Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Ο Γιατράς τους βάζει τα γυαλιά!

Ο διάσημος στιχουργός διατηρεί κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Αθήνας και αποκαλύπτει ότι κάποιες από τις μεγάλες του επιτυχίες γράφτηκαν πίσω από τους πάγκους εν ώρα εργασίας.

Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τους στίχους τεράστιων λαϊκών επιτυχιών, όπως «Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος», «Αν δεν είχα και σένανε», «Τα λασπόνερα», «Ολα τα ‘δωσα για σένα». Ακόμη και το τραγούδι «Δεν σου κάνω τον άγιο», που πέρυσι τραγουδήθηκε από τον Γιώργο Τσαλίκη, αφού το είχε συμπεριλάβει η Γωγώ Τσαμπά στο ρεπερτόριό της για τις εμφανίσεις της στα πανηγύρια, φέρει την υπογραφή του. Ομως, ο Σπύρος Γιατράς έχει και μια άλλη πλευρά, αυτήν που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Ο στιχουργός, ο οποίος μαζί με τον συνθέτη Αλέκο Χρυσοβέργη «κέντησαν» αξέχαστα και πολυτραγουδισμένα κομμάτια, εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Αθήνας. Είναι διπλωματούχος οπτικός και παρά τη δόξα που γνώρισε στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους ερμηνευτές της χώρας, εκείνος συνέχισε να εργάζεται καθημερινά στο κατάστημά του, ενώ κάποιες από τις μεγάλες κι αγαπημένες επιτυχίες γράφτηκαν πίσω από τους πάγκους με τα γυαλιά και τους φακούς, εν ώρα εργασίας. Αλλωστε, πολλοί από τους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους του στολίζουν τους τοίχους του μαγαζιού του.

Το κάθε κομμάτι έχει τη δική του ιστορία και όπως μας διηγείται ο Σπύρος Γιατράς, τα «Λασπόνερα» προέκυψαν από ένα άλλο τραγούδι, το οποίο αναγκάστηκαν να αλλάξουν, αφού το θέμα του ήταν συνηθισμένο. «Ο κ. Μάτσας είπε να αλλάξουμε τον στίχο, γιατί ο προηγούμενος αναφερόταν στη μάνα, η οποία είχε χιλιοτραγουδηθεί από πολλούς και μεγάλους τραγουδιστές, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, και δεν ήταν επίκαιρο το θέμα. Η μουσική του Αλέκου έμεινε ίδια, άλλαξαν όμως οι στίχοι, από τους οποίους κρατήθηκε μόνο η έκφραση “βοήθα Παναγιά μου και μη χειρότερα”. Το τραγούδι πέρασε στην ιστορία και πούλησε χιλιάδες αντίτυπα με ερμηνευτή τον Γιάννη Πάριο» λέει ο στιχουργός.

Ενδιαφέρουσα είναι όμως και η ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι «Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος» του Στράτου Διονυσίου. «Ενα βροχερό χειμωνιάτικο βράδυ κι ενώ είχαν ανοίξει οι πύλες του ουρανού, ένας άνθρωπος περπατούσε μέσα στη βροχή παραπατώντας. Εικόνα που θύμιζε κάποιον ο οποίος είχε προδοθεί από έναν έρωτα. Αυτή η εικόνα ήταν η έμπνευση, την οποία μελοποίησε και μεγαλούργησε με νότες ο συνθέτης». Οσο για το ερωτικό τραγούδι «Ολα τα ‘δωσα για σένα» που έχει ερμηνεύσει μοναδικά ο Σταμάτης Γονίδης, ο στιχουργός αποκαλύπτει πως το έγραψε εμπνευσμένος από εκείνους τους ανθρώπους που βιώνουν μια σχέση στο μυαλό τους, όμως είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα πάντα γι’ αυτή στην περίπτωση που θα γινόταν πραγματικότητα.

Μεγάλο πλήγμα θεωρεί ο στιχουργός την πειρατεία: «Είναι ο νούμερο ένα εχθρός της δισκογραφίας και των δημιουργών, όπως και οι εταιρίες που δεν έχουν πια τη δύναμη που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Τα ποσοστά των δημιουργών πέφτουν και αυτό είναι άσχημο, γιατί οι περισσότεροι ζουν από αυτό». Η γνώμη του για τα τάλεντ σόου είναι πως δεν εξυπηρετούν σε κάτι, ενώ δεν θεώρησε τον εαυτό του κατάλληλο για κριτή, παρότι του έγιναν προτάσεις να βρεθεί σε κριτική επιτροπή.

«Μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Γιάννης Πάριος»

«Τον Τόλη Βοσκόπουλο τον αγαπώ πολύ, αλλά η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Γιάννης Πάριος. Βάζει το χάος σε τάξη, κάνει την υπέρβαση. Ο Γιάννης είναι καλλιτέχνης» λέει ο Σπύρος Γιατράς, μιλώντας για τους ανθρώπους με τους οποίους έχει γράψει ιστορία, ενώ αναφερόμενος στους νέους τραγουδιστές ξεχωρίζει τον Νίκο Οικονομόπουλο: «Καμιά φορά τού λέω “είσαι η αδυναμία μου και η δύναμή μου”. Κύριος όμως είναι και ο Βασίλης Καρράς. Από γυναίκες αγαπώ και συμπαθώ την Πάολα. Είναι μεγάλη τραγουδίστρια και της έχω ιδιαίτερη αδυναμία, γιατί είναι και καλό παιδί, και… αντράκι».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...