Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τα νέα στοιχεία στη δίκη του παιδιάτρου που κατηγορείται πως ασέλγησε σε...

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό...

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ,...

Με «ταχυδρόμους» στον Κορυδαλλό «δούλευε» ο Ξηρός

Η Αντιτρομοκρατική αναζητεί εκείνους που μετέφεραν τα μηνύματα του τρομοκράτη.

Τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, την 1η Νοεμβρίου του 2013, έχουν ξαναρίξει στο τραπέζι των ερευνών οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, καθώς διαπίστωσαν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια από τις φυλακές την ίδια ακριβώς περίοδο!

Βέβαια, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, ο «Μανώλης» της 17Ν βρισκόταν στη Χαλκιδική και έδινε κανονικά το «παρών» κάθε ημέρα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο οι κοινές αναφορές που υπάρχουν τόσο στο «μανιφέστο» του Ξηρού όσο και στη δεύτερη προκήρυξη που έστειλε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης η οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, που ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία, κάνει τους αστυνομικούς να ερευνούν την πιθανότητα ο καταζητούμενος τρομοκράτης να γνώριζε κάτι για αυτή την ενέργεια. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν αναφορές τόσο στην ΟΠΛΑ, που έδρασε κατά τη διάρκεια της Κατοχής ως μυστική οργάνωση «αντάρτικου πόλης» του ΚΚΕ όσο και στην Εθνική Αντίσταση, τον Αρη Βελουχιώτη και εν γένει τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Ετσι, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο ο Ξηρός να γνώριζε εκείνη την εποχή τη συγκεκριμένη ενέργεια, χωρίς όμως να είναι ακόμα σε θέση να το αποδείξουν. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι δεν καθόταν με σταυρωμένα χέρια στις άδειές του, αλλά προετοίμαζε με συνωμοτικότητα την επικείμενη απόδρασή του και το εγχείρημά του να συνενώσει τις μετά 17Ν ένοπλες οργανώσεις. Ετσι, αναζητούν τους «ταχυδρόμους» του Ξηρού που επισκέπτονταν τους φυλακισμένους Πυρήνες, στους οποίους έδινε μηνύματα και τα μετέφεραν στον κύκλο των προσώπων τα οποία ανέλαβαν να τον κρύψουν.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη σε έρευνες που έγιναν σε έξι σπίτια συνελήφθησαν δύο αντιεξουσιαστές που είχαν στην κατοχή τους ο ένας μια σιδερογροθιά και ο άλλος ένα τόξο με βέλος, ένα ρόπαλο με μεταλλικό καρφί, ένα αυτοσχέδιο ξίφος, μία κροτίδα και δύο μαχαίρια.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Ο «Λουκάς» βάζει τον «Μανώλη» σε τάξη για τη 17Ν

«Προσγειώνει» τον Χριστόδουλο Ξηρό ο «στρατολόγος» του στη 17Ν και ίσως ο μοναδικός από τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της οργάνωσης που ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη των ενεργειών της. Σε επιστολή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι κανείς δεν δικαιούται να μιλά και να ενεργεί στο όνομα της 17Ν και τονίζει ότι η οργάνωση έχει κλείσει τον κύκλο της.

Στην επιστολή που έστειλε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο «Λουκάς» της οργάνωσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «…Εγώ όμως σήμερα από τη δική μου μεριά οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση, προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αδελφός του Χριστόδουλου Ξηρού, ο Σάββας, που δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι ο κύκλος της 17Ν έκλεισε στο δικαστήριο, όπου ο καθένας «έκανε τις επιλογές του», για να προσθέσει ότι το μοναδικό ασύλληπτο μέλος της οργάνωσης δεν είναι άλλο από το… ακρωτηριασμένο του δεξί χέρι!

Ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού Φραγκίσκος Ραγκούσης έστειλε αναφορά χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα χαρακτηρίζοντάς παράνομες τις κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια συγγενών του δραπέτη: «Είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο της εφαρμογής στην πράξη αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών, με τις οποίες θυσιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό μίας δήθεν συλλογικής ανάγκης προστασίας του “δημοκρατικού” κατά τα άλλα πολιτεύματος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...