Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μάκη Γιακουμάτου ζητεί η Εισαγγελία!

Με το αίτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της συζύγου, του αδελφού του και ακόμη δύο ατόμων για την υπόθεση του γηροκομείου «Αγιος Χαράλαμπος».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων του οίκου ευγηρίας, ζητεί να αρθεί η ασυλία του βουλευτή προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τη σειρά της, αναμένεται να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία θα κρίνει εάν συντρέχουν οι λόγοι για την άρση της ασυλίας του βουλευτή.

Οπως προκύπτει από καταθέσεις τροφίμων του γηροκομείου και υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο κ. Γιακουμάτος φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην επιχείρηση, στην οποία ως πρόεδρος εμφανίζεται η σύζυγός του και ως διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο διαβιβαστικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται ως «υποκρυπτόμενος διαχειριστής» του οίκου ευγηρίας, ο οποίος, εκτός από τις υπηρεσίες του ως γιατρός, φέρεται να συμμετείχε στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Ο ίδιος σε δηλώσεις του αρνείται κάθε εμπλοκή του στις οικονομικές δραστηριότητες του ιδρύματος.

ΝΤ. ΝΤ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ