Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Leonidas βουτηγμένος στη σοκολάτα!

Απολαυστικό ντεφιλέ στις Βρυξέλλες με τις πιο γλύκες δημιουργίες πάνω στην πασαρέλα.

Μια διαφορετική πασαρέλα έχει αφήσει τις πιο γλυκές εντυπώσεις στο Βέλγιο. Είναι αυτή που στήθηκε στο Σαλόνι Σοκολάτας στις Βρυξέλλες. Το Salon du Chocolat είναι η πιο μεγάλη αφιερωμένη στη σοκολάτα διοργάνωση στον κόσμο, όπου οι χώρες που παράγουν το εν λόγω έδεσμα υψηλών αξιώσεων, σοκολατοποιοί, αλλά και καταναλωτές συναντιούνται για να ανταλλάξουν γνώμες και γεύσεις.
 
Στο βιομηχανικό κέντρο Tour & Taxis των Βρυξελλών συγκεντρώθηκαν φέτος περισσότεροι από ενενήντα Bέλγοι αλλά και ξένοι παραγωγοί, οι οποίοι επέδειξαν ακόμα και με τη μορφή περίτεχνων ενδυμάτων τη σοκολάτα τους. Στo περίφημο ντεφιλέ των σοκολατένιων φορεμάτων (Defile de Robes en Chocolat) που πραγματοποιήθηκε τη βραδιά των εγκαινίων συμμετείχαν δημιουργικά ντουέτα σοκολατοποιών και σχεδιαστών ρούχων. Εκτός από τις καφέ δημιουργίες (από πόντσο σχεδιασμένο από τον Gilles Werbrouck με φυλλαράκια σοκολάτας φτιαγμένα από τη σοκολατοποιία Bruyere, μέχρι φτερά και πούπουλα από σοκολάτα, έμπνευσης Lauranne de Jaegher και σοκολάτα Darcis) αίσθηση προκάλεσε και το νυφικό από λευκή σοκολάτα.

Ηταν δημιουργία του οίκου Boissier, είχε στολιστεί με ροζ λουλούδια και έφερε πρόωρα την άνοιξη αλλά και τη λιγούρα στους παρευρισκομένους.

Τέλος, πολύ γνωστός οίκος σοκολάτας Leonidas σε συνεργασία με τον σχεδιαστή ρούχων Jean-Luc Decluzeau κινήθηκε θεματικά, αφού επέλεξε ένα ένδυμα που παραπέμπει στον Λεωνίδα από τη Σπάρτη, με το μοντέλο να κρατάει μάλιστα ασπίδα φτιαγμένη από σοκολάτα!

Πέρα από το ντεφιλέ, μια σειρά από άλλα προγραμματισμένα events μύησαν τους επισκέπτες στην ιστορία του κακάο και της βελγικής σοκολάτας. Για παράδειγμα, στην ενότητα «La magie et le chocolat» (Η μαγεία και η σοκολάτα) ο ελληνικής καταγωγής μάγος Χρήστος Κρητικός συνδύασε τα μαγικά με τη μαγεία της σοκολάτας. Εξάλλου, έγιναν και παρουσιάσεις βιβλίων που αφορούν τη σοκολάτα, η οποία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της βελγικής οικονομίας, αφού μόνο στις Βρυξέλλες υπάρχουν 32 εταιρίες που ειδικεύονται στην παρασκευή της, όπως και σε κακάο.

Happy birthday με τον βασιλιά της Σπάρτης

Ο οίκος Leonidas γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Ετσι, για να σηματοδοτήσει την επέτειο αλλά και για να τιμήσει τη μνήμη του ιδρυτή του Λεωνίδα Κεστεκίδη, στο πλαίσιο του Salon du Chocolat παρουσίασε ένα ομοίωμα του βασιλιά της Σπάρτης ύψους τεσσάρων μέτρων! To έργο του Jean-Luc Decluzeau είναι φτιαγμένο επίσης από σοκολάτα. 

Ο Λεωνίδας Κεστεκίδης, που γεννήθηκε το 1882 στην Ανατολία και στα 18 του μετανάστευσε στις ΗΠΑ, έμαθε εκεί την τέχνη της σοκολατοποιίας. Στις Βρυξέλλες ταξίδεψε για μία έκθεση το 1910, όπου έμεινε για πάντα, αφού ερωτεύτηκε την ντόπια Τζοάνα Τέερλινκ. Την παντρεύτηκε το 1912 και έναν χρόνο αργότερα άνοιξε το πρώτο του τεϊοποτείο, όπου άρχισε να μεγαλουργεί και έστησε τη γνωστή σοκολατένια του αυτοκρατορία. 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...