Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Γιώργος Μαργαρίτης: «Ήθελε να χορέψει μια παραγγελιά και μας έδειχνε το όπλο...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Ρούλα Κορομηλά: «Δεν θεωρώ ότι η δημοσιότητα με έχει αλλάξει, είμαι ο...

Η κάμερα της εκπομπής «Fay’s Time» συνάντησε την Ρούλα...

Τζώνυ Θεοδωρίδης: Ο μαθητής του Δαλιανίδη αναζητά ξανά την τηλεοπτική «Λάμψη» του

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης γεννήθηκε στον Λίβανο, όπου και έζησε...

Μπέττυ Μαγγίρα: «Δεν θα κάνω ποτέ στην εκπομπή κάτι που δεν με...

Η Μπέττυ Μαγγίρα παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Σάλος για το δίδυμο απατεώνων

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους ο Ηλίας Ξημεράκης και η Κυριακή Κάλφα και για το κόλπο με τη χρυσή διαθήκη.

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τη σύλληψη και την προφυλάκιση του ζευγαριού των απατεώνων που κατάφερε κατά τη δεκαετή δράση του να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες. Η «Espresso» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα όσα υποστήριξαν στην ανακρίτρια μέσα από τα απολογητικά τους υπομνήματα οι δυο κατηγορούμενοι, Κυριακή Κάλφα και Ηλίας Ξημεράκης, σχετικά με την υπόθεση εξαπάτησης του επιχειρηματία Αθανάσιου Πρασσά το 2010 (η οποία στάθηκε και η αφορμή ώστε από τις 26 Απριλίου του 2013 να εκκρεμεί εναντίον τους ένταλμα σύλληψης).


Το δίδυμο των απατεώνων που δήλωναν -ψευδώς- ότι ήταν οι μοναδικοί κληρονόμοι της πάμπλουτης Ελληνοεβραίας Μοντ Χατζηλαζάρου συνελήφθη στις 13 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε τους τελευταίους μήνες, ενώ εναντίον τους εκκρεμούσαν και καταδικαστικές αποφάσεις. Την περασμένη Παρασκευή η Κυριακή Κάλφα και ο σύζυγός της Ηλίας Ξημεράκης βρέθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία διέταξε την προφυλάκισή τους μετά τις απολογίες τους.


Οι δύο κατηγορούμενοι σε αυτή τη φάση αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή υπερασπιστική γραμμή, ενώ αποδέχτηκαν τη γνωριμία τους με τον επιχειρηματία και τη φιλική σχέση μαζί του. Επίσης, αναφέρονται και στην οικονομική διαφορά, της τάξεως των 220.000 ευρώ, με τον μηνυτή.
Συγκεκριμένα, σχετικά με τα χρήματα η Κυριακή Κάλφα αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν πήρα χρήματα και τα όσα αναφέρει ο μηνυτής εις βάρος μου είναι εντελώς ψευδή. Εγώ την περίοδο εκείνη, όπως ακόμα και τώρα, δεν ήμουν σε θέση να έλθω σε επαφή με κανένα άτομο, και μάλιστα να μιλήσω για θέμα που είχε σχέση με το παιδί μου που πρόσφατα είχα χάσει».


Σε άλλο σημείο της απολογίας του το ζευγάρι των απατεώνων προσπάθησε να πείσει πως ναι μεν έχει κάποια οικονομική διαφορά με τον Πρασσά, αλλά για χρήματα που ο μηνυτής δεν έδωσε σε εκείνους, αλλά στον αδικοχαμένο γιο της Κυριακής Κάλφα:


«Ο μηνυτής έχει πράγματι να λάβει κάποια χρήματα, που όμως δεν έδωσε σε εμάς και σε καμία περίπτωση δεν τα έδωσε σε έμενα, όπως αναφέρει» λέει η Κάλφα, ενώ ο Ξημεράκης προσπαθεί να πείσει την ανακρίτρια πως δεν κατάφεραν ακόμα να λύσουν τις οικονομικές διαφορές τους με τον Αθανάσιο Πρασσά λόγω της υγείας της συζύγου του, που -όσο και αν το θέλει- δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει το κομμωτήριο το οποίο διατηρούσε μαζί με τον γιο της στην περιοχή της Ανοιξης:


«Ο μηνυτής τα χρήματα αυτά θα τα είχε πάρει, αλλά δυστυχώς το κομμωτήριο έκλεισε, ενώ γίνεται μια προσπάθεια να επαναλειτουργήσει, αλλά σκοντάφτει στην υγεία της Κυριακής Κάλφας.


Είτε λειτουργήσει όμως το κομμωτήριο είτε όχι, θα πάρει τα χρήματά του, έστω και με την εκποίηση του εξοπλισμού, που ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ».


Πάντως, στην απολογία της η Κυριακή Κάλφα παραδέχτηκε το γεγονός πως στην αρχική της γνωριμία με τον Αθανάσιο Πρασσά συστήθηκε ως Λαζαρίδη, και όχι με το πραγματικό της επίθετο.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με την Καινούργιου, για τα λεφτά δεν θα δούλευα με κάποιον που δεν εκτιμώ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος το βράδυ της Πέμπτης έκανε live στο Tik Tok και τον ρώτησαν διαδικτυακοί του φίλοι αν θα συνεργαζόταν με την Κατερίνα Καινούργιου

H αδίστακτη μαντάμ των έξι οίκων ανοχής στην Αθήνα ζούσε σε βίλα στη Γλυφάδα

Μαστροπός και φοροφυγάς ήταν η 43χρονη Don Κατερίνα που...

Δε πάει ο νους σας ποια κυρία του κινηματογράφου είναι η νεαρή

Η σπουδαία ηθοποιός που μέχρι σήμερα έχει ενέργεια και...

«Χώρισα και είμαι σε πένθος, δεν είμαι σε φάση για νέο έρωτα»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ χώρισε και περνάει μια δύσκολη φάση, μια περίοδο πένθους όπως την ανέφερε ο ίδιος.

Ο Οζι Οσμπορν σε άσχημη κατάσταση μετά τα χειρουργεία

Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως είναι γνωστός ο τραγουδιστής...

Λαοθάλασσα στα σινεμά για τη «Φόνισσα» Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«Σαρώνει» η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως «Φόνισσα» στο εγχώριο box...

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

Στο κάδρο των υπόπτων ο ιδιοκτήτης του άτυχου χάσκι; Τι απαντάει ο ίδιος;

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει ξεσπάσει με τη θανάσιμη...