Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εξυπνος» φίλος για ανέργους!

Το ηλεκτρονικό ημερολόγιο «Crisis Mate» που έφτιαξαν δύο νέοι με στόχο να βοηθήσουν όσους κλείνουν επαγγελματικά ραντεβού για μια δουλειά.

Ακόμη και οι άνεργοι θέλουν… το application τους. Στέλνετε καθημερινά δεκάδες βιογραφικά σημειώματα εντός κι εκτός συνόρων, προκειμένου να βρείτε δουλειά στον καιρό της κρίσης, με αποτέλεσμα να τα χάνετε στο μέτρημα; Εχετε χάσει το σημειωματάριό σας ή δεν θυμάστε πότε και πού είναι το ραντεβού που κλείσατε με τους υπευθύνους της εταιρίας που σας ενδιαφέρει;

Η «Espresso της Κυριακής» έχει τη λύση, καθώς έψαξε και βρήκε την πρώτη διαδραστική εφαρμογή που δημιούργησαν δύο Ελληνόπουλα και που φέρνει τα πάνω κάτω στον χώρο των ηλεκτρονικών ημερολογίων.

Το έξυπνο και εύκολο στη χρήση του application της Ολγας Κούση και του Λευτέρη Μουστάκα φέρει το όνομα «Crisis Mate» (φίλος της κρίσης) και στόχο έχει να οργανώνει τον χρόνο, τα ραντεβού, την τακτική και τις κινήσεις όλων εκείνων που αναζητούν να βρουν δουλειά. Την ίδια στιγμή -κι εδώ φαίνεται η ελληνική ιδιοσυγκρασία των δημιουργών του- λειτουργεί ως ένας φίλος που σε εμψυχώνει και φροντίζει να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια!

Την εφαρμογή μπορεί να την κατεβάσει από το διαδίκτυο όποιος ενδιαφέρεται, απ’ όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται. Οι δύο φίλοι, όπως εκμυστηρεύονται στην πρώτη τους συνέντευξη, ασχολήθηκαν παραπάνω από έξι μήνες αποκλειστικά με το δημιούργημά τους, που βγήκε πρόσφατα στον «αέρα» και έχει ήδη αρχίσει να σημειώνει επιτυχία. «Αυτό που έρχεται και κάνει το application είναι να αυτοματοποιήσει κάθε προσπάθεια που κάνει κάποιος, από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα στείλει μέσω email το βιογραφικό του» αναφέρει η Ολγα Κούση, που μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαδραστική εφαρμογή: «Με το που θα επισυνάψει ο χρήστης το βιογραφικό του σε κάποιο email, η εφαρμογή θα ενημερώσει αμέσως το ημερολόγιό της, ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί και όλη την πορεία μέσα από ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απατώνται. Για παράδειγμα, έχει διάφορες υπενθυμίσεις, σε ρωτάει πώς πάνε τα πράγματα με το βιογραφικό που έστειλες, ενώ λειτουργεί σαν τον καλύτερο φίλο που θα μπορούσες να έχεις στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας».

Η Ολγα Κούση και ο Λευτέρης Μουστάκας ξεκινώντας να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα ξόδεψαν αρκετές ώρες πλοήγησης στο διαδίκτυο, αφού δεν ήθελαν να ασχοληθούν με κάτι που ήδη υπάρχει. Αυτό που τους ενδιέφερε -έχοντας και οι ίδιοι την εμπειρία του ανέργου που κυνηγάει μια θέση εργασίας- ήταν να κάνουν κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό, που θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολη, ακόμη και… διασκεδαστική τη ζωή ενός ανέργου.

«Επειδή έχουμε περάσει κι εμείς από αυτήν τη δύσκολη και παράλληλα κουραστική διαδικασία, θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι μέσα από το οποίο θα στέλναμε αισιόδοξα μηνύματα. Τελικά τα καταφέραμε, αφού ο ρόλος της εφαρμογής είναι εκτός από το να οργανώνει όλο αυτό το σύστημα, με έξυπνες και διασκεδαστικές ερωτήσεις να χαρίζει γέλιο, όπου βέβαια αυτό είναι εφικτό.

Πράγματι, η διαδικασία εύρεσης εργασίας μπορεί να είναι και ένα διασκεδαστικό ταξίδι. Στην εφαρμογή υπάρχουν διάφορες σελίδες στις οποίες απαντάς σε ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, “πώς πήγε το ραντεβού σου”. Αν εσύ του πεις “χάλια”, θα σου απαντήσει “έλα, δεν έγινε τίποτα, την άλλη φορά θα πάει καλύτερα” και διάφορα τέτοια, ώστε να μη χάνεις ποτέ την πίστη σου και την ελπίδα» αναφέρει ο Λευτέρης Μουστάκας.

Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί: «Βασικό ρόλο στη δημιουργία του application έπαιξε και το γεγονός πως καθημερινά ερχόμασταν σε επαφή με πολλά άτομα από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον που έψαχναν για δουλειά, με αποτέλεσμα να έχουν στείλει πολλά βιογραφικά. Οι περισσότεροι είχαν χαθεί στην αναζήτηση και δεν θυμούνταν πλέον πού είχαν στείλει βιογραφικά ή δεν ήξεραν από πού να περιμένουν μια θετική απάντηση». Από την πλευρά της, η Ολγα προσθέτει:

«Στο εξωτερικό οι άνεργοι στέλνουν πάρα πολλά βιογραφικά καθημερινά προς πάσα κατεύθυνση. Με την εφαρμογή αυτή καταργείται πλέον το χειρόγραφο ημερολόγιο που μπορεί να χαθεί ή να ξεχάσουμε να το ενημερώσουμε, με αποτέλεσμα να χάσουμε βασικές πληροφορίες, ενώ έχουμε το διαδραστικό αυτό ημερολόγιο πάντα μαζί μας στο κινητό μας».

Τα δύο Ελληνόπουλα, αφού πρώτα σχεδίασαν το πώς θα ήθελαν να είναι η εφαρμογή, στη συνέχεια άρχισαν να αναζητούν τους υποψήφιους συνεργάτες, δεδομένου ότι κανείς από τους δύο δεν είχε ασχοληθεί ποτέ ξανά με κάτι παρόμοιο.

«Το “Crisis Mate” είναι κάτι μοναδικό, γι’ αυτό και απευθύνεται βασικά σε όσους στέλνουν μαζικά αιτήσεις. Μας πήρε έξι μήνες μέχρι να τελειοποιήσουμε την ιδέα. Αρχικά έπρεπε να σκεφτούμε πώς θέλαμε να είναι η εφαρμογή, ενώ μετά ψάχναμε να βρούμε τον κατάλληλο προγραμματιστή, τον οποίο βρήκαμε τελικά στην Ιταλία. Δουλεύαμε αρκετό διάστημα μαζί του, ενώ η επικοινωνία μας γινόταν μέσω Skype. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια ενός φίλου γραφίστα, που μας έφτιαξε όλα τα γραφικά. Μέχρι τώρα είναι μόνο για android συσκευές και συμβόλαια, ενώ μελλοντικά θα το κάνουμε για apple και ios. Εχουμε κάνει ήδη τη μελέτη, ενώ βρισκόμαστε στην αναζήτηση του κατάλληλου προγραμματιστή».

Σαφάρι για μπίζνες έως την… Αφρική

Αμεσως μετά τις σπουδές τους τα δύο Ελληνόπουλα χωρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο Λευτέρης να επιστρέψει στην Ελλάδα ως πτυχιούχος χημικός και η Ολγα να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Λονδίνο και στις Διεθνείς Σχέσεις.

«Παράλληλα έψαχνα να βρω δουλειά, με αποτέλεσμα να στείλω πολλά βιογραφικά. Τελικά βρήκα μια καλή θέση το 2009, μόλις είχα ολοκληρώσει και τις σπουδές μου, σε έναν μεγάλο μη κυβερνητικό οργανισμό με την ονομασία “Projects Abroad”.

Η πρώτη δουλειά που μου ανατέθηκε ήταν στην Γκάνα της Αφρικής. Ηταν ένας οργανισμός που οργανώνει εθελοντική εργασία για άτομα που έχουν κάποια προσόντα -όπως γιατροί, δικηγόροι- και τα βάζει σε διάφορες κοινότητες, αναλόγως τις ελλείψεις. Ημουν υπεύθυνη των εθελοντών για έναν χρόνο και μετά με έστειλαν στη Νότιο Αφρική για την ίδια δουλειά. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα βρεθώ στην Αφρική. Η ζωή ήταν απίστευτα δύσκολη, πολλή φτώχεια, μεγάλη ανισότητα ανάμεσα στους ντόπιους κι εκείνους του εξωτερικού, δεν υπήρχε ρεύμα για πολλές εβδομάδες, νερό» λέει η Ολγα.

«Εκατσα τέσσερα χρόνια και μόλις τελείωσε το συμβόλαιό μου έπρεπε να πάρω μια απόφαση, ή να συνεχίσω ή να φύγω. Είχα κουραστεί αρκετά από τη ζωή εκεί. Από την άλλη, τα μηνύματα που έπαιρνα από την Ελλάδα ήταν απογοητευτικά: “Τι να έρθεις να κάνεις εδώ που δεν υπάρχουν δουλειές;”, “μην αφήνεις μια σίγουρη δουλειά” μου έλεγαν όλοι. Επέστρεψα στη χώρα μου όμως με την προοπτική ότι κάτι θα βρω. Τελικά κατάλαβα πως ακόμη και η κρίση γεννά τις ευκαιρίες της, αρκεί να είσαι αποφασισμένος να δεχτείς και να αρπάξεις όποια σου δίνεται. Ετσι έκανα εγώ και το ίδιο προτείνω και σε όλους».

Συμφοιτητές με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον!

Η Ολγα Κούση και ο Λευτέρης Μουστάκας, εκτός από δύο πολύ καλοί συνεργάτες, έχουν υπάρξει παιδικοί φίλοι, αλλά και συμφοιτητές στο ξακουστό Πανεπιστήμιο της Σκοτίας, το Saint Andrews. Τη χρονιά μάλιστα που ξεκίνησαν τις σπουδές τους, στο ίδιο πανεπιστήμιο παρακολουθούσε μαθήματα και το πιο διάσημο γαλαζοαίματο ζευγάρι του κόσμου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον. Μάλιστα, όπως μας αποκαλύπτουν, ήταν από τους πρώτους που γνώριζαν για τη σχέση του διάσημου ζευγαριού, προτού καν οι πρώτες φωτογραφίες τους δουν το φως της δημοσιότητας.

«Οταν εμείς ήμασταν πρωτοετείς, εκείνοι ήταν τελειόφοιτοι. Μάλιστα ήταν κοινό μυστικό στη φοιτητική κοινότητα πως ήταν ζευγάρι. Σαν κάτι που όλοι γνωρίζουν, χωρίς όμως να μπορεί με σιγουριά να το επιβεβαιώσεις, αφού ήταν απίστευτα προσεκτικοί» αποκαλύπτει η Ολγα Κούση, που συναντούσε τον πρίγκιπα στους χώρους του γυμναστηρίου της σχολής: «Τον είχα δει στο γυμναστήριο να προσπαθεί να βγάλει από ένα μηχάνημα ένα αναψυκτικό. Μάλιστα προσπαθούσε για ώρα, αφού είμαι σίγουρη πως ήταν η πρώτη φορά που θα έκανε κάτι τέτοιο. Δεν φορούσε μπλούζα, ενώ διαθέτει ένα καλογυμνασμένο κορμί. Δεν είναι καθόλου σνομπ και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κινείται ανάμεσά μας χωρίς σωματοφύλακες».

Οπως τονίζει η Ολγα, το διάστημα που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρέμεινε στη Σκοτία και στο διάσημο πανεπιστήμιο, οι εγγραφές στο Saint Andrews έσπασαν όλα τα ρεκόρ:

«Είναι απίστευτο αυτό που είχε συμβεί, ειδικά με τα κορίτσια, που η συμμετοχή τους είχε αυξηθεί κατά 50%! Φαίνεται πως προόριζαν τους εαυτούς τους για υποψήφιες νύφες. Τελικά άλλη ήταν τυχερή!». Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Μουστάκας είχε συναντηθεί με τον διάσημο συμφοιτητή του λίγες ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων: «Είναι απίστευτα φιλικός, τόσο που θα έλεγα πως δεν το περιμένεις. Εγώ την πρώτη φορά τον συνάντησα στον χορό του καλωσορίσματος. Μάλιστα τον πλησίασα και χαιρετηθήκαμε. Δεν είχε κανένα πρόβλημα σε αυτό, αντιθέτως ήταν συνέχεια με ένα πλατύ χαμόγελο».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...