Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο γολγοθάς της Ασπασίας (του Άργους)

Στο κέντρο αποκατάστασης (όπου είναι και η Μυρτώ) η άτυχη 18χρονη, την οποία πυροβόλησε ο πατέρας της.

Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Ασπασία Μπόγρη, την άτυχη κοπέλα από το Αργος που τον περασμένο Αύγουστο τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά του ίδιου του πατέρα της, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον φρικτό τρόπο να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η 18χρονη ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus της Λάρισας, όπου βρίσκεται από τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη.

Τρεις μήνες μετά το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η μητέρα της άτυχης Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου, μπορεί πλέον να ελπίζει ότι η αγαπημένη της μοναχοκόρη θα την ξαναπεί μαμά, ότι θα την αγκαλιάσει και πάλι και πως θα σταθεί στα πόδια της για να συνεχίσει τη ζωή της από εκεί που σταμάτησε: από το μοιραίο μεσημέρι της 12ης Αυγούστου 2013, όταν δέχτηκε μία σφαίρα στον αυχένα και μία στο ζυγωματικό από το περίστροφο του πατέρα της.

Ατομα από το συγγενικό περιβάλλον της κοπέλας ανέφεραν στην «Espresso» ότι οι γιατροί του ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται η Ασπασία, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της, αφού όσο περνούν οι μέρες ολοένα και βελτιώνεται: «Βλέπει, καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται και έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της. Δεν μπορεί όμως ακόμα να μιλήσει, διότι έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία. Πάντως σε λίγες ημέρες πρόκειται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο προκειμένου να οδηγηθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα» αναφέρουν μέλη της οικογένειας ελπίζοντας ότι θα πάνε όλα καλά για το κορίτσι που έγινε τραγικό θύμα της άγριας διαμάχης των γονιών της και ότι θα γυρίσει στο σπίτι του όρθιο.

Μιλώντας στην «Espresso» η φυσίατρος και επιστημονική διευθύντρια του Animus Κατερίνα Σαραμούρτση αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένεια της Ασπασίας και τον νευροχειρουργό της: «Είναι θέμα ημερών να προγραμματίσουμε την εισαγωγή. Δεν είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τη Μυρτώ, καθώς είναι διαφορετικός ο μηχανισμός της βλάβης, ωστόσο έχει παρόμοια κλινική εικόνα. Είναι ένα παιδί με τραχειοστομία και γαστροστομία, η επικοινωνία της είναι φτωχή λόγω της βλάβης που έχει υποστεί. Είναι αρκετά μικρή και το κοινωνικό ιστορικό που συνοδεύει την κατάσταση μεγάλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το κορίτσι».

Το μοιραίο μεσημέρι του Αυγούστου που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Η σκηνή της μαθήτριας να κείτεται στο έδαφος, με τα ξανθά μαλλιά της να έχουν γίνει κατακόκκινα από το αίμα και ακριβώς πίσω της να στέκεται με παγωμένο βλέμμα ο πατέρας της έχοντας ακόμα σηκωμένο το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε το ίδιο του το σπλάχνο, έχει χαραχτεί στη μνήμη των κατοίκων του Αργους που έγιναν μάρτυρες του τραγικού περιστατικού. Ο 47χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Μπόγρης (είχε μαγαζί και αντιπροσωπίες με είδη καπνού στο Αργος) αμέσως μετά την αποτρόπαιη πράξη του πήγε στο σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο, με αποτέλεσμα δέκα ημέρες μετά να αφήσει την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά.

Ο δράστης βρισκόταν σε διάσταση από τη σύζυγό του και η άτυχη κοπέλα έμενε με τη μητέρα της. Εκείνο το μεσημέρι, το παιδί πήγε με τον πατέρα του να φάνε σε μια ταβέρνα. Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, δεν τσακώθηκαν ούτε μία φορά. Φεύγοντας από εκεί, σε απόσταση 80 μέτρων και συγκεκριμένα στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς Αργους, ο πατέρας σταμάτησε μπροστά σε ένα περίπτερο το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν και ζήτησε από την κόρη του να κατέβει για να πάει να του πάρει τσιγάρα. Οταν εκείνη στράφηκε για να πάει στο περίπτερο, ο 47χρονος έβγαλε ένα περίστροφο που είχε στην τσέπη του και της έριξε δύο φορές στο κεφάλι!

Στην επιστολή που είχε γράψει και βρέθηκε αργότερα από την Αστυνομία, προανήγγειλε το κακό που θα έκανε δίνοντας ως ηθικό αυτουργό την εν διαστάσει σύζυγό του: «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις όσο ζήσεις με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα» έγραφε μεταξύ άλλων, «μαρτυρώντας» ότι η απόπειρα δολοφονίας της κόρης του αποτελούσε μία παρανοϊκή πράξη εκδίκησης.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...