Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Ισόβια στον στυγερό φονιά του φαρμακοποιού

Βαρύς ο πέλεκυς στον 52χρονο που σκότωσε τον Βασίλη Φλώρο στο Νέο Ψυχικό, για να μην του επιστρέψει 300.000 ευρώ

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σφράγισαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Σεπτέμβριο του 2018, με θύμα τον 57χρονο φαρμακοποιό Βασίλη Φλώρο και θύτη έναν 52χρονο κατασκευαστή, πρώην οικογενειακό φίλο του θύματος.

Έπειτα από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα συχνά ξεσπάσματα των συγγενών του αδικοχαμένου φαρμακοποιού, η ετυμηγορία των δικαστών ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

«Κόλαφος» για τον 52χρονο ήταν και η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο δράστης, τον οποίο χαρακτήρισε «ψυχρό εγκληματία», είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό, για να μην του επιστρέψει ποτέ το ποσό των 300.000 ευρώ που του χρωστούσε.

«Οδηγήθηκε στο έγκλημα από ταπεινά αίτια, ήθελε να αποφύγει να πληρώσει το χρέος στον φίλο του» τόνισε, ενώ σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του δράστη συμπλήρωσε: «Από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις».

Μάλιστα, η εισαγγελέας κατέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας, εξηγώντας πως ο στόχος του ήταν συγκεκριμένος και οι πράξεις του ήταν προμελετημένες πριν και μετά το έγκλημα.

Δεν πλήρωνε

«Παρότι γνώριζε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει τις επιταγές, αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει έστω κι ένα ευρώ. Έβαλε στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει» είπε η εισαγγελέας, τονίζοντας πως όταν ο δράστης συνειδητοποίησε ότι τα περιθώρια στενεύουν, «του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα». «“Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω” είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις» κατέληξε η εισαγγελέας.

Περιγράφοντας τις κινήσεις του 52χρονου κατασκευαστή, σημείωσε πως «είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία». «Επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος, είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του» τόνισε.

«Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και, όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή, άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα» πρόσθεσε, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Νωρίτερα στην απολογία του ο κατηγορούμενος κατασκευαστής, με χαμηλωμένο το βλέμμα, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, επιχειρώντας να εξηγήσει πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο, όταν είδε τη ζωή της οικογένειάς του να κινδυνεύει να γκρεμιστεί λόγω των οφειλών, ένιωσε πως αδικείται. «Με έπνιγε το άδικο. Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης» είπε στην απολογία του, ενώ περιέγραψε το μοιραίο πρωινό που άνοιξε πυρ, κόβοντας το νήμα της ζωής του άτυχου φαρμακοποιού και πατέρα δύο παιδιών.

«Άρχισα να πυροβολώ»

«Είχα μαζί μου το όπλο. Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές…» είπε απολογούμενος. Μάλιστα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει την έδρα ότι δεν είχε προσχεδιάσει το στυγερό έγκλημα, πρόσθεσε: «Ακόμα και υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας είπε στην οικογένειά μου ότι δεν είμαι δολοφόνος»! Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου πυροδότησαν την οργή των συγγενών του θύματος, που αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του άρχισαν να φωνάζουν μέσα στη δικαστική αίθουσα! «Είσαι ψεύτης, είσαι δολοφόνος!» αναφώνησαν τα μέλη της οικογένειας του φαρμακοποιού, μη μπορώντας να συγκρατήσουν την αγανάκτησή τους για τη στάση του δράστη.

Μάλιστα, η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που δάκρυα οργής έτρεχαν ποτάμι από τα μάτια των συγγενών, οι οποίοι κάθονταν στο ακροατήριο, περιμένοντας με αγωνία τη δικαστική κρίση για εκείνον που τους στέρησε για πάντα τον άνθρωπό τους.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...