Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Ξηρός προαναγγέλλει βία και αίμα!

Καλεί σε αντάρτικο εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αντιεξουσιαστές και λοιπούς τρομοκράτες.

Κόκκινο συναγερμό σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η… τηλεοπτική εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, με βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών και συνοδεύεται από δύο κείμενα, με τα οποία ο τρομοκράτης καλεί σε κοινό μέτωπο βίας και αίματος όλους τους εξωκοινοβουλευτικούς, τους αντιεξουσιαστές και τις οργανώσεις του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης».

«Πήρα για άλλη μία φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν τη ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος» ανέφερε ο δραπέτης. Ο Ξηρός κάνει έκκληση για κοινό «αντάρτικο» όσων «πιστεύουν στην ένοπλη δράση, ώστε να υπάρξει βίαιη αντίδραση στις κυβερνήσεις του Μνημονίου», ενώ εκτοξεύει απειλές προς την ΕΛ.ΑΣ.: «Και καλά θα κάνετε, αν ξανασυναντηθούμε, που δεν το εύχομαι (ούτε εσείς να το εύχεστε), να με σκοτώσετε, γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο, πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων…» λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα απειλεί πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ενώ προκαλεί ευθέως τις διωκτικές Αρχές, χρησιμοποιώντας ακόμη και την πασίγνωστη φράση του Καραϊσκάκη που έγινε τραγούδι: «Και σας προειδοποιώ: Μην τολμήσετε να κανιβαλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φανταστείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει! Για την ώρα τούς αφιερώνω έναν στίχο από το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου “Καραϊσκάκης”: “Οταν γυρίσω, θα σας γ…ω”…»!

«Ανάσταση» της 17Ν

Ο Ξηρός οραματίζεται ηγετικό ρόλο στην επιδιωκόμενη ανασύσταση της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το 2002, γι’ αυτό και υπογράφει τη -με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014- επιστολή που συνοδεύει το βίντεο ως «Ελεύθερο μέλος της 17Ν»! Στα πλάνα εμφανίζεται σε μαύρο φόντο, ώστε να μην μπορεί να προσδιοριστεί η τοποθεσία στην οποία κρύβεται και στην οποία μαγνητοσκοπήθηκε το υλικό. Πίσω του έχει τις φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, του Κολοκοτρώνη, του Καραΐσκάκη και του Αρη Βελουχιώτη. Ο πρώην πιστολέρο της 17Ν, που φορά ένα κόκκινο φούτερ με κουκούλα, είναι αδυνατισμένος και φαίνεται εμφανέστατα να διαβάζει το κείμενο, που επίσης έχει αναρτηθεί στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η αναπάντεχη εμφάνιση του «Μανώλη» της 17Ν επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής ότι έχει βρει κρησφύγετο σε στέκι ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Το βίντεο που αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στην ιστοσελίδα Indymedia στάλθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να γίνει υψηλή ανάλυση του ήχου και να εντοπιστούν, αν υπάρχουν, εξωγενείς ήχοι που είναι δυνατό να δώσουν στους αστυνομικούς ένα στίγμα για την ευρύτερη περιοχή στην οποία έγινε η εγγραφή.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Το μανιφέστο του γράφτηκε όταν έκανε το ρεβεγιόν στον Κορυδαλλό

Επαληθεύεται τώρα η σύμπραξη του δραπέτη με τους Πυρήνες

Βγαλμένη από τις παλιές προκηρύξεις της 17Ν, την ορολογία της οποίας χρησιμοποιεί, μοιάζει η οκτασέλιδη ανακοίνωση-μανιφέστο που συνοδεύει την προαναγγελία του Χριστόδουλου Ξηρού για κλιμάκωση των τρομοκρατικών ενεργειών. Το κείμενο, που είναι σε μορφή pdf, φέρει ημερομηνία «31 Δεκεμβρίου ’13, φυλακές Κορυδαλλού», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι συντάχθηκε κατά τη διάρκεια του… ρεβεγιόν που είχε κάνει ο τρομοκράτης στην πτέρυγα με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς!

Κατά τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής επαληθεύονται έτσι οι πληροφορίες περί σύμπραξης του δραπέτη με τους ασύλληπτους Πυρήνες, που -όπως φαίνεται- του έχουν παράσχει καταφύγιο. Πιθανότατα μάλιστα ο Χρ. Ξηρός είχε έτοιμο το μανιφέστο και απλώς το έδειξε στους νεαρούς των Πυρήνων, προκειμένου να πάρει τη σύμφωνη γνώμη τους για το εγχείρημά του. Αντίθετα, το δεύτερο κείμενο, που φέρει την υπογραφή «Χριστόδουλος Ξηρός, ελεύθερο μέλος της 17Ν», γράφτηκε στις 14 Ιανουαρίου μέσα από το κρησφύγετό του.

Με το ιδεολογικό μανιφέστο του ο Ξηρός προσπαθεί να μιμηθεί τις προκηρύξεις της 17Ν, υιοθετώντας όμως ένα πιο σκληρό και απειλητικό ύφος, στο οποίο περιλαμβάνονται ύβρεις και ειρωνείες, αλλά και ασυνήθιστες αποχρώσεις πατριωτισμού.

Το κυρίαρχο στοιχείο του είναι οι απειλές σε πολιτικούς, αστυνομικούς, δημοσιογράφους, εφοριακούς, εργαζομένους στη ΔΕΗ που κόβουν το ρεύμα, ενώ από το στόχαστρο του Χρ. Ξηρού δεν ξεφεύγουν ακόμη και οι «βολεμένοι αριστεροί και οι αναρχικοί του καναπέ»! Μάλιστα, καλεί σε ανυπακοή όλα τα ένοπλα σώματα, ζητώντας απ’ όσους υπηρετούν σε αυτά να συνταχθούν με το μέρος του!

«Τους καλούμε να περάσουν με το μέρος μας, είτε ανοιχτά εγκαταλείποντας τη θέση τους είτε συγκαλυμμένα, βοηθώντας με έξυπνο τρόπο τους αυτοοργανωμένους πυρήνες και τις αντάρτικες ομάδες, διευκολύνοντας τη διαφυγή τους, δίνοντας πληροφορίες ή παραπλανώντας τις έρευνες.

Προειδοποιούμε τους καραβανάδες, τους μπάτσους και τους κάθε λογής στρατ…ς, που θα συνεχίσουν να υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής, ότι δεν θα φεισθούμε κανενός. Οποιος σηκώσει χέρι σε διαδηλωτή, απεργό και κάθε αντιστεκόμενο πολίτη, θα του κόβεται από τη ρίζα. Οποιος τολμήσει να συγκρουστεί με αντάρτικη ομάδα να μην περιμένει κανένα έλεος»!
Ο Χρ. Ξηρός κλείνει το μανιφέστο του με τη γνωστή φράση του Αρη Βελουχιώτη: «Ραντεβού στα γουναράδικα».

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ


Εφοδος σε (ύποπτο) διαμέρισμα
 
Εφοδο σε ένα διαμέρισμα στην οδό Δήλου στην Καισαριανή έκαναν χθες το μεσημέρι πάνοπλοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά την πληροφορία ότι ο Ξηρός κρύβεται σε αυτό, ενώ ανέβασε στο διαδίκτυο το βίντεο από κοντινό ίντερνετ καφέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα, όμως δεν βρέθηκε κάποιος εκεί. Ωστόσο τα ειδικά συνεργεία συνέλεξαν αποτυπώματα και τυχόν γενετικό υλικό ώστε να διαπιστωθεί εάν πέρασε από εκεί ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Η ευθεία απειλή του Ξηρού για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις ανάγκασε την ΕΛ.ΑΣ. να λάβει νέα μέτρα προστασίας για τους απόστρατους πλέον αστυνομικούς που είχαν ασχοληθεί με την εξάρθρωση της 17 Ν, αλλά και για βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στις δίκες των μελών της οργάνωσης.

Παράλληλα εντείνονται οι επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του τρομοκράτη, ο οποίος προσδοκά να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής επανάστασης, συγκεντρώνοντας σε ένα ευρύ μέτωπο όλες τις ένοπλες ομάδες, ακόμη και τη Σέχτα Επαναστατών.

«Δεν έχω κανένα λόγο να σχολιάσω τα λεγόμενα του οποιουδήποτε τρομοκράτη» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την εμφάνιση του Χ. Ξηρού.

«Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών…» δήλωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.


Ο Νίκος Καλογερόπουλος για την φράση του Καραϊσκάκη

Με έναν στίχο από το κομμάτι «Καραϊσκάκης», το οποίο έχει ερμηνεύσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και φέρει τη στιχουργική και μουσική υπογραφή του Νίκου Καλογερόπουλου, κλείνει την επιστολή που συνοδεύει το μανιφέστο του ο Χριστόδουλος Ξηρός. Το κομμάτι με τον τολμηρό στίχο (βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη) είχε ντύσει μουσικά την ταινία «Οι ιππείς της Πύλου», παραγωγής του 2011. Την περίοδο εκείνη μάλιστα είχε παρέμβει το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) επιβάλλοντας ποινές σε όποιο μέσο το μετέδιδε.

Ο τρομοκράτης αφιέρωσε στους παραλήπτες της επιστολής του τον στίχο «Οταν γυρίσω, θα σας… γα…ω» του Νίκου Καλογερόπουλου, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή τόσο στο σενάριο όσο και στη σκηνοθεσία της ταινίας, στην οποία μάλιστα κρατάει κι έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οπως είπε στην «Εspresso» σχολιάζοντας τη… μουσική επιλογή του Χριστόδουλου Ξηρού:

«Αυτήν τη φράση την έχει πει ο ίδιος ο Καραϊσκάκης και από εκείνον την πήρα κι εγώ και την έβαλα στο τραγούδι μου. Είμαι δημιουργός και τα τραγούδια μου τα προσφέρω στον κόσμο. Οταν τα γράψω και κυκλοφορήσουν είναι σαν τα πουλιά που πετάνε από κλαδί σε κλαδί…» δήλωσε στην «Εspresso» ο ηθοποιός και μουσικός.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...