Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

«Ούτε ένα τηλεφώνημα δεν έκανε στη Μυρτώ ο Άδωνις»!

Εξω φρενών η μητέρα της 17χρονης με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τα χρήματα από τον έρανο στις ΗΠΑ.

Την έκρηξη της μητέρας της 17χρονης Μυρτώς Παπαδομιχελάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη πως θα συμψηφιστούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έπειτα από έρανο για τη θεραπεία της άτυχης κοπέλας, η οποία έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο.

Ολα άρχισαν όταν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο υπουργός συναντήθηκε με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και «συζήτησαν διεξοδικά» το θέμα της Μυρτώς. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης Μαίρης Κοτρώτσου για αδιαφανείς διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί, καθώς και ότι η Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστόνης κρατάει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και αρνείται όχι μόνο να της τα δώσουν, αλλά και να την ενημερώσουν για το ποσό!

Μετά τη συνάντηση, σε συνέντευξή που παραχώρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» δήλωσε: «Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη θεραπεία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη θα συμψηφιστούν με τα ποσά τα οποία οφείλει ακόμα η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη».

Ερωτώμενος για το πού βρίσκεται το θέμα των νοσηλίων της Μυρτώς και πόσα χρωστά ακόμα η Ελλάδα, καθότι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα χρέος στο θεραπευτήριο Σπόλτινγκ, ο υπουργός απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουν βγει ακόμα όλα τα τιμολόγια και αυτό περιμένουμε και εμείς για να σας πω το ακριβές ποσό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αφού η ομογένεια εδώ έχει 130.000 δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά».

Οι δηλώσεις του έκαναν έξω φρενών τη μητέρα της 17χρονης, η οποία μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Πρωινή» ανέφερε ότι ο υπουργός δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το παιδί της, τονίζοντας ότι εκείνη δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν για τη διαχείριση των χρημάτων στο όνομα της Μυρτώς. «Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Υγείας, για να επεμβαίνει σε ένα θέμα με χρήματα που μαζεύτηκαν για το παιδί μου, τη Μυρτώ, από την ομογένεια και πώς αυτά θα διατεθούν, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει νομική εκκρεμότητα. Ο κ. Γεωργιάδης από τότε που επιστρέψαμε στην Ελλάδα η Μυρτώ κι εγώ δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα από ενδιαφέρον, δηλώσεις όμως κάνει εκτός Ελλάδας, αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα στο θέμα των χρημάτων του εράνου και τις εξελίξεις νομικά» ανέφερε η κυρία Κοτρώτσου.

Η «Espresso» επικοινώνησε χθες με τον Γιάννη Παπαδομιχελάκη, πατέρα της Μυρτώς, αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει τίποτα για την υπόθεση.

«Αδιάβαστος»  ο Γεωργιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται να πιάστηκε αδιάβαστος όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για το «πού βρίσκεται το θέμα των νοσηλίων της Μυρτώς και τι ποσό χρωστά ακόμα η Ελλάδα». Και αυτό διότι, όπως μας ανέφεραν έγκυρες πηγές, ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για τη νοσηλεία της Μυρτώς στη Βοστόνη. Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 27/5/2013 έως και 31/12 2013 έχει καταβληθεί το ποσό των 900.000 ευρώ.

«Απομένει να πληρωθεί ένας επιπλέον μήνας. Δεν έχουν έρθει ακόμη τα έγγραφα για αυτή την οφειλή. Οταν θα έρθουν, θα πληρωθούν και αυτά» μας ανέφεραν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαμάχη της κυρίας Κοτρώτσου με τους υπευθύνους του εράνου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στις ΗΠΑ: «Είχα πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας για όλη τη γνωστή υπόθεση για τη Μυρτώ. Μου παρέθεσαν όλα τα σχετικά στοιχεία -statements- από την τράπεζα, για να μου αποδείξουν ότι τα λεφτά είναι στον σχετικό λογαριασμό στην τράπεζα, είναι περίπου 130.000 δολάρια».

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τον έρανο, η Μαίρη Κοτρώτσου έχει προσφύγει δικαστικά. Την υπόθεση έχει αναλάβει δικηγόρος στην Αμερική, ο οποίος με επιστολή του είχε επιτεθεί στην Ομοσπονδία υποστηρίζοντας ότι και στο παρελθόν οι ομογενείς είχαν προσφέρει χρήματα για τους πυροπλήκτους του 2007 μέσω της Ομοσπονδίας, όμως και αυτά τα λεφτά δεν δόθηκαν ποτέ.


Στα… κάγκελα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, σε αδιέξοδο βρέθηκαν οι ασφαλισμένοι!

«Μολών λαβέ» λένε από χθες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε πολλά πολυϊατρεία (πρώην ΙΚΑ) του οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά στις υγειονομικές δομές, που χθες έβαλαν έβαλαν λουκέτο αναστέλλοντας τη λειτουργία τους για έναν μήνα. Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα εργαζομένων και άπαντες τους εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ να περιφρουρήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις μονάδες υγείας ώστε να μην κλείσουν.

Ο ΠΙΣ ζητάει την αλλαγή της πολιτικής στην υγεία, την παραίτηση του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη και του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, στον οποίο θα υποβάλουν και μήνυση! Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα, καθώς δεν ξέρουν πού πρέπει να απευθύνονται έως και το τέλος Μαρτίου για να γράψουν τα φάρμακά τους αλλά και για να εξεταστούν!

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι έχουν δύο επιλογές: τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς, που όμως πρέπει να μην έχουν συμπληρώσει πλαφόν στη συνταγογράφηση φάρμακων (ειδάλλως θα πληρώνουν την επίσκεψη από 30 έως 50 ευρώ), και τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων, όπου πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο πέντε ευρώ.

Ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Αθανάσιος Αποστολόπουλος, υποστηρίζει ότι η ενοποίηση των συστημάτων και η εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) θα καθυστερήσει αρκετά, γιατί στον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν επαρκή διοικητικό μηχανισμό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε, με αφορμή την άρνηση αρκετών γιατρών να παραδώσουν τα κλειδιά των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, ότι «όσοι κρατήσουν πολυϊατρείο και δεν το παραδώσουν ας γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν και την ευθύνη της φύλαξής του. Κάθε ζημιά στην περιουσία του ελληνικού λαού θα τους καταλογίζεται, μεσώ των ΔΟΥ».

Στο μεταξύ, την πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που εξήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για αύριο, στη μία το μεσημέρι, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ (στη λεωφόρο Κηφισιάς 39) στηρίζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Μάλιστα ο ΠΙΣ καλεί τα μέλη του και όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων να δώσουν δυναμικό «παρών».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...