Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Υπόθεση Άλεξ: Στο φώς το θαμμένο μυστικό

Μυστήριο με παιδικό σκελετό στο νεκροταφείο του χωριού Ραψομανίκη που ίσως είναι του 11χρονου! Αγωνία για το τι θα αποκαλύψει το τεστ DNA.

Οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία και την εξαφάνιση του μικρού Αλεξ από τη Βέροια, ένα μακάβριο μυστικό που βρίσκεται θαμμένο στο νεκροταφείο του χωριού Ραψομανίκη Ημαθίας βγήκε στην επιφάνεια, δίνοντας ελπίδες στη μητέρα του Νατέλα να βρει ό,τι απέμεινε από το μοναχοπαίδι της. Να εντοπίσει το σημείο όπου θάφτηκε το άψυχο σώμα του γιου της και να μπορέσει να τον θρηνήσει. Να βάλει τέλος στον εφιάλτη που έχει στοιχειώσει τη ζωή και τα όνειρά της.


Το νέο επεισόδιο στο… θρίλερ με τον 11χρονο Αλεξ, το οποίο έχει αναδείξει με πληθώρα πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων η «Espresso», άρχισε να ξετυλίγεται μόλις την περασμένη εβδομάδα. Και όσο περνούν οι ώρες οι εξελίξεις κόβουν την ανάσα και απογειώνουν την αγωνία.


Τόσο η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού όσο και το πανελλήνιο περιμένουν μουδιασμένοι την ώρα που θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο του χωριού Ραψομανίκη η εκταφή των οστών ενός νεαρού ατόμου και κατόπιν τα αποτελέσματα του τεστ DNA που θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, η οποία προκαλεί ανατριχίλα. Είναι τελικά εκεί θαμμένος ο Αλεξ ή όχι;


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος της Νατέλας Ιτσουαΐτζε, Μανώλης Αναστασάκης: «Περιμένουμε και εμείς να δούμε τι θα γίνει. Η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο. Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι ίσως στο συγκεκριμένο νεκροταφείο να βρίσκεται θαμμένο το παιδί. Ισως εκεί να βρίσκεται θαμμένο το μυστικό της δολοφονίας και της εξαφάνισής του» τόνισε και πρόσθεσε:


«Θα πρέπει όμως οι αρμόδιες Αρχές να κινηθούν άμεσα, γιατί είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν πάλι να εξαφανίσουν τα στοιχεία που θα ρίξουν αυλαία στο θρίλερ. Οπως τα εξαφάνισαν εκείνο το μοιραίο απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου του 2006».


Οπως μας εξιστόρησε ο κ. Αναστασάκης, όλα ξεκίνησαν πριν περίπου δέκα ημέρες, όταν ο άνθρωπος που κάνει τις εκταφές στο νεκροταφείο της Ραψομανίκης, Μερκούριος Κυνηγός, έδωσε κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.


«Οπως είπε στους αστυνομικούς, πριν περίπου τέσσερα χρόνια, ενώ ετοίμαζε μια ταφή στο νεκροταφείο του χωριού, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Βέροιας, ανακάλυψε τον σκελετό ενός νεαρού ατόμου. Τα οστά βρέθηκαν σε βάθος περίπου πενήντα εκατοστών, ενώ ο νεκρός δεν ήταν σε φέρετρο και δεν φορούσε ρούχα» σημείωσε και πρόσθεσε:


«Οπως αντιλαμβάνεστε, η ταφή είχε γίνει πρόχειρα και γρήγορα. Κάποιος ήθελε να εξαφανίσει ένα πτώμα. Το χρονικό σημείο όπου είχε γίνει η ταφή συμπίπτει με την εξαφάνιση του Αλεξ. Επίσης, το χωριό είναι κοντά στη Βέροια. Ολα αυτά, λοιπόν, μας δείχνουν ότι ίσως είμαστε κοντά στη λύση του μυστηρίου».


Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Κυνηγός μόλις βρήκε τα οστά ενημέρωσε άμεσα τον εκκλησιαστικό επίτροπο, αλλά όχι την Αστυνομία. Αμέσως μετά έθαψε τα οστά σε άλλο σημείο του νεκροταφείου, βάζοντας μάλιστα ένα σημάδι. Πριν από μερικές ημέρες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη έγινε μια καταγγελία γι’ αυτό το περιστατικό. Ετσι, ο κ. Κυνηγός μίλησε στην εκπομπή για το μακάβριο εύρημα και έπειτα έδωσε κατάθεση και στην Αστυνομία».


Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε άμεσα η Νατέλα και ο σύζυγός της Σιαΐνης, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο και επισκέφθηκαν τον πρόχειρο τάφο. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 11χρονου Αλεξ ρωτούσε επίμονα τον εκταφέα για τα οστά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να είναι εκεί θαμμένο το παιδί της, ώστε να πάρει τέλος ο γολγοθάς της.


«Φόβοι ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν πάλι τα στοιχεία»


Αρχές της περασμένης εβδομάδας και συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της η Νατέλα υπέβαλε αίτηση στον εισαγγελέα της Βέροιας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η εκταφή του συγκεκριμένου σκελετού και έπειτα να διενεργηθεί εξέταση DNA για να αποδειχτεί αν ανήκει στον γιο της ή σε κάποιο άλλο παιδί, θύμα εγκληματικής ενέργειας.


«Παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει εκταφή. Υπάρχει φοβερή κωλυσιεργία. Ο εισαγγελέας έστειλε κατεπείγουσα εντολή στο αστυνομικό τμήμα για να γίνει η εκταφή. Ωστόσο έχουμε μπλέξει σε μια περιπέτεια που δεν έχει προηγούμενο. Το μπαλάκι ευθυνών από Αστυνομία σε εισαγγελέα, σε μητρόπολη και σε δήμο για την άδεια εκταφής και την έρευνα μέσω DNA καλά κρατεί» ανέφερε ο δικηγόρος της Νατέλας Ιτσουαΐτζε, Μανώλης Αναστασάκης και συνέχισε: Για μια υπόθεση που εδώ και οκτώ χρόνια συγκλονίζει την Ελλάδα -και όχι μόνο- είναι τρομερά δύσκολο να έρθει ένας ιατροδικαστής. Αν είναι δυνατόν!» είπε αγανακτισμένος.


Την ώρα πάντως που καθυστερεί η εκταφή, η μητέρα του Αλεξ φοβάται ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν πάλι στοιχεία.


«Ο χώρος όπου είναι θαμμένος ο σκελετός δεν φυλάσσεται. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί κάποιος να πάει και να τον ξεθάψει. Να αλλοιώσει στοιχεία» επισήμανε ο κ. Αναστασάκης και κατέληξε: «Η Νατέλα περιμένει με αγωνία να γίνει η εκταφή, ώστε να διαπιστωθεί αν τα οστά ανήκουν στον Αλεξ. Κανείς δεν μπορεί να παρατείνει άλλο το δράμα της».


Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο που βρέθηκαν τα οστά στο χωριό Ραψομανίκη, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η Νατέλα ψάχνοντας στο διαδίκτυο οποιαδήποτε πληροφορία που θα την οδηγούσε στη λύση του μυστηρίου ανακάλυψε ένα ανώνυμο σχόλιο σε ιστοσελίδα του εξωτερικού. Το σχόλιο ήταν γραμμένο σε «κακά αγγλικά» και έλεγε ότι το σώμα του Αλεξ βρισκόταν θαμμένο στο ίδιο νεκροταφείο.


Ωστόσο, επειδή οι πληροφορίες εκείνη την περίοδο ήταν χιλιάδες, η χαροκαμένη μητέρα δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...