώ στην Ελλάδα το έχουμε δει αλλιώς. Είχα κάποιες προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να μείνω στην Αθήνα και πίστεψα στην πρόταση του Περαμαϊκού. Συζήτησα με τον πρόεδρο, που έχει ένα σοβαρό πλάνο και βλέψεις για το μέλλον.


Είμαι χαρούμενος που συμφωνήσαμε και θέλω να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Αλλωστε, φέτος κλείνει 60 χρόνια ιστορίας και θα είναι σημαντικό να πετύχουμε τον στόχο».


Οι ακαδημίες


Για την ΑΕΚ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρει τον δρόμο της. Μάλιστα, από τη στιγμή που στο οικονομικό είναι πολύ πιο μπροστά από τις άλλες ομάδες, δεν γίνεται σύγκριση. Αναφορικά με το πώς βλέπει τη Σούπερ Λιγκ, απάντησε ότι το επίπεδο έχει πέσει λόγω κρίσης. «Βλέπουμε περιπτώσεις παικτών που άλλες χρονιές δεν θα στέκονταν ούτε στη Β’ Εθνική. Βέβαια, από την άλλη, είναι καλό που υπάρχουν και παιδιά με ταλέντο και παίρνουν την ευκαιρία να αναδειχτούν. Αν και θα έπρεπε να γίνεται πιο οργανωμένα. Εξω, ας πούμε, οι ομάδες των Ακαδημιών παίζουν μπροστά σε φιλάθλους κι αυτό τους βάζει πιο πολύ στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Εδώ συνήθως είναι στην εξέδρα ο μπαμπάς και η μαμά!»


Η «φουρνιά» του Μπάγεβιτς για τον τίτλο


Ο Ροδίτης φορ ξεκίνησε από τον Ιαλυσό και στα 21 του μετακόμισε στο λιμάνι. Ηταν μέλος της καλής «φουρνιάς» Ελλήνων παικτών που ανέδειξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό. Του τονίζουμε ότι είναι ο μοναδικός από εκείνη την ομάδα που ξεκίνησε την αυτοκρατορία των τίτλων στην Ελλάδα ο οποίος παραμένει στην ενεργό δράση. Ολοι οι υπόλοιποι έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους.


«Δεν το έχω ψάξει, αλλά νομίζω πως έχεις δίκιο. Εγώ είχα πάει ένα χρόνο νωρίτερα στον Ολυμπιακό και είχα δοθεί δανεικός στον Αθηναϊκό. Με γύρισε στην ομάδα ο Μπάγεβιτς που πίστεψε σε μένα. Είναι ένας προπονητής που ξέρει να δημιουργεί ομάδες και δεν το έδειξε μόνο στον Ολυμπιακό. Εκανε σοβαρή δουλειά. Επειτα υπήρχε ένας πολύ ισχυρός πρόεδρος, ο Σωκράτης Κόκκαλης, που έφερε μεγάλους παίκτες και οργάνωσε σωστά την ομάδα. Ε, όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους και δεν θέλει και πολλή ανάλυση για το πώς ο Ολυμπιακός κυριαρχεί εντός συνόρων».


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...