Ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς θα πληρώσει από την τσέπη του τη διαμονή εθελοντών

Από την τσέπη του θα πληρώσει ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς τα έξοδα διαμονής κρατικών αξιωματούχων και επιστημόνων που επισκέφτηκαν το νησί μετά τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς!

Από την τσέπη του θα πληρώσει ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς τα έξοδα διαμονής κρατικών αξιωματούχων και επιστημόνων που επισκέφτηκαν το νησί μετά τους πρόσφατους μεγάλους σεισμούς! Ο Αλέξανδρος Παρίσης δηλώνει ότι θα καταβάλει ο ίδιος τα περίπου 11.000 ευρώ που οφείλονται στις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες τους φιλοξένησαν, ώστε να μην τα χρεωθεί ο δήμος.


Το θέμα ανέδειξε η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα kefaloniapress.gr, η οποία σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε «να περάσει στο τελευταίο συμβούλιο τα έξοδα διαμονής (και όχι μόνο) υπουργών, γενικών γραμματέων και συνοδών τους, αλλά και λοιπών αξιωματούχων, πολιτικών και στρατιωτικών, που κατέκλυσαν το νησί μας μετά τους σεισμούς προκειμένου να μας προσφέρουν τη βοήθειά τους, εθελοντικά κατά τα λοιπά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εισήγηση αποσύρθηκε ύστερα από τη σφοδρή αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 11.239,60 ευρώ και αφορά τη διαμονή σε συνολικά επτά τουριστικά καταλύματα.


Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Παρίσης διέψευσε ότι έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. «Μόλις το είδα, το απέσυρα και τους είπα ότι θα το πληρώσω από την τσέπη μου. Δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο και δεν υπάρχει χρέωση στον δήμο» είπε χαρακτηριστικά.


Ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς διέψευσε επίσης ότι στα έξοδα περιλαμβάνονται το κόστος διαμονής υπουργών, με εξαίρεση μια διανυκτέρευση ενός υπουργού. Αντίθετα, πρόσθεσε, αφορούν τη διαμονή στρατιωτικών και πολιτικών μηχανικών που ήρθαν από την Πάτρα, την Κέρκυρα και άλλες περιοχές για να ελέγξουν τα σεισμόπληκτα κτίρια, άλλων επιστημόνων, υπηρεσιακών παραγόντων και γενικώς «ανθρώπων που ήρθαν να βοηθήσουν εδώ πέρα».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ