Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Θάνατος Νο 9 – Στον άλλο κόσμο βασικός μάρτυρας του «Noor 1»

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» και ταυτόχρονα πυκνώνουν τα ερωτήματα για το «γαϊτανάκι» του θανάτου, που έχει ξεκληρίσει τον έναν μετά τον άλλο εννέα σημαντικούς μάρτυρες!

Ο ένατος μάρτυρας της πολύκροτης υπόθεσης που χάνει μυστηριωδώς τη ζωή του ήταν ο 46χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζινάκης από την Κρήτη, που, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento», σκοτώθηκε τον Ιούνιο του 2018 σε περίεργο τροχαίο στο Οντάριο του Καναδά.

Ωστόσο, ο θάνατός του δεν πήρε δημοσιότητα, αν και είχε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης του «Noor 1», μετά τον εντοπισμό του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα.

Ο Καζινάκης οδηγούσε τη Mercedes του με συνεπιβάτη τον αδελφό του πρώην υπουργού Μεταφορών του Καναδά, Στίβεν Ντελ Ντούκα, όταν για άγνωστους λόγους το όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία και οι δύο.
Για τις περίεργες συνθήκες του τροχαίου είχε μιλήσει τότε ο επιθεωρητής της τοπικής Αστυνομίας Ντέιβ Μίτσελ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μυστήριο πώς αυτό το όχημα έφυγε από τον δρόμο».

Ο 46χρονος υπερδραστήριος επιχειρηματίας είχε διατελέσει χρηματοδότης της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Χέρτα Βερολίνου και έκανε επενδύσεις στον χώρο των καυσίμων και της ναυτιλίας, ενώ ήταν βασικός εκπρόσωπος της εταιρίας United Bunkers Investors Corporation στον Καναδά. Ο Κωνσταντίνος Καζινάκης είχε καταθέσει στο στάδιο των ανακρίσεων για το «Noor 1», αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη που ακολούθησε. Τον είχε αναζητήσει κατόπιν και η Οικονομική Αστυνομία, στην οποία δήλωσε πως θα προσέλθει για κατάθεση, ωστόσο δεν το έκανε, ώσπου έχασε τη ζωή του στο τροχαίο τον Ιούνιο του 2018.

Διαμεσολαβητής

Σύμφωνα με το «Documento», ο επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών και -για άγνωστο λόγο- θέλησε να βοηθήσει ως διαμεσολαβητής για να ανακριθεί ο αποκαλούμενος «κάπτεν Τζορτζ» του πλοίου Γιώργος Μπουρδούβαλης, τον οποίο προσφέρθηκε να φέρει ο ίδιος από το εξωτερικό. Επίσης, υπήρξε συνεργάτης με τον καταδικασμένο σε ισόβια Μάκη Γιαννουσάκη, στου οποίου την εταιρία έστελνε εμβάσματα, ενώ το 2013 είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα και το ΣΔΟΕ για υπόθεση εμπορίας χρυσού.

Με τον Καζινάκη οι νεκροί που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την υπόθεση σε Ελλάδα και εξωτερικό φτάνουν τους εννέα από το 2014!

Οι περισσότεροι δολοφονήθηκαν και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του φορτίου ηρωίνης που κρατείτο στον Κορυδαλλό, Σερχάν Μπασκάλ, μεταφέρθηκε με δύσπνοια στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Αδιαθεσία ένιωσε ενόσω κρατείτο στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας και ο Ινδός μηχανικός του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου κατέληξε από έμφραγμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...