Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Σε… ρυθμούς καρναβαλιού!

Αύριο ανοίγει το Τριώδιο και οι περισσότερες πόλεις είναι έτοιμες για ξέφρενο χορό, γλέντι και τραγούδι.

Πρωτότυπα αποκριάτικα παιχνίδια, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, αλλά κι έθιμα που έχουν βαθιές ρίζες μέσα στους αιώνες αναβιώνουν και πάλι χάρη της καρναβαλικής περιόδου, που ξεκινά αύριο με την έναρξη του Τριωδίου. Για πολλές μέρες η χώρα θα ζήσει σε καρναβαλικό ρυθμό, εκπέμποντας μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα, που θα αγκαλιάσει τους καρναβαλιστές κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.


Μπορεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις περισσότερες πόλεις να ξεκινά επίσημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι διοργανωτές σε πολλές περιοχές που προκειμένου να μη χάσουν ούτε λεπτό από την εορταστική ατμόσφαιρα, σηκώνουν την «πολύχρωμη αυλαία» του καρναβαλιού αυτό το διήμερο. Ετσι οι καρναβαλιστές είναι έτοιμοι και πάλι να ζήσουν σε ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς, με ατελείωτες ώρες χαράς και κεφιού, που θα παραμείνει αμείωτο μέχρι και τις τελευταίες ημέρες των εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα.


Ο κρυμμένος θησαυρός


Με μια αγαπημένη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά, ανοίγει επίσημα το εορταστικό πρόγραμμα στη «βασίλισσα του καρναβαλιού», που δεν είναι άλλη από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» συνεχίζει το δημιουργικό ταξίδι του στο Πατρινό Καρναβάλι και δίνει βήμα στους ερασιτέχνες καλλιτέχνες με προσανατολισμό στη σάτιρα.


Εντεκα ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα θα συνθέσουν μια σπονδυλωτή σατιρική παράσταση, διάρκειας 2,5 ωρών, η οποία θα παιχτεί στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον. Αύριο έχει προγραμματιστεί η έναρξη του παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου κι επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες κυνηγούς.


Κάλεσμα με σύνθημα


Με το σύνθημα «Ελα και εσύ μαζί» οι διοργανωτές του Δήμου Μοσχάτου και Ταύρου καλούν τους χιλιάδες καρναβαλιστές να συμμετάσχουν και φέτος στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με το κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Ενας πολύχρονος θεσμός για το καρναβάλι της πόλης, στον οποίο θα συμμετάσχουν ομάδες νέων, ηλικίας από 14 ετών και πάνω. Το παιχνίδι κρατά -λόγω της δράσης του- αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να ανακηρυχθούν οι μεγάλοι νικητές.


Νάουσα: Οι Γενίτσαροι


Ακόμη μία χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας θα κάνει αύριο το απόγευμα ποδαρικό στο αποκριάτικο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου, με τις ξακουστές Μπούλες και τους Γενίτσαρους να χορεύουν πατινάδα. Η κίνηση γίνεται σε δύο στίχους, με τη μουσική να χωρίζεται σε τρία ρυθμικά μέρη. Χαρακτηριστικό του χορού είναι πως ανάμεσα στις Μπούλες κινείται πάντα ήσυχα μία νύφη, που είναι άντρας ντυμένος γυναικεία. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της αποκριάτικης πατινάδας πίσω από τον χορευτικό όμιλο ακολουθεί στενά δεμένο με την πομπή πλήθος κόσμου. Ο χορός φέτος θα ξεκινήσει από γήπεδο της πόλης στις 19.00, ενώ τον ρυθμό θα τον δίνει η μπάντα των Ψαθάδων.


Ρέθυμνο: Ο τελάλης κηρύσσει την έναρξη


Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Ρέθυμνο, με τον τελάλη να επισκέπτεται από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες τα κοντινότερα χωριά του δήμου, με σκοπό να αναγγείλει την έναρξη του καρναβαλιού. Το απόγευμα το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Ατσιποπούλου, διοργανώνει προβολή ταινίας, όπου αντί εισιτηρίου θα γίνει συλλογή τροφίμων που θα διατεθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αύριο το πρωί στην παλιά πόλη θα διεξαχθεί το παιδικό κυνήγι θησαυρού για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει στο ενετικό λιμάνι η επίσημη τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2014 από τον δήμαρχο της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία από το νεανικό συγκρότημα 48 Ωρες.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...