Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το ελληνικό Viber!

Τέσσερις Ελληνες δημιούργησαν τη νέα εφαρμογή Voimore, με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν κλήσεις και SMS.

Η πρώτη ελληνική εφαρμογή που επιτρέπει δωρεάν κλήσεις και SMS μέσω κινητού είναι γεγονός!


Το Voimore είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς τεσσάρων Ελλήνων μηχανικών Πληροφορικής που αποφάσισαν να βουτήξουν στα «βαθιά νερά» της επικοινωνίας μέσω ίντερνετ και να φτιάξουν ένα σύστημα ποιοτικό και εξίσου λειτουργικό με κορυφαία αντίστοιχα προϊόντα, όπως το διάσημο Viber. Το Voimore υπάρχει ήδη στο Play Store της Google και προσφέρει εντελώς δωρεάν γραπτή (SMS) και φωνητική (Voice) επικοινωνία στους εγγεγραμμένους χρήστες με smartphones τύπου Android, οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές, δεν απαιτούνται passwords ή προσκλήσεις από άλλα μέλη για την ενεργοποίησή της.


Το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι να εγκαταστήσει την εφαρμογή και να έχει μια καλή σύνδεση στο internet είτε μέσω WiFi είτε μέσω 3G. Αφού εγκαταστήσει την εφαρμογή, ο χρήστης δέχεται μια αναπάντητη κλήση από τη Voimore. Από εκείνη τη στιγμή γίνεται μέλος της ομώνυμης κοινότητας και μπορεί να στέλνει μηνύματα και να καλεί άλλους εγγεγραμμένους χρήστες, δωρεάν και χωρίς κανέναν περιορισμό.


Ειδοποίηση και offline


Οι υφιστάμενες επαφές του κινητού ενσωματώνονται αυτόματα στο Voimore, αλλά μόνο εκείνες που αντιστοιχούν σε τηλέφωνα άλλων εγγεγραμμένων χρηστών θα εμφανιστούν στη λίστα επαφών της εφαρμογής. Επίσης το Voimore ειδοποιεί για χαμένες κλήσεις ή μηνύματα κάθε φορά που το τηλέφωνο είναι offline. Προκειμένου οι χρήστες να διαπιστώσουν στην πράξη την ποιότητα της επικοινωνίας μέσω Voimore, οι developers προσφέρουν σε κάθε νέα εγγραφή δύο ώρες δωρεάν ομιλίας προς σταθερά τηλέφωνα Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ μελλοντικά θα προστεθούν και άλλες χώρες.


Σε ό,τι αφορά τον απαιτούμενο όγκο δεδομένων, το Voimore καταναλώνει 1MB/λεπτό για υψηλής ποιότητας κλήσεις εντός της κοινότητας και μόλις 0.5MB/λεπτό για κλήσεις προς σταθερά.


Δημήτρης Μάγειρας: Ηταν ένα στοίχημα για εμάς


«Εχουμε κάνει μια καλή προσπάθεια και επενδύσαμε αρκετό χρόνο για να φέρουμε την εφαρμογή στο τεχνικό επίπεδο που θέλουμε» δηλώνει στην «Espresso» εκ μέρους της ομάδας ο Δημήτρης Μάγειρας. Οπως εξηγεί, ο λόγος που τους ώθησε να ξεκινήσουν το Voimore δεν είναι εμπορικός, αφού η εν λόγω πλατφόρμα επικοινωνίας παρέχεται εντελώς δωρεάν και δεν υπάρχει πλάνο για οποιαδήποτε χρέωση του χρήστη.


«Το είδαμε σαν στοίχημα, αν θα μπορούσε μια ελληνική ομάδα να αναπτύξει μια εφαρμογή εφάμιλλη του ανταγωνισμού» σημειώνει ο 36χρονος προγραμματιστής και προσθέτει:


«Είμαστε τέσσερις μηχανικοί με “κανονικές” πρωινές δουλειές και δουλεύουμε part time πάνω σε αυτό το project. Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε και το τελικά κάναμε».


Ο κ. Μάγειρας επισημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε, αφού η ποιότητα ήχου στη φωνητική κλήση όχι μόνο είναι υψηλή, αλλά και ανώτερη από εκείνην άλλων αντίστοιχων εφαρμογών, ενώ ο δωρεάν χρόνος ομιλίας προς σταθερά είναι ένα «συν», που δεν προσφέρει ο ανταγωνισμός.


Επιπλέον, το σύστημα έχει αποδειχθεί «θηρίο», όπως λέει ο ίδιος, δηλαδή πολύ σταθερό και ικανό να αντέξει μεγάλο αριθμό κλήσεων. Η πλατφόρμα αριθμεί ήδη περίπου 5.000 χρήστες και η ομάδα δηλώνει αποφασισμένη να δουλέψει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξή της. «Είναι μια προσπάθεια την οποία συνεχίζουμε. Θα εξακολουθήσουμε να το εξελίσσουμε τεχνολογικά, ώστε να εκμεταλλευόμαστε κάθε αλλαγή στην τεχνολογία και να την εφαρμόζουμε προς όφελος του τελικού χρήστη» λέει ο εκπρόσωπος των developers. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση για κινητά με λειτουργικό iOS που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου.


«Πιστεύουμε ότι η έκδοση αυτή θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αποδοχή της εφαρμογής, καθώς οι χρήστες iPhone έχουν γενικά πιο τεχνολογικό προσανατολισμό» σημειώνει ο ίδιος. Το Voimore είναι μια 100% ελληνική εφαρμογή, δηλαδή αναπτυγμένη και παραμετροποιημένη αποκλειστικά από την τετραμελή ομάδα των Ελλήνων μηχανικών Πληροφορικής. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο κ. Μάγειρας τονίζει ότι για τη δημιουργία της βασίστηκε σε γνωστά εργαλεία ανοιχτού κώδικα («open source» στη γλώσσα των προγραμματιστών), όπως το Linux.


Info: Αναλυτικές πληροφορίες για την εφαρμογή παρέχονται στην ιστοσελίδα της (www.voimore.com) και στο Google Play.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...