Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Μια πολίτισσα λέει τον καφέ στον Σουλεϊμάν

Η Καίτη Μποτζάκη για χάρη της οποίας σχηματίζουν ουρές οι Τούρκοι σταρ.

Συμβουλεύεται ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής το φλιτζάνι για τα επόμενα σχέδιά του; Ψάχνει στο κατακάθι του καφέ το μέλλον της η Φατμαγκιούλ;


Βλέπει τους επόμενους έρωτές του στα χαρτιά ο Εζέλ; Σύμφωνα με την Καίτη Μποτζάκη, πολλοί από τους Τούρκους πρωταγωνιστές των δραματικών σειρών, που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση, περιμένουν πώς και πώς την άφιξή της στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού μαζί της. Γιατί η Πολίτισσα, που μένει πλέον στην Ελλάδα, κρατά στο φλιτζάνι του καφέ τους τα επαγγελματικά και τα προσωπικά μυστικά τους.


Η «Κατίνα της Πόλης», όπως την ονομάζουν, έχει καταγωγή από το Πέρα και γνωρίζει τα σημάδια του μέλλοντος από πολύ μικρή. Η προγιαγιά της, αλλά και η γιαγιά της είχαν το χάρισμα της πρόβλεψης και αυτή πήρε το ταλέντο τους, ενώ από νεαρή ηλικία έμαθε και την τεχνική τους. Παρ’ όλο που οι Τούρκοι πρωταγωνιστές των σίριαλ είναι από τους πιο πιστούς πελάτες της, η ίδια τηρεί το… απόρρητο και δεν μας αποκαλύπτει τα ονόματά τους, παρά μόνο τις σειρές στις οποίες παίζουν.


Η «Espresso» συνάντησε την Καίτη Μποτζάκη στο φιλόξενο μαγαζί της στη Νίκαια, όπου μας περίμενε με τα χέρια γεμάτα κεράσματα: λικέρ και λουκούμια από την Πόλη. Ποια μοίρα όμως την έφερε στη Νίκαια; «Είδα στον ύπνο μου μια μικρογραφία της Αγια-Σοφιάς, μέσα σε ένα μαγαζί που υποτίθεται ότι ήταν στην Αθήνα. Αποφάσισα λοιπόν στις 16 Σεπτεμβρίου να ανοίξω τα φτερά μου και να έρθω στην πατρίδα και δεν το μετάνιωσα. Φυσικά ταξιδεύω συχνά στην Κωνσταντινούπολη, γιατί πολλοί σταρ που βλέπετε εσείς στην Αθήνα μέσω της οθόνης σας για εμένα είναι πλέον φίλοι».


Ομως και στην Αθήνα η Καίτη κατάφερε κι απέκτησε εκλεκτή πελατεία. «Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, διάσημες μαγείρισσες, τραγουδίστριες έρχονται και ξανάρχονται στο μαγαζί για να πούμε τον καφέ, αλλά και να συζητήσουμε. Αν σας πω ότι μέχρι και… παπάδες έχουν έρθει, θα με περάσετε για υπερβολική» αποκαλύπτει και αναλύει το φαινόμενο, κατά το οποίο ο κόσμος, παρά την οικονομική κρίση και το ελάχιστο περίσσευμα χρημάτων, θέλει να μάθει τη μοίρα του και μάλιστα σε έναν χώρο αποκλειστικά γι’ αυτήν τη δουλειά.


«Στην Πόλη είναι πολύ διαδεδομένα αυτά τα μαγαζιά. Το να πεις τον καφέ δεν γίνεται κρυφά στα σπίτια, είναι μια διασκέδαση, μέρος της καθημερινότητας. Θα περιμένατε να σας πω ότι ο κόσμος έρχεται σε εμάς για να μάθει αν θα βρει δουλειά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το 90% των γυναικών και των ανδρών που μας επισκέπτονται έρχεται για τα αισθηματικά. Πενήντα τοις εκατό γυναίκες, πενήντα τοις εκατό άνδρες, από 18 χρόνων έως 70. Καθημερινά βλέπω και δέκα άτομα, από το πρωί μέχρι το βράδυ».


Για πόσο χρονικό διάστημα κρατούν όμως οι προβλέψεις που κάνει; «Στον καφέ έξι μήνες, στα χαρτιά ενάμιση χρόνο. Εγώ, τον θάνατο της γιαγιάς μου τον είχα δει στο χαρτί. Στενάχωρο, αλλά ας πούμε τα χαρούμενα. Πρόσφατα ήρθε ένας πελάτης και του έβλεπα μαζεμένα λεφτά. Ηρθε ύστερα από μία εβδομάδα και μου φιλούσε τα χέρια επειδή είχε κερδίσει στο Τζόκερ!


Στα χαρτιά βλέπουμε και την ερωτική απιστία. Αν ο πελάτης είναι έτοιμος να το ακούσει, το λέμε, αλλιώς το διατυπώνουμε κομψά. Μια κοπέλα που είχε κάνει πάμπολλες εξωσωματικές πίστευε ότι δεν θα έκανε παιδί. Της είπα “θα κάνεις”, ήμουν σίγουρη κι έγινε. Οπως πιστεύω ότι το 2014 θα είναι πολύ καλύτερο για την Ελλάδα, από τον Μάρτιο και μετά, για όλους τους Ελληνες» λέει η Καίτη, που θεωρεί ότι το μέλλον είναι προκαθορισμένο.


«Η γέννηση, ο θάνατος, ο γάμος, ναι. Είναι αυτό που λέμε πεπρωμένο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι οι επιλογές που κάνουμε. Το χαρτί μπορεί να σου αλλάξει μια λανθασμένη πορεία, αλλά και τα πάθη σου. Βέβαια, υπάρχουν και οι καρμικές ερωτικές σχέσεις. Αυτές βασανίζουν και ταλαιπωρούν τους ερωτευμένους για επτά ζωές. Σε καμία γυναίκα δεν εύχομαι τέτοια σχέση, γιατί πονάει μέχρι να ολοκληρωθεί. Η ζωή δίνει δοκιμασίες, αλλά μέσα από αυτές έρχεται η εξέλιξη. Μην τις φοβάστε, γιατί μέσα από αυτές γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Και να μη σταματάτε να ελπίζετε. Στο μαγαζί έρχονται κοπέλες, γινόμαστε μια παρέα, κάνουμε την ψυχοθεραπεία μας.


Η συναναστροφή σε ανεβάζει στα δύσκολα και ας έχεις μια μοίρα δύσκολη. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το κάρμα. Η γιαγιά μου έλεγε: “Φυλάξου από μια ώρα κακιά, να ζήσεις χίλια χρόνια”» υποστηρίζει η Πολίτισσα.


Τα σημάδια στον τελβέ


Πώς μεταφράζονται, άραγε, τα σημάδια στον τελβέ του καφέ; Η Καίτη Μποτζάκη μας λέει: «Οταν βλέπεις μια άγκυρα, σημαίνει ότι ριζώνεις, ένα παγόνι, ότι σου έρχεται επιτυχία, ενώ όταν υπάρχει γράμμα, είναι αρχικό ονόματος. Το ψάρι είναι λαχτάρα, τα ποντίκια κλοπή, τα στεφάνια γάμος και οι καρδιές έρωτας. Είναι σπουδή ο καφές, αλλά πάνω απ’ όλα είναι έμφυτο. Να ξέρεις να τον διαβάζεις».


ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...