Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Γυμνός (θεατρικός) Καβάφης

Ο Νίκος Βερλέκης πρωταγωνιστεί σε παράσταση που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Μετά την παράσταση «Leonardo’s Ring» που προκάλεσε το κοινό με το γυμνό και τις τολμηρές ομοφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές, ο Γιώργος Λιβανός ετοιμάζει «δεύτερο χτύπημα». Το έργο «Καβάφης επέστρεφε» της ομάδας Millas, Ανδρέα Αγγελάκη, Γιώργου Λιβανού και Γιώργου Χριστοδούλου, που κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Studio Κυψέλης, έρχεται να ταράξει τα θεατρικά νερά, αφού θα είναι εξίσου προκλητικό με το προηγούμενο project του σκηνοθέτη.


Ο Νίκος Βερλέκης, που πλέον εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με τα κοινά, αφού είναι αντιδήμαρχος Καισαριανής, θα ενσαρκώσει τον Κωνσταντίνο Καβάφη σε έναν ρόλο-πρόκληση (μάλιστα στην πρώτη διανομή Καβάφης ήταν ο Γιώργος Χριστοδούλου, όμως δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί). Ο αξιόλογος ηθοποιός θα εμφανιστεί γυμνός επί σκηνής σε τολμηρές περιπτύξεις με τους «εραστές» του. Ετσι η θεατρική επιστροφή του αναπόφευκτα αναμένεται να συζητηθεί. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του γοητευτικού ηθοποιού ήταν το 2012 στη σειρά «Είναι στιγμές» του ANT1, ενώ κινηματογραφικά τον είδαμε στην ταινία του Κωνσταντίνου Αδαμάκη «Το ξέσπασμα του φεγγαριού».


Ο Γιάννος Παπαευσταθίου θα υποδυθεί τον μεγάλο μας ποιητή σε νεαρή ηλικία, στη συνέχεια όμως θα κληθεί να παίξει και κάποιους από τους εραστές του. Σύμφωνα με τους συντελεστές, στο «Καβάφης επέστρεφε» δραματοποιείται πρώτη φορά η ζωή του μεγάλου Ελληνα ποιητή. Μέσα από αυθεντικές ημερολογιακές καταγραφές επιχειρείται η σκιαγράφηση της προσωπικότητάς του, με ιδιαίτερη εμβάθυνση στον τρόπο με τον οποίο έζησε και εμπνεύστηκε, στις συναναστροφές που τον καθόρισαν, όπως ο Καζαντζάκης, η μητέρα του και η λαίδη Ρόμπινσον, η μοναδική γυναίκα της ζωής του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ιδιαίτερη ερωτική του ζωή, μέσω καταγραφών και μαρτυριών, και επιχειρείται η εξέταση του κατά πόσο η ερωτική του ζωή επηρέασε την έμπνευση και τη γραφή του.
 
Ο Γιάννος Παπαευσταθίου, ο οποίος είναι απόφοιτος της σχολής του Γιώργου Αρμένη, έχει συμμετάσχει σε σειρές όπως «Λάκης ο γλυκούλης» και «Λατρεμένοι μου γείτονες», ενώ έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο στην παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει» των Ρέππα – Παπαθανασίου, δίπλα στην Κάτια Δανδουλάκη και τον Παύλο Χαϊκάλη. Οι ρόλοι που θα υποδυθεί στην παράσταση είναι αρκετά προκλητικοί, εκείνος όμως εμπιστεύτηκε το σκηνοθέτη του.


Γιάννης Παπαευσταθίου: «Ψέμα, αν πω ότι δεν φοβήθηκα»


«Θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν φοβήθηκα. Πάντα η σκέψη μήπως προσβάλει ή θίξει κάποιον η δουλειά του καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στις σκέψεις ενός ηθοποιού.


Πόσο μάλλον δε, όταν υπάρχουν και προκλητικές σκηνές μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αυτό που λειτούργησε καταλυτικά στις αναστολές που είχα ήταν το ίδιο το κείμενο, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση του Γιώργου Λιβανού που μας κάνει όλους να νιώθουμε απόλυτη σιγουριά» λέει ο Γιάννος στην «Espresso».


Εμείς πάντως τον ενημερώσαμε για τον συνάδελφό του Γιάννη Κωσταρά -συμμετέχει στο «Leonardo’s Ring»-, τον οποίο χώρισε η σύντροφός του όταν τον είδε γυμνό επί σκηνής.


«Φαντάζομαι πως αν μια σχέση έχει γερές βάσεις, δεν μπορεί να χαλάσει από την ερμηνεία ενός ηθοποιού, αφού αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του, να υποδύεται ρόλους. Ο,τι συμβαίνει στο θέατρο αφορά μόνο τη σκηνή. Αν φοβάμαι λοιπόν για τις αντιδράσεις των δικών μου ανθρώπων; Οχι, καθόλου. Αυτό που θα με στενοχωρούσε θα ήταν να μην τους αρέσει αυτό που κάνω. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει» εξομολογείται ο νεαρός.


Στην παράσταση παίζουν ακόμη οι Ελευθερία Ρήγου, Μαρία Σύρρου, Νίκος Χαλατζίδης και Ελενα Μιχαλάκη, ενώ η Νίκη Γκουντούμη θα παίζει live πιάνο.


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...