Ψωμί με το ζύγι εκτός από το… κατεψυγμένο!

Αντιδράσεις για τις αλλαγές που φέρνει πρόταση του ΟΟΣΑ.

Η βασική παρέμβαση της κυβέρνησης στην αγορά του ψωμιού -όπως επιτάσσει ο ΟΟΣΑ- θα είναι η πώληση με το ζύγι, ενώ η νομοθεσία για τα κατεψυγμένα ψωμιά δεν θα αλλάξει, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης (φωτό).

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, με επίκαιρη ερώτησή του, επισημαίνοντας ότι η μελέτη του ΟΟΣΑ δημιουργεί ζητήματα για την επιβίωση των αρτοποιείων και για την εξίσωση του φρέσκου ψωμιού με το κατεψυγμένο.

«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τον αδύναμο καταναλωτή και είναι ελάχιστη υποχρέωσή μας να γίνει αυτό μέσω τέτοιων παρεμβάσεων. Πρόκειται για κοινωνική πολιτική» είπε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο για το κατεψυγμένο ψωμί δεν τροποποιείται, αλλά πλέον ο καταναλωτής δεν θα αγοράζει ψωμί κατ’ εκτίμηση, αλλά θα αγοράζει ψωμί με το ζύγι και αυτή θα είναι βασική αλλαγή, που θα γίνει στη βάση των προτάσεων του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Ενώ μέχρι σήμερα αγοράζαμε ψωμί κατ’ εκτίμηση και ο καταναλωτής αγόραζε 400 γραμμάρια ψωμί και 100 γραμμάρια αέρα, πλέον θα αγοράζει το ψωμί με το ζύγι. Ο καθένας που διακινεί και πωλεί ψωμί, θα μπορεί να πουλάει με τη δική του εμπορική τακτική.

Σε σχέση με το κατεψυγμένο ψωμί, θα ισχύσει η υφιστάμενη νομοθεσία» είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι θα καταργηθούν αναχρονιστικές διατάξεις, όπως εκείνη που υποχρεώνει τον αρτοποιό να έχει στην αποθήκη του συγκεκριμένους τόνους αλεύρι. Η απάντηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του ερωτώντος βουλευτή.

«Σας ρώτησα εγώ για το ζύγι, κύριε υπουργέ; Πρέπει να ντρέπεστε να απαντάτε με αυτόν τον τρόπο στην αξιωματική αντιπολίτευση» σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής, καλώντας τον υπουργό να ξεκαθαρίσει πώς θα διασφαλιστεί η ποιότητα στο ψωμί, που αποτελεί βασικό καταναλωτικό προϊόν. Φυσικά ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ποιότητα του κατεψυγμένου άρτου που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του φρέσκου που πωλείται στους φούρνους της γειτονιάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ