Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Βίοι αντίθετοι

Πως ο Μίτσελ που αμφισβητήθηκε αρχικά στον Ολυμπιακό κλέβει τη παράσταση από τον φουριόζο στην αρχή Χουμπ Στέφενς.


Ο ένας (Μίτσελ) άρχισε τη σεζόν γνωρίζοντας έντονη αμφισβήτηση. Ο άλλος (Στέφενς) μπήκε στο νέο πρωτάθλημα καβάλα στο άλογο. Επειτα από έξι μήνες το σκηνικό ήρθε τούμπα για τους δύο προπονητές με τα πιο «βαριά» ονόματα στη Σούπερ Λίγκα! Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μέχρι τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου και είδε την προπονητολογία να παίρνει φωτιά στο λιμάνι, τώρα κάθεται αναπαυτικά επάνω στις δάφνες της επιτυχημένης πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Στον αντίποδα, ο κόουτς του ΠΑΟΚ είχε αφήσει πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα στα φιλικά του καλοκαιριού, ενώ το σχήμα που είχε δουλέψει στην προετοιμασία «στρίμωξε» τη Σάλκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ενώ λοιπόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, λίγους μήνες μετά ακούει την «γκρίνια» του κόσμου τόσο για τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος όσο και για την ψαλίδα που ανοίγει στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, από τον οποίο μάλιστα γνώρισε τη συντριβή (4-0) στο Καραϊσκάκη.


Ετσι λοιπόν έχασε το πλεονέκτημα που έδειχνε να έχει στην αφετηρία του φετινού (αγωνιστικού) μαραθωνίου και πλέον καλείται να αναστρέψει το κλίμα διορθώνοντας αμέσως την εικόνα της ομάδας. Και να δείξει φυσικά ότι η εμφάνιση μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο με τον Ηρακλή δεν ήταν μόνο μια παρένθεση. Ο πήχης άλλωστε έχει τοποθετηθεί ψηλά από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει ζητήσει επιτακτικά την κατάκτηση του Κυπέλλου, πρόκριση επί της Μπενφίκα και φυσικά θα περιμένει να δει μια ρεβάνς στην Τούμπα για τη βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες από τον Στέφενς, που άλλωστε διαθέτει πιο βαρύ βιογραφικό (ως προπονητής) από τον Μίτσελ, αλλά κι ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα της συμπρωτεύουσας. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πάρει το 100% των ποδοσφαιριστών του, κάτι που δεν έχει φανεί να πετυχαίνει έως τώρα. Για παράδειγμα, δύο ταλαντούχοι παίκτες της ομάδας, ο Νίνης και ο Ολίσε, έχουν μείνει μακριά από τον καλό τους εαυτό. Επίσης, χαμηλές πτήσεις κάνουν εδώ και καιρό έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Στοχ. Επιπλέον, ο Ολλανδός δεν έχει βρει λύσεις για να σπάει τις κλειστές άμυνες που βρίσκει συχνά ο ΠΑΟΚ απέναντί του. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση με την «γκέλα» στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο ή οι ισοπαλίες που έφερε στην Τούμπα με τον Απόλλωνα, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.


Από την άλλη πλευρά, ο Μίτσελ είδε την καρέκλα του να τρίζει για τα καλά στην αρχή της σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός πήρε «αγκομαχώντας» δύο τρίποντα απέναντι σε Καλλονή και Ατρόμητο, ενώ «φρέναρε» (0-0) στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Εξάλλου στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του πέταξε λευκή πετσέτα (δέχτηκε τρία γκολ σε 18 λεπτά) στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Παρί. Κάπου εκεί άρχισαν τα όργανα για τον Ισπανό (μέχρι και ονόματα υποψηφίων ακούστηκαν για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο), που κατάφερε πάντως να γυρίσει γρήγορα το χαρτί. Το εμφατικό «διπλό» (0-3) στις Βρυξέλλες με την Αντερλεχτ, το ποντάρισμα σε ταλαντούχους Ελληνες (Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μήτρογλου) για την ενδεκάδα και το επιθετικό ποδόσφαιρο που έβγαλε στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκαναν τον 51χρονο τεχνικό να νιώθει και πάλι ισχυρός (και ήρεμος) στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.


Οι μαύρες τρύπες του Ολλανδού


Μέχρι τώρα ο Χουμπ Στέφενς έχει στηριχτεί (λίγο ή πολύ) στο πρωτάθλημα σε 26 παίκτες από το ρόστερ. Ωστόσο δεν βρήκε τρόπο να πάρει κάτι στο γήπεδο από την εμπειρία του Πάμπλο Γκαρσία. Η (ποδοσφαιρική) σχέση του με τον εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή κι έτσι ένας παίκτης που συνδέθηκε με τον κόσμο όσο λίγοι στην ιστορία της ομάδας αποχαιρέτησε την Τούμπα και συνεχίζει την καριέρα του στην Ξάνθη. Ο Ολλανδός τεχνικός, ενώ ξεκίνησε τη χρονιά ποντάροντας στον Χακόμπο, τελικά έπειτα από ένα πειθαρχικό παράπτωμα, έβαλε στον «πάγο» τον Ισπανό πορτιέρο και τον «παρόπλισε».


Ακόμη δύο έμπειροι παίκτες από το «ασπρόμαυρο» ρόστερ δεν βρίσκονται στα πλάνα του 60χρονου προπονητή. Το καλοκαίρι είχε ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του Νίκου Σπυρόπουλου, όμως ο διεθνής αμυντικός είχε μείνει πίσω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και ουσιαστικά δεν πρόσφερε λύσεις στην αριστερή πτέρυγα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολλανδός επιστράτευσε τον δεξιοπόδαρο Σκόνδρα όταν είχε πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση. Κάτι ανάλογο έκανε στο κέντρο της άμυνας, όπου, ενώ είχε έναν καθαρόαιμο στόπερ, τον Λόπεζ, εμπιστεύτηκε τον (αριστερό μπακ) Τζαβέλλα γι’ αυτόν τον ρόλο.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...