Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Δάκρυσε ο Κωνσταντίνος στα… ανάκτορα του Τατοϊου

Κλίμα έντονης συγκίνησης από τους γαλαζοαίματους στο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου.

Σε βαθιά συγκινησιακό κλίμα και με την παρουσία όλων των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας τελέστηκε χθες το πρωί στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοΐου το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου. Η θύμηση του πολυαγαπημένου του πατέρα και το γεγονός ότι για πρώτη φορά όλοι μαζί βρέθηκαν στα άλλοτε εξοχικά ανάκτορα έφεραν δάκρυα στα μάτια του «πατριάρχη» της οικογένειας Κωνσταντίνου, ο οποίος δεν άντεξε και λύγισε μπροστά στους τάφους των γονιών του.

Στο πλευρό του η σύζυγός του Αννα – Μαρία, η οποία δεν τον άφησε στιγμή από τα μάτια της παρακολουθώντας με σεβασμό και τρυφερότητα την κάθε του κίνηση. Εκεί και η αδελφή του Κωνσταντίνου βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία μαζί με τον γιο της Φελίπε και την πανέμορφη σύζυγό του Λετίθια, που έφτασαν στη χώρα μας με πρωινή πτήση χθες το πρωί προκειμένου να παραστούν στη σεμνή οικογενειακή τελετή. Την παρουσία της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας συμπλήρωσαν οι δύο κόρες της Σοφίας Ελενα και Κριστίνα, ενώ προβλήματα υγείας κράτησαν μακριά τον βασιλιά Χουάν Κάρλος, αφού δεν του επιτράπηκε να ταξιδέψει και να παραστεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή για τη σύζυγό του.

Από την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι βρέθηκαν τα πέντε παιδιά του και τα πέντε εγγόνια του από τον γάμο του Παύλου με τη γοητευτική Μαρί Σαντάλ. Τις εντυπώσεις, εκτός από τις καλοντυμένες κυρίες της οικογένειας, έκλεψε ο 6χρονος γιος του Παύλου πρίγκιπας Αριστείδης – Σταύρος, ο οποίος με τις ερωτήσεις του προκάλεσε αρκετές φορές τα χαμόγελα της βασίλισσας Σοφίας που τον αγκάλιαζε συνεχώς και της μητέρας του, η οποία ανέλαβε να τον ενημερώσει για τον χώρο όπου βρίσκονταν.

Τατιάνα Μπλάτνικ και πρίγκιπας Νικόλαος απέδειξαν για άλλη μία φορά με την παρουσία τους πως είναι αχώριστοι και ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που η όμορφη γαλανομάτα κατάφερε να κλέψει την καρδιά του όμορφου πρίγκιπα.

Δάφνινα στεφάνια στους τάφους του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης άφησαν όλα τα μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων η πριγκίπισσα Ειρήνη, η πρωτότοκη κόρη του Κωνσταντίνου και της Αννας – Μαρίας Αλεξία και τα μικρότερα αδέλφια της Θεοδώρα και Φίλιππος. Ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους και φίλους, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Καραγεώργεβιτς, που βρήκαν την ευκαιρία να τελέσουν τρισάγιο στους οικογενειακούς τους τάφους. Στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος, Κηφισίας Κύριλλος και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας. Αμέσως μετά οικογένεια και καλεσμένοι βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να θυμηθούν τα παλιά στο εξοχικό κέντρο Θέα, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριυά από το κτήμα του Τατοΐου.

Πλήθος Ισπανών δημοσιογράφων ακολούθησε την (αγαπητή) Σοφία

Το γεγονός της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου και το προγραμματισμένο ταξίδι της οικογένειας της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας στην Ελλάδα αποτέλεσε πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας. Τόσο το απόγευμα της Τετάρτης στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι, όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Παύλος: Ενας ασυνήθιστος βασιλιάς», όσο και χθες στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι βρέθηκαν Ισπανοί δημοσιογράφοι, κάμεραμαν και φωτορεπόρτερ, που ήρθαν να καλύψουν το γεγονός.

Οπως εξήγησε στην «Espresso» η νεαρή δημοσιογράφος του Antenna3 TV της Ισπανίας Ezeiza De Dios, η βασιλική οικογένεια είναι δημοφιλής στη χώρα της και όλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη ζωή των μελών της: «Δεν μπορούσαμε να απουσιάζουμε από μια τόσο σημαντική στιγμή της οικογένειας. Η βασίλισσα Σοφία είναι τόσο αγαπητή στην Ισπανία, που πραγματικά ο κόσμος παρακολουθεί τα πάντα γύρω από εκείνη και την οικογένειά της. Αλλωστε ήταν και για εμάς μια ευκαιρία να δούμε το μέρος όπου μεγάλωσε και το σημείο όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών της. Χάρηκα πολύ που βρέθηκα στην Αθήνα, αν και βροχερή. Θα ήθελα πραγματικά να έρθω ξανά».

Η βασίλισσα Σοφία θα παραμείνει στη χώρα μας έως και την Κυριακή, αφού έχει εκφράσει την επιθυμία να βρεθεί λίγες ημέρες με την αδελφή της Ειρήνη.

Αστραψαν τα φλας με την πανέμορφη Λετίθια

Τα φλας των Ισπανών φωτογράφων πήραν φωτιά όταν στο κοιμητήριο του Τατοΐου εμφανίστηκαν ο γιος της βασίλισσας Σοφίας Φελίπε και η εντυπωσιακή σύζυγός του Λετίθια Ορτίθ. Το όμορφο ζευγάρι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας, αφού είχε παραβρεθεί και στη γαμήλια τελετή του πρίγκιπα Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2010. Με αυτή την κοινή εμφάνισή τους Φελίπε και Λετίθια δίνουν απάντηση στις φήμες που κυκλοφόρησαν στην Ισπανία ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από το τέλος του γάμου τους, που τελέστηκε τον Μάιο του 2004. Με χαρακτηριστικά χολιγουντιανής σταρ και με αναλογίες σωστού μοντέλου, η Λετίθια Ορτίθ ξέρει να κλέβει τις εντυπώσεις και τις καρδιές των Ισπανών που την αγαπούν ιδιαίτερα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...