Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μαχαίρωσε συμμαθητή του για τα μάτια μιας κοπέλας

Σκηνές βγαλμένες από αμερικανικές ταινίες, που έως χθες έμοιαζαν πολύ ακραίες και μακρινές, έζησαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας, οι οποίοι έβλεπαν ανήμποροι να αντιδράσουν έναν συμμαθητή τους να μαχαιρώνει με σουγιά έναν μικρότερο μαθητή του σχολείου.

Από την Εύα Παπαδάτου

Το περιστατικό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και δη την τοπική κοινωνία, σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, όταν ένας 16χρονος μαχαίρωσε έναν 15χρονο, τραυματίζοντάς τον στην ωμοπλάτη και στον αγκώνα, ευτυχώς ελαφρά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο μαθητές του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας άρχισαν να λογομαχούν κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος για μία κοπέλα και, όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς ο δράστης, το μαχαίρωμα ήταν συνέχεια ενός καβγά που είχε με τον 15χρονο σε ένα πάρτι το περασμένο Σάββατο.

MAXAIRWMA MATHITIS
Στο νοσοκομείο ο μαχαιρωμένος μαθητής

Πιάστηκαν στα χέρια

Χθες το πρωί οι έφηβοι αντάλλαξαν βρισιές και γρήγορα πιάστηκαν στα χέρια, όταν κάποια στιγμή ο μεγαλύτερος έβγαλε έναν σουγιά (από πολυεργαλείο) και επιτέθηκε με αυτόν στον μικρότερο μαθητή. Ο 15χρονος δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στην ωμοπλάτη και ενστικτωδώς προσπάθησε να αμυνθεί σηκώνοντας το χέρι του, με αποτέλεσμα το τελευταίο χτύπημα να τον βρει στον αριστερό αγκώνα.

Τα υπόλοιπα παιδιά, που παρακολουθούσαν από απόσταση τον καβγά, «πάγωσαν» όταν είδαν τον σουγιά να καρφώνεται στη σάρκα του 15χρονου και να γεμίζει αίματα το προαύλιο, και έντρομα άρχισαν να ουρλιάζουν και να φωνάζουν σε βοήθεια. Στο σημείο άρχισαν να φτάνουν αλλόφρονες οι καθηγητές, ενώ ο ανήλικος δράστης το έβαλε στα πόδια, αφήνοντας το θύμα αιμόφυρτο στο δάπεδο και τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κατάσταση σοκ. Ο τραυματίας διακομίστηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου οι γιατροί τού έκαναν ράμματα και, όπως έγινε γνωστό, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ο διευθυντής του λυκείου ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό βρισκόταν στο σχολικό συγκρότημα. Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις με σκοπό να μάθουν τους λόγους για τους οποίους έγινε το αιματηρό περιστατικό, ενώ πήγαν και στο νοσοκομείο για να μιλήσουν με το θύμα, το οποίο τους είπε ότι ο μαθητής που τον μαχαίρωσε πηγαίνει στη β΄ τάξη του λυκείου και δημιουργεί συχνά προβλήματα. Αυτό επιβεβαίωσαν, άλλωστε, και συμμαθητές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καθημερινά εμφανίζεται με ύφος νταή στο σχολείο και τρομοκρατεί τα άλλα παιδιά, ενώ φέρεται ότι ανήκει και σε ομάδα εξωσχολικών ατόμων που θέλουν να έχουν τον έλεγχο.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του patrisnews.com, ο νεαρός δράστης λίγες ώρες μετά πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, και παραδόθηκε, ενώ έδωσε στους αστυνομικούς τον ελβετικό σουγιά με τον οποίο επιτέθηκε στο θύμα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων και σήμερα θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Ανηλίκων.

f2
Το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...