Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Γριβέας και η σύζυγος του υπό επιτήρηση

Παρέδωσαν διαβατήριο και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 50.000 λιρών και περιοριστικούς όρους.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να συζητηθεί σε Ειρηνοδικείο του Λονδίνου η έκδοση στην Ελλάδα του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα, που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των «γκρίζων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εως τότε οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ύψους 50.000 λιρών ο καθένας, και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές την εβδομάδα. Το ζεύγος, που νωρίτερα πέρασε το κατώφλι της Σκότλαντ Γιαρντ, υποχρεώθηκε να παραδώσει στο δικαστήριο τα διαβατήριά του, καθώς και των παιδιών του.

Με ραντεβού

«Το ζεύγος, που διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο, εμφανίστηκε ενώπιον των βρετανικών Αρχών σε προκαθορισμένο ραντεβού» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Γιώργος Καψής, διαψεύδοντας τα σενάρια που ήθελαν τους δύο κατηγορουμένους να έχουν αναχωρήσει προς άγνωστο προορισμό προκειμένου να διαφύγουν.

«Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχτεί κατά την πορεία των ερευνών» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός τους, που πρόσθεσε πως ο τόπος διαμονής του ζευγαριού ήταν γνωστός στις βρετανικές Αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κινήσεις του ζεύγους παρακολουθούνταν από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκαν τα εντάλματα και είχε διαπιστωθεί πως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες ταξίδι-αστραπή στην Ελβετία.

Δεσμεύθηκαν

Οι δύο επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, βάσει του οποίου ασκήθηκαν οι διώξεις σε βάρος τους, φέρεται να έλαβαν τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 δύο ομολογιακά δάνεια, συνολικού ύψους 17.000.000 ευρώ, από τη διοίκηση του Τ.Τ., χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις κι ενώ η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων τους με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ. Τα 15 εκατ. δαπανήθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιριών, που είχαν αρνητική θέση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές Αρχές σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία προχωρούν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους, ενώ ήδη δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η βίλα τους στην Πεντέλη, ένας πύργος στη Μάνη κι ένα εξοχικό στην Ευρυτανία.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...