Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ζάχαρη «τραυματίζει» την καρδιά

Η υπερβολική κατανάλωση διπλασιάζει τον κίνδυνο.

Εχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και τον διαβήτη, φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα που προκαλεί μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρά. Ο λόγος για τη ζάχαρη, η οποία, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήγαγαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, προκαλεί μεγάλη βλάβη στην καρδιά και όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακά νοσήματα.


Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Κέντρου για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών και όπως έδειξαν τα αποτελέσματά της, η μεγαλύτερη ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνει κανείς προέρχεται από τις επεξεργασμένες τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ζάχαρη προστίθεται σε πολλά προϊόντα για τη βελτίωση της γεύσης, της εμφάνισης ή της υφής τους, ενώ οι περισσότεροι από τους καταναλωτές δεν γνωρίζουν καν ότι πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουν συχνά περιέχουν ζάχαρη.


Οπως επισημαίνει η καθηγήτρια Laura Schmidt από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η οποία έγραψε ένα συνοδευτικό σχόλιο στην επιστημονική έκθεση, το 37% της επιπλέον ζάχαρης που λαμβάνει κανείς με αυτόν τον τρόπο προέρχεται από τα αναψυκτικά, τα οποία μπορεί να περιέχουν ακόμη και εννέα κουταλιές σε κάθε κουτάκι! Η ίδια αναφέρει επίσης ότι ζάχαρη προστίθεται συνήθως στις έτοιμες σάλτσες για τις σαλάτες και στο ψωμί, ενώ μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπορεί να υπάρχει και σε ορισμένα γιαούρτια, η οποία μάλιστα πολλές φορές είναι μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη που υπάρχει στις καραμέλες.


Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει ότι οι θερμίδες που λαμβάνει κανείς από τη ζάχαρη δεν πρέπει να ξεπερνούν το 25% της συνολικής ποσότητας που λαμβάνεται καθημερινά, ενώ για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 10%. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine» και αναφέρουν επίσης ότι η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά σε άντρες και γυναίκες να περιορίσουν τις θερμίδες που προέρχονται από τη ζάχαρη στις 150 και τις 100 αντίστοιχα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...