Το τσαγανό υπερτερεί του I.Q. για να πετύχει κάποιος στη ζωή του

Τα «κότσια» μπορεί να είναι το μόνο χαρακτηριστικό προσωπικότητας που μπορεί να λειτουργήσει ως ακριβές προγνωστικό «εργαλείο» για το αν κάποιος θα επιτύχει στη ζωή του ή όχι.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δόκιμους της περιβόητης στρατιωτικής σχολής West Point και έδειξε ότι η επιμονή και το θάρρος ξεπερνούν σε βαρύτητα στο αποτέλεσμα ακόμη και το I.Q.! Ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια αναφέρει ότι το τσαγανό είναι καλύτερος παράγοντας πρόβλεψης αποτελέσματος από την εξυπνάδα, επειδή αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους ανθρώπους να διατηρούν την αποφασιστικότητά τους ακόμη και αν συναντήσουν στον δρόμο τους εμπόδια ή κάποια αποτυχία.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι από τους εθελοντές είχαν υψηλή βαθμολογία στον τομέα του τσαγανού ήταν 54% πιο πιθανό να περάσουν την πιο σκληρή δοκιμασία της εκπαίδευσής τους. Αντιθέτως, οι βαθμολογίες από τα γραπτά τεστ αλλά και τα αθλήματα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αξιόπιστοι παράγοντες πρόγνωσης της τελικής επιτυχίας των δοκίμων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ