Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Just married» με γαμοπίλαφο

Πώς η Κρήτη «έκλεψε» την καρδιά εκατοντάδων νέων ζευγαριών που την επιλέγουν για τον χορό του Ησαΐα.


«Το μυστήριο της Κρήτης είναι βαθύ – όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του και την ψυχή του να μεγαλώνει». Το απόσπασμα αυτό από την «Αναφορά στον Γκρέκο» του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη περιγράφει εύστοχα τον λόγο που φέρνει εκατοντάδες ζευγάρια από χώρες του εξωτερικού στο πανέμορφο ελληνικό νησί για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.


Μετά τη Σαντορίνη, η μεγαλόνησος εξελίσσεται σε «φωλιά των νεονύμφων», καθώς φαίνεται να προσελκύει σαν μαγνήτης τα ερωτευμένα ζευγάρια. Τα άγρια βουνά, οι δαντελωτές παραλίες και η ανεπανάληπτη θέα στο Κρητικό πέλαγος από τη μία, και στο Λιβυκό από την άλλη, είναι θέλγητρα που μπορούν να μαγέψουν ειδικά τους κατοίκους του Βορρά, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά εταιρίες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια -με έδρα τόσο την Κρήτη όσο και το εξωτερικό- και οι οποίες έχουν αναγάγει το νησί στο ιδανικότερο της Μεσογείου για τέλεση ονειρικών γάμων. Ετσι, εκατοντάδες μελλόνυμφα ζευγάρια από ολόκληρο τον κόσμο παίρνουν την απόφαση να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης είτε σε μία παραλία με φόντο το απέραντο γαλάζιο είτε πάνω σε κάποιο μεσαιωνικό κάστρο ή ακόμα μέσα σε κάποιον αμπελώνα ή σε ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με ασβεστωμένες αυλές γεμάτες γλάστρες που μοσχοβολούν! Και δεν διστάζουν ακόμη και να… αναβάλουν τον γάμο τους, αφού η κίνηση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό της τελευταίας στιγμής.


«Οι ξένοι που προγραμματίζουν να παντρευτούν στην Κρήτη κλείνουν τα πακέτα τους πολλούς μήνες πριν, πολλές φορές ακόμα και ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα. Φανταστείτε ότι τώρα ξεκινάμε να κλείνουμε για το 2015!» λέει στην «Espresso της Κυριακής» η κυρία Αννίκα, μία εκ των ιδιοκτητών του Best Moments, Weddings & Events με έδρα το Ρέθυμνο. «Οι περισσότεροι μελλόνυμφοι είναι από την Ευρώπη, κυρίως Αγγλοι, αλλά και Ρώσοι, Γερμανοί και Αυστριακοί. Επίσης υπάρχουν αρκετοί Ελληνες ομογενείς από την Αμερική και από την Αυστραλία που επιλέγουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο Ρέθυμνο και σε άλλες περιοχές του νησιού».
Τα πακέτα γάμων είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικά, αφού απευθύνονται σε όλες τις κουλτούρες


και αυτά που προσφέρουν μπορούν να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Οπως τονίζει η κυρία Αννίκα, οι μελλόνυμφοι προτιμούν περισσότερο να κάνουν τους γάμους τους στην παραλία και στο βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτσας που είναι χτισμένο στον λόφο του Παλαιοκάστρου και έχει εκπληκτική θέα στη θάλασσα: «Το Ρέθυμνο προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία από τοποθεσίες για τελετή γάμου. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει γάμος σε παραλία, στη Φορτέτσα, σε ένα χωριό, ακόμα και σε αμπελώνες ή και σε στιλ “Mamma Mia” (μιούζικαλ με τη Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν που γυρίστηκε στη Σκόπελο και στο Πήλιο). Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων -από απλά στούντιο μέχρι πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα- ενώ γοητεύει ιδιαίτερα το τοπίο: οι μεγάλες αμμώδεις παραλίες, οι ρομαντικοί κολπίσκοι και τα επιβλητικά βουνά. Θεωρώ ότι η Κρήτη είναι ο νέος κορυφαίος γαμήλιος προορισμός στην Ελλάδα». Η ίδια σημειώνει ότι οι γάμοι γίνονται από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ενώ έχει τύχει να τελεστεί μυστήριο και τον μήνα Νοέμβριο ή ακόμα -όπως πέρυσι- και τον Δεκέμβριο: «Συνήθως επιλέγουν τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο».


Τα γραφεία οργάνωσης αναλαμβάνουν όλες τις λεπτομέρειες, από τον στολισμό και τη μεταφορά μέχρι τις μεταφράσεις και τις τυπικές διαδικασίες για την τελετή. Οπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, που αυξάνονται συνεχώς, η Κρήτη ως μεγάλο νησί παρουσιάζει πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα μικρότερα, που βαραίνουν στην επιλογής της από τα ζευγάρια του εξωτερικού. «Οι καλεσμένοι που θα έρθουν μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν, δίχως να τους δεσμεύουν οι πτήσεις που γίνονται σε άλλα νησιά κάθε μία εβδομάδα. Επίσης, φροντίζουμε η νύφη να είναι η μόνη που παντρεύεται εδώ εκείνη τη μέρα, σε αντίθεση με άλλα νησιά που την ίδια μέρα παντρεύονται ταυτόχρονα δεκάδες κοπέλες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τους γάμους, οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν εδώ και τα μπάτσελορ πάρτι».


Διοργανώτρια γάμων στα Χανιά και διακοσμήτρια, η Ελένη Μαυρογένη προσθέτει από την πλευρά της ότι το νησί γνωρίζει τελευταία και ομαδικές εξορμήσεις. «Τα τελευταία χρόνια η τάση των γάμων στην Κρήτη γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως Ρώσοι και Αγγλοι, ενώ ετοιμάζονται να έρθουν και Κινέζοι. Ειδικά για τους τελευταίους έχει προγραμματιστεί να γίνει ομαδικός γάμος 16 ζευγαριών προς τα τέλη Απριλίου σε επιλεγμένη τοποθεσία. Πρόκειται για ένα μεγάλο event και θα γίνει με χορηγίες. Δηλαδή, όποιος βιντεοσκοπήσει, φωτογραφίσει, στολίσει κ.λπ. δεν θα πληρωθεί, αλλά θα το κάνει ως χορηγός. Το βίντεο αυτό θα το προβάλλουν σε μία επαρχία 4.000.000 κατοίκων στη Σανγκάη, ως διαφήμιση με σκοπό να κλείσουν τους επόμενους γάμους των Κινέζων».


Οι καλύτεροι πελάτες


Ενδιαφέρον για γάμο στα πανέμορφα Χανιά εκδηλώνουν Κύπριοι και ομογενείς από το ρομαντικό Παρίσι και άλλες χώρες. «Οι ομογενείς στην πραγματικότητα είναι οι καλύτεροι πελάτες. Οι γονείς τους είναι από την Κρήτη και οι ίδιοι θέλουν να παντρευτούν στον τόπο καταγωγής τους». Η κυρία Μαυρογένη έχει δημιουργήσει δύο ιστοσελίδες, τη weddingincrete.gr που απευθύνεται στους ξένους και την elenimavrogeni.gr που απευθύνεται στους Ελληνες ενδιαφερόμενους, πάντα με θέμα τον χορό του Ησαΐα. «Η προσπάθεια των Κρητικών να οργανωθούν σε αυτόν τον τομέα είναι μεγάλη τα τελευταία δυο – τρία χρόνια. Αλλά η μερίδα του λέοντος από τις εισπράξεις, δυστυχώς, δεν καταλήγει στους ντόπιους. Θα δουλέψει το ξενοδοχείο, η ταβέρνα, τα ενοικιαζόμενα αλλά τα πολλά χρήματα από τη διοργάνωση θα τα πάρουν οι ξένοι, οι οποίοι έχουν στις πατρίδες τους γραφεία και ένα παράρτημα εδώ με τα απαραίτητα, ώστε να φέρνουν τους μελλόνυμφους με όλο το πακέτο εδώ».


«Μαγευτικό μέρος!»


Ο αριθμός των πρακτορείων του εξωτερικού που διοργανώνουν γάμους στην Κρήτη είναι ήδη μεγάλος, ενώ η τάση αυτή επικρατεί κυρίως στη Γερμανία και την Αγγλία. «Ονειρεύεστε να παντρευτείτε σε ένα μαγευτικό μέρος, αλλά θεωρείτε ότι είναι υπερβολικό να γίνει; Εμείς θα σας δείξουμε όλα τα διαθέσιμα μέρη στο Ρέθυμνο που βρίσκεται στο ελληνικό νησί Κρήτη. Επίσης θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να απολαύσετε την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας». Με αυτά τα λόγια διαφημίζει τη δουλειά της μία βρετανική εταιρία, ενώ μία γερμανική έχει ως τίτλο «Κρήτη – Το μαργαριτάρι της Μεσογείου». Και συνεχίζει:


«Γενέτειρα του Δία, σε αυτό το νησί του μύθου που είναι το μεγαλύτερο και νοτιότερο της Ελλάδας, θα συναντήσετε κάθε σας επιθυμία. Το εκπληκτικό ορεινό τοπίο αγγίζει τα κρυστάλλινα νερά. Σε όλο το νησί υπάρχουν ασημένιοι ελαιώνες και διαχέεται ένα υπέροχο άρωμα από άνθη πορτοκαλιάς».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...