Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Η (όμορφη) γιατρίνα των σεισμοπαθών

Η Κρητικιά φοιτήτρια με τα γαλανά μάτια πρόσφερε βοήθεια στους ανθρώπους της Κεφαλλονιάς που χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Μια πανέμορφη Κρητικιά φοιτήτρια με γαλανά μάτια έχει συγκινήσει τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς! Με το γλυκό της χαμόγελο, τη ζεστή αγκαλιά της και την καλή της κουβέντα η 26χρονη Αρια Μανιουδάκη, με καταγωγή από τον Ζαρό Ηρακλείου, πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά της στους πληγέντες.

Η κοπέλα που σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών επιλέχθηκε από τους καθηγητές του μεταπτυχιακού της «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και Αγη Τερζίδη να μεταβεί στο νησί. Χωρίς δεύτερη σκέψη και αγνοώντας τις προβλέψεις για μετασεισμικές δονήσεις, η 26χρονη βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Κεφαλλονιά για να προσφέρει μεν βοήθεια στους σεισμόπληκτους αλλά και να προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης για τις ακαδημαϊκές ανάγκες του μεταπτυχιακού της.

«Είναι πρωτόγνωρη και άκρως ενδιαφέρουσα η εμπειρία» είπε μιλώντας στην «Espresso» η Αρια Μανιουδάκη, που έχει και έναν μικρότερο αδερφό, ο οποίος σπουδάζει πληροφορική. «Είμαι στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο μεταπτυχιακό του κ. Ρόζενμπεργκ “Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”. Στο πλαίσιο αυτού του μεταπτυχιακού και σε συνεργασία με τους Γιατρούς το Κόσμου πήγα μαζί με τους καθηγητές μου κ. Ρόζενμπεργκ και κ. Τερζίδη στο Ληξούρι για να μπορέσουμε να καταγράψουμε τις ανάγκες που έχει ο πληθυσμός και να προσφέρουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες.

»Ερχόμασταν καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο, πήγαμε σε απομακρυσμένα χωριά για να δούμε αν υπήρχαν κάτοικοι κι αν χρειάζονταν οτιδήποτε. Εντυπωσιάστηκα από τους κατοίκους, οι οποίοι, παρά το κακό που τους βρήκε, είναι δυνατοί και αισιόδοξοι: “Το έχουμε ξαναπεράσει και θα το ξεπεράσουμε” έλεγαν χαρακτηριστικά».

Το κλιμάκιο της Αριας και των καθηγητών της έφυγε από το νησί χθες και τη θέση τους πήρε ένα αντίστοιχο από το μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής: «Θα επιστρέψουμε όμως, διότι έχουμε αναλάβει και τον συντονισμό, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι έχουν αντεπεξέλθει αρκετά ώριμα απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, ενώ αρκετοί εθελοντικοί οργανισμοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν πάει στην Κεφαλλονιά για να βοηθήσουν. Στόχος μας είναι να εκτιμήσουμε την κατάσταση για να οργανώσουμε κλιμάκια φοιτητών που θα προσφέρουν βοήθεια σε βάρδιες».

Μάλιστα το χωριό της όμορφης φοιτήτριας έστειλε μια νταλίκα με εμφιαλωμένο νερό και άλλη μία με τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες για τους σεισμόπληκτους.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Μαζεύουν τα συντρίμμια οι κάτοικοι του νησιού

Σε κανονικούς ρυθμούς ζωής προσπαθούν να μπουν ξανά οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να ξεπεράσουν τις «πληγές» που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις.

Προχθές κατέφθασε και αγκυροβόλησε κοντά στο Ληξούρι το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», το οποίο θα φιλοξενήσει στις καμπίνες που διαθέτει όσους σεισμοπλήκτους εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι. Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι οι πρώτοι κάτοικοι επιβιβάστηκαν σε λάντζα και μεταφέρθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουν όσο χρειαστεί. Οι φιλοξενούμενοι του «Aegean Paradise» θα πηγαινοέρχονται από το πλοίο στο νησί με λάντζες που θα εκτελούν συνεχή δρομολόγια, προκειμένου να τους δίνουν τη δυνατότητα να είναι συνεχώς κοντά στα σπίτια και τις εργασίες τους. 

Την ίδια στιγμή η ιερά μητρόπολη συνεχίζει την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς κατοίκους του νησιού. Μάλιστα, την Κυριακή μοιράστηκαν 3,5 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που είχαν σταλεί από τη ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιερής Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα του τουρισμού, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Γαλιατσάτος, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί οι κρατήσεις από το εξωτερικό, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι σεισμοί στο νησί δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις αφίξεις τουριστών. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως γνωστή ιστοσελίδα κρατήσεων εμφανίζει την Κεφαλλονιά να έχει αυξητική τάση στις κρατήσεις του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και η Καρναβαλική Ποδηλατάδα 2014, που διοργάνωσε ο Δήμος Ζακύνθου με σύνθημα «Είμαστε όλοι Ληξουριώτες». Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 1.800 άτομα, ενώ συγκεντρώθηκαν και είδη πρώτης ανάγκης βάρους 10 τόνων, τα οποία θα σταλούν στην Κεφαλλονιά.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


Δάκρυα και συγκίνηση στη γιορτή του Αγ. Χαραλάμπους

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η λιτάνευση της ιερής εικόνας του πολιούχου του Ληξουρίου Αγίου Χαραλάμπους στη σεισμόπληκτη πόλη, στην οποία έδωσαν το «παρών» σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου, καθώς και πλήθος πιστών, που έφθασαν στο Ληξούρι από κάθε γωνιά της Κεφαλλονιάς.

Λίγες μόλις μέρες μετά τους μεγάλους σεισμούς και ενώ το νησί εξακολουθεί να σείεται συνεχώς από μετασεισμούς, ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων και οι κάτοικοι του Ληξουρίου συνόδευσαν την εικόνα του πολιούχου της πόλης τους και με δάκρυα στα μάτια προσευχήθηκαν για καλύτερες μέρες και γρήγορη επούλωση των «πληγών» που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην περιφορά της ιερής εικόνας του πολιούχου Ληξουρίου έδωσαν η βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...