Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Η Λουκίλα Καρρέρ διαψεύδει τα όσα γράφονται για την υγεία του Δάκη

Ο Δάκης τα τελευταία χρόνια είναι αντιμέτωπος με μια...

Κατερίνα Βελλίδη: Ζωή σαν παραμύθι

Η Κατερίνα Βελλίδη όπως σας γράψαμε χθες έφυγε από...

Η απάντηση της Μαριαλένας Ρουμελιώτη στους υπαινιγμούς του Ασημακόπουλου για ερωτική συνεύρεση

Ο πρώην παίκτης του Survivor, Γιώργος Ασημακόπουλος είχε αφήσει...

Στους ουρανούς «ταξίδεψε» το παιδί της Αφροδίτης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που «έφυγε» για πάντα στις 17...

Η ζάχαρη «τραυματίζει» την καρδιά

Η υπερβολική κατανάλωση διπλασιάζει τον κίνδυνο.

Εχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και τον διαβήτη, φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα που προκαλεί μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρά. Ο λόγος για τη ζάχαρη, η οποία, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήγαγαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, προκαλεί μεγάλη βλάβη στην καρδιά και όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακά νοσήματα.


Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Κέντρου για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών και όπως έδειξαν τα αποτελέσματά της, η μεγαλύτερη ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνει κανείς προέρχεται από τις επεξεργασμένες τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ζάχαρη προστίθεται σε πολλά προϊόντα για τη βελτίωση της γεύσης, της εμφάνισης ή της υφής τους, ενώ οι περισσότεροι από τους καταναλωτές δεν γνωρίζουν καν ότι πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουν συχνά περιέχουν ζάχαρη.


Οπως επισημαίνει η καθηγήτρια Laura Schmidt από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η οποία έγραψε ένα συνοδευτικό σχόλιο στην επιστημονική έκθεση, το 37% της επιπλέον ζάχαρης που λαμβάνει κανείς με αυτόν τον τρόπο προέρχεται από τα αναψυκτικά, τα οποία μπορεί να περιέχουν ακόμη και εννέα κουταλιές σε κάθε κουτάκι! Η ίδια αναφέρει επίσης ότι ζάχαρη προστίθεται συνήθως στις έτοιμες σάλτσες για τις σαλάτες και στο ψωμί, ενώ μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπορεί να υπάρχει και σε ορισμένα γιαούρτια, η οποία μάλιστα πολλές φορές είναι μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη που υπάρχει στις καραμέλες.


Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει ότι οι θερμίδες που λαμβάνει κανείς από τη ζάχαρη δεν πρέπει να ξεπερνούν το 25% της συνολικής ποσότητας που λαμβάνεται καθημερινά, ενώ για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 10%. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine» και αναφέρουν επίσης ότι η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά σε άντρες και γυναίκες να περιορίσουν τις θερμίδες που προέρχονται από τη ζάχαρη στις 150 και τις 100 αντίστοιχα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Φέρτης δίνει μάχη με το Αλτσχάιμερ – Η φωτό μέσα στο σπίτι του

Ο Γιάννης Φέρτης περνάει δύσκολες στιγμές καθώς δίνει μάχη...

Παντρεύεται γνωστή τραγουδίστρια: «Πίστευα ότι δεν θα βρω τον σύντροφό της ζωής μου»

Νυφούλα θα ντυθεί σε λίγο καιρό η γνωστή τραγουδίστρια....

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Δεν φανταζόμουν πως με τη Χριστίνα Τσάφου θα γινόμασταν συμπέθεροι»

Μία συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο...

Νέος χωρισμός στη σόουμπιζ – Αυλαία στη σχέση τους μετά από τέσσερα χρόνια

Αυλαία έριξαν στη σχέση τους μετά από τέσσερα χρόνια...

Με κλάματα πήγαινε στη δουλειά η Αλεξάνδρα Δουβαρά: «Σας παρακαλώ απαλλάξτε με»

Αρκετά αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη που έδωσε η Αλεξάνδρα...