Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Συνέχισαν και μετά το μακελειό τις «κόντρες»

Ο κολλητός του αδικοχαμένου Ν. Μπερδέ αποκαλύπτει πώς φτάσαμε στην απίστευτη τραγωδία.

«Τα όρια του τερματισμού δεν ήταν ευδιάκριτα. Εγώ στην πρώτη κούρσα τράβηξα το πόδι μου από το γκάζι διότι δεν μπορούσα να διακρίνω πού τερματίζουμε και έκοψα ταχύτητα τελευταία στιγμή, καθώς ο κίνδυνος να συγκρουστώ με τον συναθλητή μου ήταν άμεσος!» Αυτή η συγκλονιστική μαρτυρία-«φωτιά» ανήκει στον Νάσο Καστελιώτη, αθλητή αγώνων Dragster και «κολλητό» του αδικοχαμένου Νίκου Μπερδέ, πιο γνωστού στους συναθλητές του ως «Γαριδάκης».

Ο Νάσος Καστελιώτης και ο συναθλητής του Ιωάννης Κατελάνος, επίσης φίλος του αδικοχαμένου Ν. Μπερδέ, μίλησαν στην «Espresso» εξηγώντας τα λάθη που έγιναν και το τι επικράτησε έπειτα από το φοβερό δυστύχημα.

«Πήγαμε στον διοργανωτή και του είπαμε πως ο τερματισμός δεν φαίνεται και είναι δυνατόν οι αθλητές να μπερδευτούν. Του εκθέσαμε τους φόβους μας για τη στροφή που έπαιρναν οι αθλητές για να πάνε στον χώρο επισκευών, λέγοντάς του πως εκεί θα έπρεπε να υπάρχει άνθρωπος που να ειδοποιεί για την επόμενη εκκίνηση, ώστε οι διαγωνιζόμενοι να προλάβουν να μπουν στον ασφαλή χώρο».

Η απάντηση που έλαβε από τον διοργανωτή (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) ήταν: «Ρε Νάσο, να βάλω στα 900 μέτρα άνθρωπο;»

Ομως, η πραγματικότητα τον διέψευσε, καθώς λίγη ώρα μετά δύο νέοι άνθρωποι συγκρούονταν με σφοδρότητα, με αποτέλεσμα ο ένας να «σβήσει» επί τόπου και ο δεύτερος να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Ακόμα και τη στιγμή που οι δύο νέοι κείτονταν αιμόφυρτοι η σημαία έπεφτε για να ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι!

«Μάλιστα, έγιναν άλλα δύο “περάσματα” αμέσως μετά το δυστύχημα, ενώ ακόμα και αθλητές τούς βλέπαμε ότι σήκωναν τα χέρια τους και φώναζαν στους αρμοδίους να μη δίνουν εκκινήσεις!» λέει ο Ιωάννης Κατελάνος.

«Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας» λέει ο Γιάννης και συνεχίζει: «Υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο που πήρε αμέσως τον 23χρονο, αλλά στο δεύτερο ασθενοφόρο που κάλεσαν δεν έδωσαν σαφείς οδηγίες και κατέληξε στα καρτ του Αγίου Κοσμά και ο φύλακας είπε στον οδηγό πού να πάει!» καταλήγει συντετριμμένος ο Ιωάννης Κατελώνης.

Η Τροχαία σχηματίζει δικογραφία σε βάρος των δύο διοργανωτών των αγώνων, οι οποίοι είναι στενοί συγγενείς και θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Μεγάλα κέρδη (με χιλιάδες ευρώ) στους αγώνες με τον θάνατο

Μαρτυρία-σοκ στην «Εspresso» από πρόσωπο που γνωρίζει τι γίνεται στα άδυτα των Dragsters.

Ο θάνατος του 20χρονου αθλητή από τη Βάρδα Ηλείας το περασμένο Σάββατο έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό, τους αγώνες ταχύτητας με «πειραγμένες» μηχανές στις πίστες των Dragster, οι οποίοι διοργανώνονται με επίσημο ή άλλες φορές με ανεπίσημο τρόπο.

Οπως όμως και αν διεξάγονται, ένα είναι το ζητούμενο για τους διοργανωτές: να βάλουν χρήματα στην τσέπη τους, τόσο από τις συμμετοχές των αθλητών όσο και από τα εισιτήρια που κόβουν, καθώς το άθλημα έχει φανατικούς οπαδούς σε όλη την Ελλάδα. Οσοι γνωρίζουν τα «άδυτα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού της απόλυτης ταχύτητας λένε ότι παίζονται τεράστια ποσά.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ατόμου στην «Espresso» που γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται, αλλά και τα κέρδη που αποκομίζουν οι διοργανωτές τέτοιων αγώνων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, πλην όμως τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη μαρτυρία, οι διοργανωτές του προχθεσινού αιματηρού αγώνα θα έβαζαν στην τσέπη τους ούτε λίγο ούτε πολύ 150.000 ευρώ (!), τόσο από τα εισιτήρια που είχαν κόψει όσο και από τις συμμέτοχες των αθλητών, τις χορηγίες και τις διαφημίσεις!

Συγκεκριμένα, όπως λέει ο ίδιος, για τη συμμετοχή του στον αγώνα κάθε αθλητής πληρώνει από 80 έως 100 ευρώ, ανάλογα με τα κυβικά του οχήματος και την κατηγορία στην οποία έχει επιλέξει να διαγωνιστεί. Στα 100 ευρώ είναι η συμμετοχή για την κατηγορία των αυτοκινήτων και 80 ευρώ πληρώνουν συμμετοχή όσοι διαγωνίζονται στα δίκυκλα. Βέβαια, κάθε αθλητής μπορεί να έχει δύο και τρία οχήματα σε κάθε κατηγορία στην οποία διαγωνίζεται.

Το μοιραίο για τη ζωή του 20χρονου Σάββατο οι συμμετοχές των αθλητών είχαν φθάσει τις 270, ενώ στις κερκίδες ήδη βρίσκονταν περισσότεροι από 2.000 θεατές, οι οποίοι είχαν πληρώσει εισιτήριο 20 ευρώ για να παρακολουθήσουν και τον νυχτερινό αγώνα, που τελικά δεν διεξήχθη.

Βέβαια, ούτε το κόστος αυτών των αγώνων είναι αμελητέο, καθώς μόνο η άδεια που είχαν εξασφαλίσει οι διοργανωτές του αγώνα για να χρησιμοποιήσουν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού κόστισε 50.000 ευρώ!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...